یک متخصص گوش، حلق و بینی گفت: کاهش شنوایی در یک فرد با کاهش شنوایی حسی-عصبی و دیگری کم شنوایی انتقالی ارتباط دارد.

محمد پورحاجی غلامی، متخصص گوش، حلق و بینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: علت کاهش شنوایی به دو دسته تقسیم می‌شود، یکی مربوط به کاهش شنوایی حسی-عصبی و دیگری کم شنوایی انتقالی است. این مواد در کانال گوش، پرده گوش و گوش میانی وجود دارند. در گوش میانی، زنجیره پرده گوش و استخوانچه‌های شنوایی وظیفه هدایت صدا را در گوش به عهده دارد. قسمت اعصاب حسی-عصبی شامل حلزون گوش و عصب‌های شنوایی است و تا ساقه مغز ادامه دارد.

او افزود: شایع‌ترین علت کاهش شنوایی انتقالی، پر بودن قسمت کانال گوش است. گاهی اوقات در کودکان ممکن است تبدیل به جسم خارجی شود و منجر به پارگی پرده گوش می‌شود. پارگی پرده گوش می‌تواند یک پارگی ساده باشد یا باعث بروز عفونت در گوش میانی شود.

پورحاجی غلامی ادامه داد: پارگی در پرده گوش باعث ترشحات چرکی در قسمت گوش میانی می‌شود در این موارد لازم است که بیمار از ورود آب آلوده مانند آب استخر در گوش جلوگیری کند، در بعضی مواقع برای ترمیم گوش نیاز به عمل جراحی است.

این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: از دیگر عواملی که باعث بروز کاهش شنوایی می‌شود، سفتی استخوانچه‌هاست، این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی مانند اینکه استخوانچه‌ها به صورت مادرزاد سفت باشند یا به علت عفونت در این قسمت، زنجیره استخوانچه سفت شود که به مرور باعث کاهش شنوایی انتقالی می‌شود.

او افزود: کاهش شنوایی در بخش حسی-عصبی گوش مربوط به حلزون گوش است که شایع‌ترین علت کاهش شنوایی است، همچنین اختلالات عروق مغز در قسمت ساقه مغزی می‌تواند، سبب افت شنوایی شود.

پورحاجی غلامی تاکید کرد: درمان کاهش شنوایی که مربوط به قسمت اعصاب حسی-حرکتی است اگر در حالت شدید باشد قابل درمان است، ولی اگر در حالت مزمن باشد درمانی برای آن وجود ندارد و ممکن است که باعث تومور مغزی شود. البته امکان خروج این تومور وجود دارد، اما شنوایی قابل برگشت نیست.

او ادامه داد: عفونت‌هایی که در گوش میانی اتفاق می‌افتد با مصرف آنتی بیوتیک درمان می‌شود. در ابتدا باید نوع افت شنوایی تشخیص داده شود و پس از آن درمان‌های مناسب بیمار شروع شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی بیان کرد: به طور کلی افت شنوایی که مربوط به قسمت حسی-عصبی گوش باشد دشوار است، در بعضی مواقع در سنین بالا درمانی برای آن وجود ندارد که در این شرایط شخص باید از سمعک استفاده کند، اما کاهش شنوایی در سنین پایین‌تر کاشت حلزون انجام می‌شود.

پورحاجی غلامی گفت: بر اساس شرایط فرد، بیماری‌های زمینه‌ای و سن برای افت شنوایی، درمان‌های متفاوتی وجود دارد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: شنوایی ، گوش میانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار