به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره، دولت آفریقای جنوبی میگوید از تصمیم هفته گذشته کمیسیون اتحادیه آفریقا برای در نظر گرفتن رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر این اتحادیه «وحشت زده» شده است.
در بیانیهای که امروز منتشر شد، دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد که این اقدام حرکتی «ناعادلانه و غیرقانونی» بوده و «بطور یک جانبه و بدون مشورت با اعضای اتحادیه» انجام گرفته است.
پس از دو دهه تلاش، روز جمعه رژیم صهیونیستی توانست جایگاه ناظر در اتحادیه آفریقا را اشغال کند.
رژیم صهیونیستی پیشتر در سازمان وحدت آفریقا عضو بود. پس از انحلال این سازمان در سال ۲۰۰۲ و جایگزینی آن با اتحادیه آفریقا، مدتهاست در تلاش است تا به عضویت این سازمان نیز درآید. اما همواره با مخالفت کشورهای عضو این اتحادیه رو به رو شده است.
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی ادعا کرده هدفش افزایش همکاریها برای مبارزه با تروریسم افراطی و ویروس کرونا است.
اما دولت آفریقای جنوبی در بیانیهای اعلام کرد که تصمیم اتحادیه آفریقا «تکان دهنده» است؛ و حتی وقتی فکر میکنیم این تصمیم در سالی گرفته شده که مردم مظلوم فلسطین در اثر بمباران ویرانگر کشته و زخمی شده و به خاطر شهرک سازیهای غیرقانونی این رژیم مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند، تکان دهندهتر هم میشود.
در ماه مه، تنشها میان رژیم صهیونیستی و حماس بر سر اخراج اجباری خانوادههای فلسطینی از خانههای آنها در شرق قدس اشغالی افزایش یافت و در نهایت به یک حمله ۱۲ روزه به غزه تبدیل شد.
حمله رژیم صهیونیستی باعث شهادت دست کم ۲۶۰ تن از جمله ۶۶ کودک در محاصره شد. این در حالی است که تنها ۱۳ صهیونیست به خاطر حمله موشکهای شلیک شده توسط گروههای مسلح فلسطینی به هلاکت رسیدند.
آفریقای جنوبی از جمله کشورهای حامی آرمان فلسطین است. دولت این کشور در سال ۲۰۱۹ سفارت خود را در تلآویو به کنسولگری تنزل داد.
فلسطین اشغالی از گذشته عضو ناظر اتحادیه آفریقا بوده است و بیانیههای ارائه شده در اجلاسهای سالانه اتحادیه آفریقا معمولا به نفع فلسطین صادر میشوند.
آفریقای جنوبی از موسی فکی مهامات، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا میخواهد که با ارائه جزئیات به اعضای اتحادیه توضیح دهد این تصمیم چگونه گرفته شده است و امیدوار است این مسئله در سطح دولتها مجددا مورد بررسی قرار بگیرد.
پیشتر نیز وزارت امور خارجه الجزایر اعطای عضویت اتحادیه آفریقا به رژیم صهیونیستی را محکوم و آن را غیر قانونی خوانده بود.
انتهای پیام/