به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، ساری مرکز یکی از سه استان شمالی و مهم ایران زمین است شهری که با پانصد هزار نفر جمعیت از شمال به دریا و از جنوب به جنگلهای همیشه سبز کیاسر ختم میشود.
این شهر با وسعت پنجاه و چهار کیلومترمربع یکی از بزرگترین شهرهای شمال کشور محسوب میشود همین مختصات شهری برای هر فرد علاقهمند به طبیعت میتواند جذابیت خاص خودش را داشته باشد شاید همین زیبایی ذاتی باعث شد که آقامحمدخان قاجار در سال ۱۱۵۱ هجری شمسی ساری را پایتخت خود خواند و در این شهر تاجگذاری کرد و ساری را بر سر زبانها قرار داد.
اما داستان پایتخت شدن ساری فقط به اینجا ختم نمیشود بهجز همان یکبار که آمد خان منت بر سر ساری و ساروی گذاشت و در آنجا تاجگذاری کرد مابقی پایتخت شدنها فقط لفظی برای نمایش به شهرهای دیگر ایران بود از پایتخت دیارعلویان گرفته تا پایتخت بهار نارنج ایران که البته میگویند با شیراز و بابل در اشتراک است اما ساری اینبار قرار است واقعاً پایتخت شود؛ پایتخت گردشگری سازمان اکو.
در حسرت یک آسفالت
ساری شهری که همچون تمام شهرهای شمالی کشور قطب تولید و پرورش محصولات کشاورزی است و دست بر قضا در مرکز شاهراه مهمی قرار دارد که شمال شرق تا شمال غرب کشور را به پایتخت وصل میکند.
سری به میدان امام ساری میزنم بزرگترین میدانی که شما میتوانید در ساری پیدا کنید میدانی که از غرب شما را به پرترددترین جاده ایران یعنی جاده ساری قائمشهر میبرد و از شرق شما را مستقیماً به مرکز شهر و میدان معروف ساعت میکشاند، از شمالش به دریا میروید و از جنوبش شما را تا ریلهای راهآهن پیش میبرد، اما در این چند روز چهره این میدان پرتردد تغییر کردهاست یک ماکت شهری بزرگ که نوشته شدهاست ساری ۲۰۲۲.
از کنار این ماکت نسبتا زیبا گذر کردم و خودم را به ایستگاه تاکسی میدان ساعت رساندم سوار شدن بر یک پیکان نارنجی که در آن هوای گرم کولر نداشت و یک پنکه کوچک آبیرنگ روی داشبرد این طرف و آن طرف میرفت واقعاً برایم حس نوستالژیک داشت، راننده یک پیرمرد با موهای سفیدرنگ بود که در مسیر چند جایی توی چالههای خیابانمان انداخت و هر بار که این اتفاق میافتاد با همان لهجه شیرین میگفت آخه این آسفالت چیزی هست که نمیتوانند درستش کنند یکی نیست به اینها بگوید شما با این آسفالت میخواین پایتخت گردشگری دنیا بشین!
میگویم پایتخت کجا؟ گفت نمیدونم والا با رانندهها که صحبت میکردم میگفتند انگار قرار است چند تا کشور خارجی بیان اینجا... آخه با این آسفالت بد و اینهمه مشکل تو این شهر خودشان خجالت نمیکشند یک نفر را از خارج بلند کنند بیارند اینجا، حرفش غیر منطقی نبود در بین راه از عمارت شهرداری عبور کردیم بنر جلوی عمارت توجهم را جلب کرد اینجا هم نوشته شده بود ساری پایتخت گردشگری سازمان اکو.
اکو سازمانی برای همکاری
سال هزار و سیصد و چهل و سه بود که پهلوی دوم تصمیم گرفت بههمراه ترکیه و پاکستان سازمانی را برای همکاری منطقهای این سه کشور ایجاد کند. دفتر مرکزی آن را هم تهران قرار دادند تا ایران پلی شود برای همکاری ترکیه و پاکستان همزمان با انقلاب ایران همکاری این کشورها در قالب سازمان اکو متوقف شد، اما جمهوری اسلامی که اهمیت این همکاری را خیلی بیشتر از دو عضو دیگر میدانست در سال شصت دوباره دفتر این سازمان را در کامرانیه تهران راهاندازی کرد.
زمان میگذشت تا با انحلال اتحاد جماهیر شوروی کشورهای استقلالیافته از این کشور نیز به این سازمان اضافه شدند و قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان و ازبکستان هم خودشان را عضوی از این سازمان بینالمللی دانستند.
هرچند سالهای زیادی از تاسیس سازمانی که نیم میلیارد انسان را دربرمیگیرد گذشتهاست، اما سازمان اکو هرگز نتوانست تاثیر چشمگیری در رشد تجارت جهانی داشته باشد این مسئله زمانی جالبتر میشود که اکو را با سازمانهای مشابه همچون اتحادیه اروپا، آسهآن و اتحادیه عرب مقایسه کنیم درک این مسئله که از چه ظرفیتهایی میتوان در این سازمان استفاده کرد خود دلیلی برای بهرهبرداری از این سازمان مهم میشود بهعنوان نمونه همین گردشگری که میتوان با ساماندهی در کشور و اصلاح زیرساختها آن را به موتور محرکه توسعه اقتصادی ایران تبدیل کرد دقیقاً همان کاری که ترکیه انجام داد و ما از آن غافل ماندیم.
