کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که، سامانه کدال چیست؟، اظهار کرد: هدف اصلی از راهاندازی سامانه کدال فراهم آوردن پایگاه داده اطلاعات مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس است تا سرمایهگذاران بتوانند به راحتی به اطلاعات منتشر شده از سوی شرکتها دسترسی پیدا کنند و مجبور نباشند تا برای به دست آوردن اطلاعات هر شرکتی به یک سایت مجزا مراجعه کنند. بنابراین، افراد میتوانند برای دسترسی به اطلاعات شرکتهای بورسی به سایت www.codal.ir مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید
او بیان کرد: فرآیندهای اصلی سایت کدال شامل، آمادهسازی و ثبت گزارشها به وسیله ناشران، دریافت و پذیرش گزارشها توسط سامانه، ذخیره و بازیابی گزارشهای دریافتی، تحلیل و نظارت بر گزارشها توسط کارشناسان سازمان و انتشار اطلاعات به عموم است.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، سامانه کدال چه اطلاعاتی به مراجعه کننده میدهد؟، گفت: افراد با مراجعه به سامانه کدال به اطلاعاتی از قبیل، صورتهای مالی شرکتها، گزارش فعالیت ماهانه، افشای اطلاعات با اهمیت، تقسیم سود نقدی، مصوبه مجامع عمومی عادی و اطلاعاتی دست مییابند.
او بیان کرد: طبق قانون بورس شرکتها موظف هستند تا ۱۰ روز پیش از برگزاری مجمع عمومی عادی آگهی دعوت به مجمع را در سامانه کدال درج کنند تا سرمایهگذاران بتوانند تصمیم دقیقی را اتخاذ کنند. همچنین همزمان با انتشار آگهی، بایستی زمان پرداخت سود نقدی مصوب مجمع را اعلام کنند تا از این طریق سرمایهگذاران با آگاهی کامل نسبت به تمامی جزئیات دست یابند.
آسایش در پاسخ به این پرسش که، چه گزارشهایی در سامانه کدال منتشر میشود؟، اظهار کرد:
۱-صورتهای مالی؛ شرکتهای بورسی ملزم هستند تا صورتهای مالی خود را به همراه جزئیات اطلاعات در بازههای زمانی ۳ ماهه منتشر کنند.
۲- گزارشهای ماهیانه؛ در این گزارش شرکتها آمار فروش خود و یا ارائه خدمات انجام شده طی یک ماه گذشته را همراه با حجم و نرخ فروش و در نهایت ارزش ریالی فروش کل، ارائه میکنند تا شفافیت اطلاعاتی از شرکتهای بورسی افزایش پیدا کند.
۳- گزارش فعالیت هیئت مدیره؛ هنگامی که شرکتها گزارش اطلاعات و صورتهای مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر میکنند، جهت برگزاری مجمع عمومی عادی ملزم هستند تا گزارش حسابرسی شده آن را در سامانه کدال منتشر کنند. پس از انتشار این گزارش، اعضای هیئتمدیره شرکت با توجه به اتفاقات سال گذشته و وضعیت آتی، گزارشهای مهم و حیاتی از وضعیت و جایگاه شرکت در زمان فعلی و آتی شرکت منتشر میکنند و تمامی این اطلاعات در قالب گزارش فعالیت هیئت مدیره در سامانه کدال منتشر میشود و سهامداران از این طریق اطلاعات مهم و حیاتی را به دست میآورند.
۴-گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف؛ طبق مصوبه سازمان بورس شرکتها اطلاعات مهم و اثرگذار بر سود هر سهم خود را در گزارشی تحت عنوان افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف منتشر و در آن تغییرات سود هر سهم را گزارش میکنند.
۵- گزارش اطلاعات با اهمیت گروه ب؛ همچنین اطلاعات با اهمیت دیگر را که مستقیماً موجب تغییر سود هر سهم نمیشوند، ولی جزو اطلاعاتی است که سهامداران باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند در گزارشی تحت عنوان افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب منتشر میشود.
۶- گزارش تفسیری مدیریت؛ گزارشی تحت عنوان گزارش تفسیری مدیریت که در دو قالب تحت وب و فایل متنی PDF منتشر و انتظارات مدیریت از فروش منتشر میشود. عموماً این گزارش همراه با صورتهای مالی میاندورهای منتشر میشود.
۷- فرایند انجام افزایش سرمایه؛ برای برگزاری مجمع فوقالعاده جهت انجام افزایش سرمایه شرکتها بایستی چندین گزارش ارائه بدهند که تمامی آنها در قالب اطلاعیههای کدال در اختیار عموم قرار میگیرد. ابتدا گزارش طرح توجیهی افزایش سرمایه در گزارشی تحت عنوان پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع فوقالعاده در خصوص افزایش سرمایه منتشر میشود. پس از آن این گزارش برای حسابرس و بازرس قانونی ارسال میشود و پس از تائید توسط این دو، گزارشی تحت عنوان اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه در کدال درج میشود و گزارش مزبور برای سازمان بورس ارسال میشود. نظر سازمان بورس در گزارشی با عنوان مدارک و مستندات درخواست افزایش سرمایه در سامانه درج میشود. پس از طی تمامی مراحل شرکت موظف است طی ۶۰ روز مجمع فوقالعاده را برگزار کند.
انتهای پیام/