به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در گذشتهای نه چندان دور، افراد حتی با وجود سختترین مسائل، به زندگی زناشویی ادامه میدادند و اگر طلاقی هم رخ میداد، دلایل موجهی مانند اعتیاد، عدم تعهد اخلاقی و مالی داشتند. اما در زمان کنونی، با نیم نگاهی به اطراف، میتوان به تعدد افراد طلاق گرفته حتی در کمترین روزهای مشترک برخورد کرد که با اندک دست انداز زندگی، تاب تحمل از دست داده اند و در راهروهای دادگاه سرگردان شده اند، افرادی که نه تنها بزهکار یا معتاد نیستند، بلکه دارای تحصیلات، شغل مناسب و در مواردی از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار هستند.
زمانی که در پارک زن و شوهرهای ۹۰ ساله را میبینم این سوال در ذهنم جرقه میزند که چه چیزی باعث شده ازدواجشان این همه سال پایدار و بادوام بماند. چگونه ما میتوانیم مثل آنها برای همیشه کنار یکدیگر زندگی خوبی داشته باشیم.
طبق آمار منتشره مرکز آمار ایران، ۱۱ هزار و ۷۱۵ طلاق با طول مدت ازدواج کمتر از یک سال طی سال گذشته به ثبت رسیده، این در حالی است که طول مدت ازدواج بیشتر طلاقهای ثبت شده در سال گذشته تنها بین یک تا پنج سال بوده است.
اعظم کریمی مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، درباره علت پایین آمدن دوام زندگی مشترک گفت: زمانی که سخن از روابط زوجین به میان میآید، غالباً تصویری از تفاهم و سازگاری و یا اختلاف و ناسازگاری ارائه میگردد و بنابراین موضوع بحث، بررسی میزان سازگاری یا ناسازگاری زوجین و تحولات آن خواهد بود؛ اما به نظر میرسد روابط زوجین در گسترهای فراتر از موضوع سازگاری قابل بحث باشد.
وی بیان کرد: اگر نقطه آرمانی در روابط زناشویی را رابطهای بدانیم که نتیجه آن از یک سو آرامش روانی و احساس ارزشمندی و از سوی دیگر کارآمدی هر یک از زوجین در کارکردهای مورد انتظار از آنان است.
کریمی مشکلات موجود در روابط زن و شوهر را موارد زیر دانست و گفت:
١-مشکلات جسمی
٢- مشکلات روابط زناشویی
٣-مشکلات مربوط به حوزه تصمیمگیری
٤-مشکلات در روابط عاطفی
٥-افزایش انتظارات
٦-تغییر نگاه جوانان به ازدواج، خانواده و طلاق
٧-ضعف نظام آموزشی رسمی و غیررسمی
٨-تحول در الگوی سبک زندگی
کریمی درباره عوامل تحکیم خانواده گفت: مهارتهای همسریابی، چگونگی تفاهم بر سر زندگی مشترک قبل از ازدواج و موضوعات مهمی که قبل از شروع زندگی باید بر آنها تفاهم نمود، مهارت ارتباط با خانواده همسر و خانواده خود پس از ازدواج، مهارت مواجهه با بحرانهای زندگی از جمله بیکاری، فقر، خشم، مهارتهای اقتصادی و حوزه درآمدزایی، مصرف و نگهداری اموال، از جمله مسائلی است که میتواند به تحکیم خانواده کمک کند.
وی در ادامه بیان کرد: در سال ۹۹ در کل کشور ۵۵۶ هزار و ۷۳۱ فقره ازدواج و ۱۸۳ هزار و ۱۹۳ فقره طلاق در کل کشور ثبت شده است. استان خراسان جنوبی با بیشترین میزان افزایش ازدواج در سال ۹۹ نسبت به سال قبل از آن به میزان ۱۷.۰۲ درصد مواجه بوده است و پس از آن استانهای یزد، کرمان، بوشهر و هرمزگان با حدود ۱۰ درصد در ردیفهای بعدی افزایش نرخ ازدواج قراردارند.