نگران نباشید حل میشود
کلاف سردر گم معضلات ساری شاید با یک جشنواره و نمایش حل نشود، اما گاهی اوقات یک رویداد میتواند بستر مناسبی برای رفع معضلات باشد ساری ۲۰۲۲ شاید کلید درهای همیشه بسته مدیریت شهری ساری باشد.
با علی ماهفروزی دبیر اجرایی رویداد ۲۰۲۲ تماس میگیرم میگوید: اینکه توانستیم اولین پایتخت گردشگری سازمان اکو شویم نویدبخش خبرهای خوبی است، چون ساری در میز گردشگران جهانی هیچ جایگاهی ندارد بهجز همان چشمه باداب سورت که آنهم اگر تا چند سال آینده خراب نشود جای شکرش باقی است.
با گله حرف میزد دغدغه گردشگری کاملاً در حرفهایش مشهود است میگوید همینکه ساری در تقویم جهانی گردشگری برای یکسال بهعنوان پایتخت یک سازمان بینالمللی قرار گرفته است نشان میدهد میتوانیم با همکاری نهادها و مردم بهخوبی این رویداد را پشت سر بگذاریم.
علی ماهفروزی با بیان اینکه رویداد ساری ۲۰۲۲ بهانه خوبی برای همکاری همه دستگاههای اجرایی در استان است، گفت بهعنوان مثال شهرداری ساری با تاسیس معاونت بافت کهن اقدام به بازسازی و مرمت آثار باستانی و تاریخی ساری کرده است تا برای سال آینده آماده نمایش برای جهانیان شود.
دبیر اجرایی رویداد ساری ۲۰۲۲ گف: از رئیس سازمان یونسکو رییس سازمان جهانی گردشگری رؤسای سازمان فرهنگی و اقتصادی اکو و وزرای گردشگری سازمان آک دعوت کردیم برای برگزاری این رویداد به ساری بیایند.
همچنان که ماهفروزی مشغول صحبت بود یاد صحبتهای آن راننده تاکسی میافتم که از آسفالت و زیرساختهای شهر گله میکرد میگویم راستش را بخواهید شهروندان ساروی از اوضاع شهری خودشان مثل آسفالت یا جمعآوری زباله گله دارند و میگویند شهری که نمیتواند آسفالت خودش را درست کند چگونه میتواند پایتخت گردشگری چند کشور باشد.
میخندد و میگوید تا آغاز سال ۲۰۲۲ چهار ماه فرصت باقیمانده است و شهرداری وظیفه دارد تا آن موقع معضلات شهری را برای برگزاری این رویداد رفع کند مردم نگران نباشند حل میشود.
ساری قرار است تکان بخورد
صحبتهای دبیر اجرایی رویداد ساری ۲۰۲۲ نوید روزهای خوبی را برای شهروندان ساروی و محیط شهری مرکز مازندران داد. به عمارت شهرداری ساری میروم سراغ مرتضوی مسئول روابط عمومی شهرداری ساری را میگیرم و از او درباره اقداماتی که شهرداری ساری برای رویداد مهم ساری ۲۰۲۲ انجام داده میپرسم.
او میگوید: شورای سیاستگذاری این رویداد در استانداری مازندران تشکیل جلسه داده است و هشت کمیته برای انجام ماموریت ایجاد شدهاست و این رویداد فقط به شهرداری ساری مربوط نیست، نهادهای دیگر استان مثل استانداری و سازمان میراث فرهنگی نیز باید تمام توان خود را برای برگزاری درست این رویداد به کار گیرند.
از او هم درباره دغدغه مردم درباه زیباسازی شهری میپرسم میگوید: متأسفانه برای زیباسازی بودجه کافی اعلام نشده، اما با دستور شهردار تمامی تلاشمان را میکنیم ساری به استانداردهای پایتخت گردشگری سازمان اکو برسد، مردم مطمئن باشند با ساری تکان خواهد خورد و شهر جدیدی را در سال آینده خواهید دید.
خدا بخیر کند این مجلس ... را !!
هرچند میتوان خبر پایتخت شدن شهر ساری در سازمان اکو را جز اخبار خوب به حساب آورد، اما زمانیکه دقیقتر به این مسئله نگاه میکنیم بیشتر از اینکه خوشحال شویم نگران میشویم نگران شهری که تا چهار ماه دیگر قرار است میزبان بزرگان عرصه گردشگری جهان باشد، اما چندین ماه نه شهردار داشتهاست و نه شورای شهر و حالا چندین سوال میماند، آیا این نگرانی مردم اصلا دلیل درستی دارد؟ آیا با آن پیشینهای که از مدیران قبلی سراغ داریم میتوانیم به برگزاری رویدادی در شأن مردم ساری امیدوار باشیم؟ باید منتظر ماند و دید.
گزارش: محمد حسین رمدانی
انتهای پیام / ک