به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،محمدصادق بیجندی، معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد برآمده از انقلاب اسلامی است که در راستای تعالی اهداف انقلاب در حوزه علم و فناوری مشغول فعالیت است. جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد دانشبنیان توانسته است فعالیت خود را داشته باشد و در طول ۴۱ سال خدمات مختلفی را در حوزههای متفاوت ارائه بدهد.
او با اشاره به اینکه جهاد تمام نشدنی است، مطرح کرد: ما همیشه با همه تواناییهای خود در حال تلاش برای ایرانی سربلندتر هستیم. هرجا با نگاه جهادی حرکت کردیم، اتفاقات خوبی رقم خورد.
معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی تاکید کرد: کشوری که قرار است مرزهای دانش را طی کند و به نهایت آرمانهای خود برسد، لازم است دست از تلاش در حوزههای مختلف برندارد. جهاددانشگاهی در چهار دهه فعالیت در حد توان خود توانسته است نمونهای مختلفی را معرفی کند.
بیجندی با بیان اینکه جهاددانشگاهی رقیب هیچ مجموعهای نیست و موازیکاری هم نمیکند، تصریح کرد: جهاددانشگاهی هماهنگونه که در اساسنامهاش ذکر شده است، پلی میان دانشگاه، جامعه و صنعت است و پیادهساز الگوهاست.
او گفت: جهاددانشگاهی از آن نهادهایی است که اصول، باورها و هویت خود را به خوبی حفظ کرده است و بر اساس آنها حرکت میکند. جهاددانشگاهی در مقابل ارائه خدمت، منابع مالی خود را تامین میکند و کمک دولت به این نهاد صرف اقدامات زیربنایی است.
به گفته بیجندی، از سال ۹۵ به بعد تمام اعضای هیئت علمی جهاددانشگاهی گزینش میشوند و کار به سمت نظاممند شدن پیش میرود.
او درباره اشتغال دانشآموختگان جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی از سال ۷۹ سازمانی را ایجاد کرد و بیشترین منابع علمی در کشور را در حوزه اشتغال دانشآموختگان به کار گرفت. ما متولی اشتغال کشور نیستیم و تنها به عنوان نهاد توسعهای در این زمینه کمک میکنیم. ما باید از الان به فکر آینده باشیم و بر اساس آن برنامههای خود را تنظیم کنیم.
جهاددانشگاهی از انقلاب فرهنگی نشأت گرفته است
محمدرضا احمدی سنگری دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جهاددانشگاهی از انقلاب فرهنگی نشأت گرفته و بسیاری از مشکلات توسط این نهاد برطرف شده است. ما قطعا از اهداف جهاددانشگاهی فاصله گرفتهایم و اگر دوستان با همان روحیه ابتدایی که این نهاد تشکیل شد پای کار بیایند، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی بر مبنای خوداتکایی، امیدآفرینی و نخبهپروری تاسیس شد، گفت: جهاددانشگاهی یک نهاد مقدس است که باید تقویت شود.
او ادامه داد: یکی از مشکلات این نهاد این است که جذب نیرو بر اساس گزینش اتفاق نمیافتد، از سوی دیگر این نهاد در دانشگاههای کشور دفتر دارد اما این دفاتر در برخی از دانشگاهها تعطیل هستند، جهاددانشگاهی اگر بودجه بیشتری داشت قطعا میتوانست بهتر کار کند.
جهاددانشگاهی برای شغلهای آینده برنامهریزی میکند
احمد عبدیپور، کارشناس آموزشی با بیان اینکه جهاددانشگاهی به عنوان نهاد آموزشی، فناوری و پژوهشی در عرصههای مختلف فعالیت میکند، گفت: ایجاد ساختارهای جدید در این نهاد نشان از برنامهریزی برای ورود به دورههای مهارتی دارد و آموزشهای جهاددانشگاهی در قالبهای مختلفی عرضه میشود. در اکثر مناطق کشور جهاددانشگاهی فعالیت میکند. این نهاد باید شغلهای آینده را رصد و برای آن برنامهریزی کند چراکه بیشتر مشاغلی که در آینده ایجاد میشود مبتنی بر خلاقیت است و جهاددانشگاهی برای موفقیت باید در این زمینه پیشرو باشد و انتظار میرود به این سمت حرکت کند.
این کارشناس آموزشی بیان کرد: جهاددانشگاهی تا به اینجا موفق عمل کرده است اما باید ساختارها و برنامههای جدیدی مبتنی بر مهارت تدارک ببیند و به سمت آنها حرکت کند.
انتهای پیام/