کریمی خاطر نشان کرد: استانهای سیستان و بلوچستان با کاهش حدود ۱۰ درصدی طلاق یعنی ۱۰.۱۹ درصد، کرمانشاه با کاهش ۸.۰۱ درصد و هرمزگان با ۷.۲۷ درصد بیشترین کاهش در آمار طلاق نسبت به سال ۹۸ را داشته اند. این درحالی است که در همین مدت زنجان با افزایش آمار طلاق به میزان ۲۳.۸۹ درصد بیشترین افزایش در آمار طلاق نسبت به سال قبل را تجربه کرده است و پس از آن استان مرکزی با ۱۷.۰۷ درصد و البرز با ۱۳.۳۶ درصد افزایش آمار طلاق در ردیفهای بعدی قرار دارند.
مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: در سال ۹۹ در مجموع کل کشور به میزان ۳.۶۱ درصد افزایش در آمار طلاق نسبت به سال ۹۸ مواجه بودیم که در برش استانی نرخ تغییرات آمار طلاق در سال ۹۹ نسبت به سال قبل از آن در کشور بسیار متغییر بوده و از کاهش ۱۰ درصدی تا افزایش تقریبا ۲۴ درصدی در استانهای کشور در نوسان بوده است.
در این باره با یک جامعه شناس درباره دوام ازدواج در زندگی مشترک توضیح داد.
مریم سادات ظهوریان جامعه شناس و فعال فرهنگی گفت: به نظر میرسد که مسئله کم دوامی ازدواج به صورت ریشه ایی است. به این علت که هدفها و انگیزههای ازدواجها به مرور زمان، متفاوت شده است.
وی بیان کرد: آمادگی دختر و پسر برای مهارت زندگی کردن به یک مقداری کمرنگ شده است. امروزه، افراد در زندگیهای مجردی، از یک سری امکاناتی برخوردار هستند. این امکانات میتواند شامل امکانات فرصتها و تحصیلی باشد. دخترها به دنبال امکانات تحصیلی میروند تا دستشان تو جیب خودشان باشد و به یک وسعت مالی دست یابند.
ظهوریان تصریح کرد: افراد زمانی که از یک وضعیت مال برخوردار میشوند، احساس امنیت میکنند و زمانی که وارد زندگی مشترک میشوند تمایل دارند این امکاناتی که قبل از ازدواج به دست آورده اند را داشته باشند و یک سری شرایط جدیدتر برایشان مهیا شود.
این جامعه شناس در ادامه بیان کرد: سابق براین نسلهای گذشته، خانمها کمتر از تحصیلات و امکانات شغلی مناسبی برخوردار بودند. زمانی که وارد زندگی مشترک میشدند بیشتر توجهشان معطوف به زندگیشان بود. مشغله و درگیریهای درسی و کاری وجود نداشت. تقریبا ۶۰ درصد وقت، توان و انرژیشان را روی زندگیشان معطوف میکردند. اما امروزه داستان کم رنگتر شده است و بحث اشتغال و تحصیل سرجای خودش است.
وی افزود: امروزه درگیریها و آشنایی با فضاهای خارج از منزل، شهر و یا کشور وجود دارد. دختر و پسر مانند گذشتگان دل به زندگی نمیدهند و تمام تفکرات و وقتشان را روی زندگی نمیگذارند و این امر باعث بالارفتن انتظارت میشود.
ظهوریان خاطرنشان کرد: دختر و پسر در زمان مجردی یک سری امکانات داشتند وقتی که وارد زندگی مشترک میشوند به دنبال تکمیل این امکانات و تسهیلات هستند. از طرفی وقتی وارد زندگی میشوند میبینند که شاید نه تنها آن امکانات برایشان بیشتر نشده است بلکه یک مقداری از آزادی عملها و اختیاراتشان نیز کسر شده است.
وی گفت: سابق بر این، به علت محدودیتهای جغرافیایی، آبرو داریها و حیاها مانع طلاق زوجین میشد و جوانان زود کوتاه میآمدند و ملاحضات بزرگترها را میکردند. نبودن انگیزه و هدفگذاریهای لازم باعث میشود در زندگی با خطا مواجه شوند.
در سال ۹۹ طول مدت ازدواج ۱۱ هزار و ۷۱۵ طلاق ثبت شده کمتر از یک سال و طول مدت ازدواج ۵۱ هزار و ۲۷۰ رویداد طلاق ثبت شده بین یک تا پنج سال بوده است. از سوی دیگر ۷۸۰۹ رویداد طلاق نیز با طول مدت ازدواج بالغ بر ۲۹ سال در سال ۹۹ به ثبت رسیده است.
زندگیها قوام و دوام گذشته را از دست داده و تار و پود آن با کمترین چنگ، از هم میپاشد و به جدایی ختم میشود.
