هزینه صرفه‌جویی حاصل از محل راه‌اندازی سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) طی دو سال، معادل ساخت یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه‌ای بوده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) بعدازظهر دوشنبه (۱۱ مردادماه) در وزارت نفت رونمایی شد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت در این مراسم بیان کرد: صادرات فرآورده‌های نفتی در سال ۹۸ چهار برابر سال قبل بود و  ۲۳ میلیون تن فرآورده در کشور صادر شد. همچنین، ظرفیت پایانه‌های صادرات فرآورده کشور در سال‌های اخیر دو برابر شده است.

او افزود: برخی خیال می‌کنند افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی در کشور کار ساده‌ای است، اما این طور نیست، ما در شرایط تحریمی همه تلاشمان را به‌کار گرفتیم.

شاهد کمترین مقدار قاچاق سوخت در کشور هستیم

همچنین علی مویدی خرم آبادی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز اظهار کرد: سوخت بالاترین رقم قاچاق کالا را در کشور به خود اختصاص داده است. وزارت نفت در دولت دوازدهم در حوزه مبارزه با قاچاق سوخت، دلسوزانه و پرتلاش عمل کرده است.

او ادامه داد: صرفه‌جویی در مصرف سوخت در دولت دوازدهم، نظم و انضباط بسیار خوبی گرفت و امروز شاهد کمترین مقدار قاچاق سوخت در کشور هستیم.

مویدی بیان کرد: امروز می‌توانیم ادعا کنیم که کشور در آینده نزدیک قاچاق سوخت را به صفر می رساند.امیدواریم آقای زنگنه برای اجرایی شدن طرح رزاق عنایت داشته باشد، زیرا اجرای آن نیز کمک موثری به تحقق اهداف کاهش قاچاق سوخت می‌کند.

بیش از ۵۰ سامانه کشوری به سدف متصل شده اند

علیرضا صادق‌آبادی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز اظهار کرد: سدف جامع‌ترین سامانه کشور است که بیش از ۵۰ سامانه کشوری به آن متصل شده است.

او گفت: بدون راه‌اندازی این سامانه، امکان نظارت اثربخش بر توزیع فرآورده‌های نفتی ممکن نبود. امروز به جرات می‌توانیم بگوییم با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین راه‌اندازی این سامانه، در بیشتر مرز‌های کشور از جمله مرز افغانستان، قاچاق فرآورده وجود ندارد.

سدف معادل ساخت یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه‌ای صرفه جویی کرد

فائزه منتظری، مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: نبود شفافیت در زنجیره حمل و توزیع گاز مایع و مصرف این سوخت بیش از نیاز در کشور، تخصیص سوخت بر مبنای عملکرد در حوزه‌های مختلف، تلاش کمیته سدف برای واقعی‌کردن مقدار مصرف سوخت، شناسایی نیاز سوخت در زیرمجموعه‌های صنعت نفت و ایجاد و اصلاح سامانه‌های نرم افزاری در دستگاه‌های همکار از جمله چالش‌ها و نیازمندی‌های راه‌اندازی سامانه سدف در کشور بوده است.

او تاکید کرد: هزینه صرفه‌جویی حاصل از محل راه‌اندازی سدف در فاصله سال‌های ۹۷ تا ۹۹، معادل ساخت یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه‌ای در کشور بوده است.


بیشتر بخوانید:


روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی از طریق سدف تخصیص داده می شود

بر اساس این گزارش، سامانه سدف با نشانی اینترنتی NewTejaratAsan.niopdc.ir درگاهی الکترونیکی برای پاسخگویی به تقاضای سوخت به‌عنوان بزرگترین سامانه متمرکز ارائه خدمات عمومی به مردم، زمینه‌ای مناسب برای ارائه اطلاعات، ایجاد ارتباطات و توسعه خدمات در حوزه «درخواست فرآورده‌های نفتی» فراهم کرده است.

به‌کارگیری و توسعه این سامانه در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی سبب ایجاد تغییرات و اصلاحات عمده و ساختاری در فرآیند درخواست فرآورده‌های نفتی شده است که تمرکززدایی، بهبود کارآیی، اثربخشی و شفافیت اطلاعات از جمله دستاورد‌های این سامانه در روند توزیع الکترونیکی سوخت در کشور به شمار می‌آیند.

