رایزن اقتصادی ایران در عراق با بیان اینکه بازار صادراتی عراق دیگر مانند سال ۲۰۰۳ نیست، گفت : همزمان با تحولات اقتصادی عراق ما هم باید رویکرد صادراتی جدیدی در پیش بگیریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، عبدالامیر ربیهاوی رایزن اقتصادی ایران در عراق با بیان اینکه امروز بازار عراق با سال ۲۰۰۳ بسیار متفاوت است، گفت : در سال‌های اولی که تعاملات تجاری با عراق را از سر گرفتیم، این کشور نیاز شدیدی به کالا‌های ایرانی داشت، اما هرچه پیش رفتیم تعاملات اقتصادی با این کشور نقش و رنگ دیگری گرفت.

او گفت : امروز که در سال ۲۰۲۱ قرار داریم بازار صادراتی عراق با سالیان گذشته بسیار متفاوت شده و این کشور انتظارات بسیار متفاوتی از همسایه‌ها و شرکای تجاری خود دارد.

رایزن اقتصادی ایران در عراق نتیجه این تحولات بازار عراق را محدودیت‌هایی دانست که گاه و بیگاه این کشور برای واردات کالا‌ها در نظر می‌گیرد.

ربیهاوی با بیان اینکه تحولات بازار عراق از چند عامل مهم منشا می‌گیرد، افزود: یکی از مهمترین این موارد محدودیت‌های بودجه کشور عراق است.

او ادامه داد: از آنجایی‌که ۹۵ درصد بودجه عراق از نفت تامین می‌شود و با توجه به کاهش قیمت نفت، این کشور نیز مجبور است ذخایر ارزی خود را برای واردات محدود کند.

رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در عراق تلاش برای خودکفایی خصوصا در محصولات کشاورزی را نیز از دیگر دلایل کشور عراق برای محدود کردن واردات برخی از کالا‌ها دانست و افزود: به علاوه عراق از این طریق سعی در ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری خود دارد.

او با بیان اینکه رقبای تجاری ایران در بازار عراق نیز طی چهار، پنج سال اخیر تغییر کرده‌اند، افزود: در گذشته تنها چین، ترکیه و چند کشور محدود رقیب ما بودند، اما اکنون کویت، اردن، عربستان، امارات و ... نیز به این رقبا اضافه شده‌اند.

رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در عراق معتقد است، عراق نیز با توجه به عرب زبان بودن برخی از این رقبا، تعاملات تجاری با آن‌ها را مورد اقبال قرار می‌دهد.

ربیهاوی تغییر سلایق مصرف‌کنندگان در بازار عراق را نیز از دیگر دلایل تحولات بازار صادراتی این کشور دانست و ادامه داد: از سوی دیگر بازاریابی سایر رقبای ما نیز در این کشور با جدیت صورت می‌گیرد.

او ادامه تعاملات تجاری با عراق با وجود این تحولات را نیازمند رویکرد صادراتی جدید دانست و گفت: یکی از مهمترین رویکرد‌هایی که باید در زمینه تعامل با عراق مدنظر قرار دهیم، برقرار حمل یکسره از مرز‌های خسروی و مهران است.

ربیهاوی با اشاره به اینکه عراق این دو مرز را به عنوان مرز‌های ترانزیتی انتخاب کرده، افزود: به نظر می‌رسد در اواخر ماه میلادی جاری قوانین و مقرراتی که برای ترانزیت از این مرز‌ها در نظر گرفته شده، اجرایی شود.

وی سپس بر لزوم برقراری واردات از کشور عراق برای متعادل شدن تراز تجاری دو کشور تاکید کرد و ادامه داد: اکنون تراز تجاری ما با عراق ۹ میلیارد دلار به نفع صادرات است.

او افزود: اگرچه عراق به برخی از کالا‌هایی که ما به آن نیاز داریم اجازه واردات نمی‌دهند، اما واردات برخی از کالا‌های محدود را می‌توانیم انجام دهیم.

او از پیگیری برای صدور ویزا با اعتبار یکساله برای تجار و سرمایه‌گذاران ایرانی که با عراق تعامل دارند، خبر داد .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.