طلاق آخرین و درعین حال نامطلوبترین راه حل برای پایان دادن به یک اختلاف زناشویی است که زندگی مشترک را ناممکن ساخته است و زوجها را هم، چون آلیس، در سرزمین ناهموار روحی روانی و عاطفی رها میکند.
بیشترین طلاقهای ثبت شده در سال ۹۹ به طول مدت ازدواج یک تا پنج سال معطوف میشود، اما در قیاس با سال ۹۸ آمار طلاقهای با طول مدت ازدواج کمتر از یک سال و یک تا پنج سال در سال ۹۹ با کاهش هفت و ۲ درصدی مواجه بوده و در عین حال طی سال ۹۹ آمار طلاقهای با طول مدت ازدواج پنج تا بیش از ۲۹ سال در قیاس با سال ۹۸ افزایش داشته است.
دختر و پسر وقتی با سن بالاتری ازدواج میکنند انعطاف پذیری کمتری نسبت به هم دارند، زیرا شکل گیری شخصیتی آنان اتفاق افتاده است و پذیرفتن تغییر برای آنان کار سخت و دشواری است به همین دلیل در کوچکترین مسائل با یکدیگرکنار نمیآیند. از طرفی انعطاف پذیری را در تغییر دادن فرد مقابل مطابق با میل شخصی خود میبینند در حالی که معنای واقعی انعطاف پذیری، پذیرش بی قید و شرط طرف مقابل است.
باید دانست زندگی زناشویی همانند ساخت نظامی نوپا است که هیچ چیزی ندارد و باید برای توسعه و رشد آن با تمام قدرت کوشید. نظامی نیازمند قانون و چارچوبی قوی که تمام روابط ها، سیاستها و استدلالها را در آن تعریف شده باشد. قانونی که همه اعضا در نوشتن آن دخالت و نقش داشته باشند تا لازم الاجرا شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
در زمان گذشته طلاق از نظر اجتماعی خیلی بد شمرده می شد و حتی مثال بود که با لباس سفید باید رفت خونه شوهر و با کفن در اومد
طفلک بانوان هم هر ظلمی رو به دلیل رفتار نامناسب اجتماع با زن مطلقه می پذیرفتن.
الان مشکل معیار ها هست و عدم درک درست روبط و وظایف متقابل و ناهمگونه بودن در ازدواج.
مثل این که شما یه خروس و یک ببرو تو قفس بندازی و توقع داشته باشی صد سال کنار هم زندگی کنن
تو دوام ازدواج
هم گونی
همپوشانی
فانتزی و رویاها و اگاهی نزدیک بهم
میزان همدلی و درک متقابل بسیار مهمه
رفاه نسبی و درک حقیقت و تقدس ازدواج مهمه
لطفن فیلم زیبایی درون رو ببینید
دلیل دوم اینه که همه درزمین وملک سرمایه گذاری میکنن وقتی میبینن دلارگرون میشه فوری برای حفظ ارزش پول ملک وزمین میخرن عین بانک هاوموسسات اعتباری که ورشکست شدن بعدکه پول نداره نیازبه فروش داردوکمترکسی قدرت خریدداردیاریال کافی سپس بازارملک وزمین راکدمیشه درکنارش بایدقبض ومالیات بدهدوهزینه خوراک وتحصیل وغیره سراغ بانک وموسسه میره جهت وام گرفتن ملک یازمین راگرومیدهدکه ماه به ماه سودوام واصل رابه بانک وموسسه بدهداگرپرداخت نشودبانک جهت تامین بودجه کلیه سپرده گذارهااقدام به افزایش سودسپرده میکندوقیمت مسکن متوقف میشودبااین وضعیت که سیستم بانکی حتی مجبورمیشودازبانک مرکزی باسودبالاپول قرض کند.به زبان ساده اگرقدرت خریدنباشدمسکن وملک فروش نمیرودورکودبوجودمیاید.به همین روش طلاق وازدواج تعبیرمیشودوقتی قدرت خریدنیست ازازدواج خبری نیست ولی ازطلاق خبری هست.
بله برای اونها شکست خورده چون تکونشون نداده ولی زندگی ۷۰ میلیون ایرانی رو تباه کرده که ارزوی مرگ برای خیلی ها یه رویاشده.
بعد زجر اورش اینجاست که با کمال خونسردی میان و میگن هیچ اثری نداشته . دقیقا مشخصه که برای چی حکومت می کنین. مردم شریفم فقط سپر بلاها هستن .
