به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،علیمردان طالبی, مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان بیان کرد: ۷۰ درصد آب آشامیدنی شهر همدان از منابع آب سطحی سد اکباتان و آبشینه تامین میشود این در حالی است که به علت نبود بارش ورودی آب به این سدها وجود ندارد.
او ادامه داد: میزان روان آب ورودی به سد اکباتان امسال به شدت کاهش داشته است و از ۶۵ میلیون متر مکعب در زمان مشابه سال گذشته به حدود یک سوم یعنی ۲۵ میلیون متر مکعب رسیده بنابراین حجم ذخیره آب سد نیز تقلیل داشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان اظهار داشت: شرکت آب به منظور مدیریت وضع موجود در حوزه مصرف، کاهش فشار آب را در دستور کار قرار داده است چرا که در صورت تداوم وضعیت موجود احتمال قطعی آب از اواخر شهریور امسال زیاد است.
طالبی اظهار داشت: چنانچه شهروندان الگوی مصرف را رعایت و نسبت به صرفه جویی مصرف آب اقدام کنند میتوان از وضعیت کم آبی تا رسیدن فصل پاییز و بارانهای پاییزه عبور کرد.
او گفت: یکی از برنامهها برای مدیریت کمبود آب، هدایت منابع آب موجود در نقاط مختلف به سمت سد اکباتان است به این منظور طرح انتقال آب از چاههای روستای «خالق وردی» بخش گل تپه شهرستان کبودراهنگ به سد اکباتان به پایان رسیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان اضافه کرد: با توجه به اینکه خط انتقال آب از تالوار به همدان به علت نبود آب در تالوار معطل مانده است، آب موجود در چاههای حفر شده در مجاور این طرح از طریق خط لولههای موجود در این خط به همدان منتقل میشود.
طالبی اجاره چاههای کشاورزی، وارد مدار کردن چاه ادارات و نهادهای اداری و دریافت مجوز از سوی شرکت آب برای حفر چاه دهانه گشاد در نزدیکی خط انتقال و با کیفیت مطلوب را از دیگر اقدامهای در دست اجرا برای آبرسانی به همدان دانست.
او تاکید کرد: با وجود برنامههای در دست اجرا به علت مصرف یک هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی، باز هم آب موجود کفاف مصرف مشترکان را نمیدهد بنابراین باید با صرفه جویی، سرانه مصرف را به نرم استاندارد نزدیک کرد تا بتوان از بحران کم آبی عبور کرد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی اداره کل هواشناسیی استان همدان میزان بارندگی در سال جاری بیش از ۴۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
انتهای پیام/غ