سدف بستر الکترونیکی مناسبی برای ارائه اطلاعات، ایجاد ارتباطات و توسعه خدمات در حوزه «درخواست فرآورده‌های نفتی» در کشور ایجاد کرده است، به‌طوری که روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی شامل نفت گاز، نفت سفید، نفت کوره، بنزین و گاز مایع از طریق این سامانه به مصرف‌کنندگان تخصیص داده و درخواست‌های مربوط به فرآورده‌های نفتی در همه گروه‌های کاربرد مصرف سوخت، از طریق این سامانه ثبت و رسیدگی می‌شود.

ثبت درخواست توزیع روزانه ۲۰۳ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی از طریق این سامانه در سال ۹۹، صرفه‌جویی بسیار خیره‌کننده فرآورده ناشی از عرضه نشدن آزاد در همه فرآورده‌ها، ارزش اقتصادی معادل هزینه ساخت پالایشگاهی ۱۵۰ هزار بشکه‌ای در بازه زمانی ابتدای سال ۹۷ تا پایان سال ۹۹، ارزش اقتصادی ۲۵ درصد بالاتر از صادرات بنزین کشور در سال ۹۹ و ارزش اقتصادی معادل دو برابر یارانه نقدی خانوار‌ها و نصف بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۰ نشان‌دهنده اهمیت دستاورد‌های اجرای این پروژه مهم ملی در حوزه دولت الکترونیک و توزیع الکترونیکی سوخت در کشور است.

افزایش صادرات فرآورده های نفتی با جلوگیری از قاچاق

تعداد مراجعه‌کنندگان در سدف روزانه تا ۶۰ هزار نفر بوده است و به‌طور میانگین روزانه یک هزار کاربر در لحظه از سامانه یادشده استفاده می‌کنند؛ این سامانه در مجموع ۳.۴ میلیون نفر کاربر داشته است و ۳۹ فرآیند در آن اجرایی می‌شود؛ تعداد ۵۶ دستگاه متولی در این سامانه فعالیت کرده‌اند و تعداد ۲۰ دستگاه نیز به‌عنوان دستگاه همکار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران شناخته می‌شوند.

توزیع سوخت از طریق سدف مانع افزایش غیرمتعارف مصرف فرآورده‌های نفتی در بخش‌های مختلف کشور شده و این روند سبب صادرات ۹۶.۵ میلیون دلار نفت گاز بیشتر، ۲.۹ میلیون دلار نفت کوره بیشتر، ۳۷.۱ میلیون دلار بنزین بیشتر، ۴۷۳.۶ میلیون دلار نفت سفید بیشتر در بازه زمانی سال ۹۹ و مقایسه با سال ۹۶ شده است.

این سامانه همچنین ظرفیت‌های قابل توجه‌ای را برای ایجاد ارتباطات الکترونیک بین دولت و شهروندان، دولت با بخش خصوصی و اجزای مختلف درون دولت با یکدیگر، برقرار کرده است که از جمله مهمترین دستاورد‌های آن می‌توان به مواردی نظیر مدیریت موثر مصرف سوخت، پیشگیری از عرضه خارج از شبکه و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی، شفاف‌سازی و اصلاح فرآیند‌های تخصیص سوخت در حوزه‌های مختلف، صحت‌سنجی درخواست فرآورده‌های نفتی، پیشگیری از جعل اسناد و مدارک، تسهیل دریافت اطلاعات و ارائه خدمت به شهروندان در حوزه درخواست فرآورده‌های نفتی، ایجاد شفافیت، تسهیل و تسریع در اجرای فرآیند‌های مربوطه، کاهش هزینه‌ها از طریق ادغام و حذف سامانه‌های اضافی یا موازی، بررسی کارشناسی و دقیق الگو‌های مصرف سوخت اشاره کرد.

بازنگری نقش و سطح دسترسی کاربران، شفاف‌سازی هویت کاربران سامانه و تعیین دسترسی مورد نیاز، بازنگری و توسعه کاربرد‌های مصارف سوخت، بازنگری و بهبود فرآیندها، اتصال سامانه‌های سازمان‌های متولی، اتصال سامانه‌های سازمان‌های همکار، پیاده‌سازی طرح توزیع الکترونیک سوخت، الکترونیکی کردن فهرست برگشتی، اتصال سامانه‌های فروش فرآورده و انبار‌های نفت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به سدف، ایجاد فرآیند راستی‌آزمایی مشتریان و متولیان از طریق فناوری رمز یکبار مصرف، اتصال سامانه هوشمند سوخت، سیستمی کردن محاسبات سهمیه سوخت از جمله مزایای سدف در کشور در مقایسه با سامانه قدیم تجارت آسان در توزیع فرآورده‌های نفتی در کشور است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
چقدر دروغ؟
آخرین اخبار