آینده کی درخشانه دسته بالا .
دلیل دوم اینه که همه درزمین وملک سرمایه گذاری میکنن وقتی میبینن دلارگرون میشه وپشت سرش همه چیزگرون میشه.اماوقتی قیمت خانه وزمین چهاربرابردرمدت زمانی کوتاه میشه خریدارنیست وقدرت خریدکمه وبازارراگدمیشه ومحتاج ریال.
دلیل دوم اینه که همه درزمین وملک سرمایه گذاری میکنن وقتی میبینن دلارگرون میشه وپشت سرش همه چیزگرون میشه.اماوقتی قیمت خانه وزمین چهاربرابردرمدت زمانی کوتاه میشه خریدارنیست وقدرت خریدکمه وبازارراگدمیشه ومحتاج ریال.
این یه حقیقته که نمیخواید باورش کنید
زن به چند دلیل نباید کار کنه
1 وقتی یه زن کار میکنه مثل یک اداره در واقع جای یک مرد میاد.و اون مرد نیاز به کار داره تا ازدواج کنه. و اون زن هم نمیاد با یه مرد بیکار ازدواج کنه و خرجش رو بده.
پس هم بیکاری داره.هم کم شدن ازدواج.
2یه زن وقتی کار میکنه دیگه نیازی به پول مرد نداره.
پس یا ازدواج نمیکنه و ..... که فساد زیادی داره. یا اگر هم ازدواج کرد زندگی مشترک خوبی نمیتونند با هم درست کنند به دلایل زیادی.البته نه همه
3 وقتی یه زن کار میکنه در واقع دیدید که توی فروشگاه ها و شرکت ها خصوصی ...ازشون سو استفاده میشه.در واقع یه نوع ویترینن. و همچنین مرد های زیادی هم هستند که اخلاق های بدی دارن و زن باره هستند و.... که موجب طلاق میشه.
البته زن های که سرپرست خانوار هستند یا شغل های مثل معلمی یا پرستاری و پژوهشگر و دانشمندن .... این ها فرشته های روی زمینن. و خیلی هم خوبه
اینا که گفتم یه حقیقته که بعدا که گند کار درومد خواهیم فهمید.و این چیز هارو توی جامعه میببنیم و میگذریم. امید وارم که شان زن به کار کردن نباشه.
کار نکنه
مهریه 14 سکه یا ترجیحا کمتر
با حیا عفت
بساز
همین 4 یا 5 تا ویژگی رو داشته باشه اگه دست یا پا هم نداشته باشه برا من کافیه
که البته چون همچین موردی در این جامعه بسیار نادره پس فعلا ازدواج نمیکنیم.چرا که طلاق برا من یکی خیلی سخته.
مسولین کل پست های دولتی بدین خانم ها
همه چی باهم میره بالا
کاشکی میرفت
توقعات هم زیاد شده جون 20 ساله توقع داره اندازه مرد 60ساله مال و اموال داشته باشه مگه میشه اینطوری ؟خودمون بچه ها رو پر توقع و تنبل بار اوردیم که تحمل هیچ مسئولتی رو ندارن
یه پسر چقدر باید زحمت بکشه خونه و ماشین بخره.چند سال کار کنه؟
حالا ماشین لباس شوبی چنده میدونی؟
چند ماه توی این گرونی چیزی خرج نکنه کا بتونه بخره. و هر ماه هم گرون و گرون تره بشه.
این حرفا برا زمان شماست.
ساعت 10 شب میخوابیم 7 صبح بیدار میشیم میببنیم پنیر 2 برابر شده.
باید دلخوشی رو روی چی بزاریم. به اجاره خونه به قست ماشین یا پول جمع کردن برا ماشین لباس شوییییی؟
اون ترکیه که میگی برای منو شما نیست جونم
ما خیلی هنر کنیم شب بتونیم 2 تا بستنی قیفی بخوریم
یا مهریه کم یا تجرد
اگه نشد هم که خودت میدونی. فقط فکر اینو بکن که یکی بدتر گیرت نیاد
این اصلاً درست نیست اگر مرد مسئولیت زیادی داره باید حقوق بیشتری هم به او داده شود.
در حال حاضر برخی از زنان هیچ گونه حرف شنوی از مردان ندارن.
شما یاد بپهات بده اینجوری نباشن
منم همیشه تو همین فکرم خخخخ