مدیر عامل بانک سلول‌های بنیادین خون بند ناف گفت: تاکنون ۴هزار نمونه خون بند ناف در آذربایجان غربی جمع آوری شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،  مرتضی ضرابی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات نمایندگی بانک سلول‌های بنیادین خون بند ناف در آذربایجان غربی و با حضور رئیس جهاددانشگاهی استان برگزار شد افزود: دفاتر نمایندگی بانک سلول‌های بنیادین خون بند ناف در آذربایجان غربی از سال ۹۴ شروع به فعالیت کرده و تاکنون ۴هزلر نمونه خون بنر ناف در آذربایجان غربی جمع اوری شده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع سلول‌های بنیادین بسیار فراگیر شده و طیف بزرگی از جامعه امروز با این مقوله آشنا هستند، تصریح کرد: خون بند ناف که به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شد حاوی سلول‌های بنیادی است و امروزه به عنوان یک دخیره سلولی شناخته می‌شود.

ضرابی با تاکید به اینکه درحال حاضر ۳۹ نمایندگی در داخل و ۲نمایندگی در اربیل عراق و مسقط داریم، یاد آور شد: تا کنون ۱۵۰هزار نمونه بند ناف در کشور ذخیره شده است.

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر ذخیره سازی در داخل از کشور‌های ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، اردن، انگلیس، کانادا، نروژ، امارات و عمان نیز نمونه‌های هموطنان جمع اوری و به کشور آورده شده است.

مدیر عامل بانک سلول‌های بنیادین خون بند ناف اظهار کرد: بیش لز ۸۰ بیماری خونی و غیر خونی از جمله تالاسمی، انووع سرطان، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی و کم خونی‌های مادرزاد را می‌توان با این سلول‌های بنیادی درمان کرد.

ضرابی ادامه داد: بزرگترین پالایشگاه محصولات زایمانی با هدف فرآوری همه ضمایم زایمانی به زودی در کشور راه اندازی می‌شود.

در ادامه این مراسم دکتر امین رستم زاده رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با تشریح اینکه جهاددانشگاهی استان در نظر دارد با توسعه این دفتر در استان در واقع خدمات ارزنده‌تر و فناورانه رویان برای شهروندان فراهم نماید خاطرنشان کرد: استفاده بهینه از این سلول‌های بنیادین بند ناف خون در حین تولد نوزاد در واقع به عنوان یک زباله بیولوژیکی قلمداد می‌شد که بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی با دانش فناورانه آن را تبدیل به ثروت نهفته و به نوعی پس‌انداز سلامتی خود کودک و اقوام درجه یک آن در برابر انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های خونی و تضمین سلامت مردم کرده است که شهروندان استان می‌توانند از این فرصت فناورانه برای تضمین سلامتی بهره ببرند.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۵ میلیارد ریال در فاز اول برای فضای کالبدی و تجهیزات منابع انسانی هزینه و برنامه ریزی شده است اظهار کرد: ۱۰۰ نفر از متخصصین زنان و زایمان و مامایی و تکنسین اتاق عمل در سطح استان و با این شعبه همکاری می‌کنند.

وی ادامه داد: توسعه بحث‌های سلول درمانی از طریق دفتر مرکزی بانک خون بند ناف، و پیاده کردن سایر دستاورد‌ها و طرح‌های فناورانه ملی در سطح استان از دیگر برنامه‌های استانی این شعبه از سوی معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی برای شهروندان استان است.

رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به برنامه‌های توسعه این دفتر و تسری فعالیت‌ها در تمامی ۱۹ شهرستان خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌کنیم ماهانه حداقل ۲۰۰ زوج و یا مادر باردار از خدمات این دفتر بهره‌مند شوند.

وی در خاتمه ضمن تقدیر از تمامی پزشکان متخصص و متخصصان زنان و زایمان و دست اندرکاران حوزه سلامت و دخیل در این امر که برای تحقق این خدمت تخصصی و تضمین سلامت آگاهی‌های تخصصی به عموم مردم ارائه می‌دهند خاطرنشان کرد: از تمامی پزشکان و دست‌اندرکاران حوزه اتاق عمل در این حوزه در شهرستان‌های دعوت به همکاری می شود.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.