به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدرضا علیپور مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: فروشندگان دستگاههای تصفیه آب از دو الکترود ساده آهن-آلومینیوم برای الکترولیز آب استفاده کرده و محصول بدست آمده از الکترولیز و رنگهای مختلف ایجاد شده را به آلودگی آب نسبت میدهند؛ در حالی که تمام آب ها، اعم از آبهای سطحی و زیرزمینی حاوی یونهایی مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سولفات، کلرور، فلوراید و ... هستند که عمدتاً ناشی از انحلال مواد معدنی در آب بوده و وجود آنها در صورتی که در محدوده مجاز باشند برای سلامت مفید است.
او افزود: آب حاصل از تعدادی از دستگاههای تصفیه دارای مقدار بسیار کمی از یونها بوده و کیفیتی نزدیک به آب مقطر دارد که در صورت استفاده به همان صورت برای شرب مناسب نیست و به همین دلیل است که در صورت قرار دادن الکترود مذکور در این آب، جریان برق برقرار نشده و یونهای آهن که عامل به وجود آوردن رنگها هستند از الکترود آهن وارد آب نمیشوند؛ و این امر به هیچ عنوان نشان دهنده کیفیت بهتر آب حاصل از این دستگاهها برای شرب نیست.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: کیفیت آب شرب مشهد مطابق با استانداردهای آب شرب است و شرکت آب و فاضلاب مشهد مجهز به چهار آزمایشگاه تخصصی دارای استانداردهای بین المللی بوده که کیفیت آب شرب را در کلیه مراحل استحصال، انتقال، تصفیه و توزیع بر اساس استانداردهای ابلاغی و به صورت روزانه مورد پایش شیمیایی و میکروبی قرار میدهد.
علیپور بیان کرد: همچنین جهت پایش بهتر کیفیت آب شرب بیش از ۱۵۰ دستگاه سنجش لحظهای (online) نیز که بصورت ۲۴ ساعته پارامترهای مهم مانند کدورت و کلر را اندازه گیری میکنند در سطح شهر نصب شده است.
او با اشاره به گلایه برخی شهروندان در خصوص کدورت و کیفیت نامطلوب آب تصریح کرد: عوامل متعددی در ایجاد کدورت و کیفیت نامطلوب آب وجود دارد که بسیاری از آنها مربوط به شبکه داخلی منازل میباشد؛ برای مثال درمواردی که سیستم گرمایشی منزل پکیچ میباشد، در صورت باز بودن شیر پرکن، آب موجود در مخزن پکیج به داخل شبکه برگشته و سبب ایجاد رنگ و بوی نامطبوع می¬گردد که حتما بایستی از بسته بودن آن اطمینان حاصل شود.
بیشتر بخوانید
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد تأکید کرد: همچنین اتصال انشعابات غیر مجاز بر روی شبکههای آب شرب نیز سبب وقوع مشکلات عدیدهای از جمله ورود آلودگی میکروبی و برگشت آب آلوده از انشعاب غیر مجاز به شبکه آب شهری میشود.
علیپور همچنین به برخی موارد مرسوم در بین مردم در خصوص کیفیت آب اشاره و اظهار کرد: رسوب سفید رنگ در کتری و سماور مربوط به سختی موقت آب (کلسیم و منیزیم) بوده که خاصیت طبیعی آبهاست و هیچ ضرری ندارد و در صورتی که آب در ظرف تمیز با پیرکس جوشانده شود این رسوبات به جدار نچسبیده و به صورت یک لایه سفید رنگ به سطح آب میآید و با اضافه کردن چای به آب، این لایه رنگ تیره به خود گرفته و به اشتباه تصور میشود لایه روغن روی سطح آب تشکیل شده است. همچنین رنگ ناپایدار سفید در آب نشان دهنده وجود حبابهای ریز هوا بوده که به تدریج از بین میرود و دلیل بر آلودگی نیست، بلکه این حبابها باعث مطبوع شدن آب نیز میشود.
او با اشاره به مخازن ذخیره آب منازل نیز افزود: شست و شو نشدن و گندزدایی مناسب مخازن ذخیره آب منازل، منجر به ایجاد آلودگی میکروبی شدید و تغییر رنگ و بوی آب میشود؛ لذا میبایست از مخازنی استفاده شود که امکان شست و شو و گندزدایی را داشته باشند و نیز قبل از هر دوره استفاده کاملا شست و شو و گندزدایی شوند.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: فرسودگی و پوسیدگی برخی از لولههای غیراستاندارد خانگی را از جمله عواملی است که به مرور زمان باعث ایجاد طعم، بو و رنگ در آب میشود. همچنین در اثر نوسانات فشار، قطع و وصل شدن آب یا شکستگی لوله، احتمال ورود گل و لای و یا کنده شدن زنگارها در لولههای قدیمی و ورود آنها به شبکه داخلی و ایجاد رنگ زرد وجود دارد که با تخلیه مقداری آب، مشکل برطرف خواهد شد و با توجه به وجود کلر در شبکه آب؛ آلودگی میکروبی احتمالی از بین میرود.
انتهای پیام//م.م