به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کم نیستند واحدهای تولیدی که نوسانات شدید نرخ ارز، فرسودگی قطعات، مشکلات مالیاتی و بیمهای و ... مانع تولیدشان شده و برای بازگشت به چرخه کار و فعالیت نیازمند پشتیبانی و مانع زدایی هستند.
در استان اصفهان طی یک ساله گذشته حدود ۲۰۰ واحد از این دست واحدهای صنعتی و تولیدی با کمک مسئولان و حتی دیگر تولیدکنندگان احیا و بار دیگر مشغول به کار شده اند.
یکی از این واحدها یک تولیدکننده نام آشنای لوازم خانگی است که چرخهای فرسوده اش دیگر توان چرخیدن نداشت، اما امروز به همت متخصصان داخلی بار دیگر حرکت خود را آغاز کرده است و حتی داعیه خودکفایی دارد.
از تعطیلی تا تجدید قوا، تولید و خودکفایی
بیژن شیخ بهایی مدیر کارخانه تولید قطعات فلزی گروه صنعتی انتخاب الکترونیک در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بر اثر فرسوده شدن دستگاهها و ناتوانی در نوسازی و بازسازی آنها ۱۵ سال این کارخانه تعطیل و متروک شده بود.
او افزود: اما با تلاش و مساعدت مدیران گروه صنعتی انتخاب الکترونیک که بزرگترین تولیدکننده لوازم خانگی کشور است، این کارخانه در فرآیندی دو ماهه احیا شد.
مدیر کارخانه تولید قطعات فلزی ادامه داد: با احیای کارخانه، اکنون ۳۰۰ نفربه صورت مستقیم و ۳ هزار نفر هم به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شده اند.
شیخ بهایی در خصوص تولیدات کارخانه گفت: در این کارخانه تمام قطعات فلزی درشت مثل پوشش بیرونی یخچال، ماشین لباسشویی و ظرفشویی تا قطعات ریز داخلی لوازم خانگی را تولید میکنیم.
او اظهار کرد: پیش بینی میشود تا پایان امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه لوازم خانگی در این کارخانه تولید شود.
مدیر کارخانه تولید قطعات فلزی مشکل تامین ورقهای فولادی را از مشکلات جدی کارخانه دانست و افزود: بخشی از مشکل با مساعدت شرکت فولاد مبارکه رفع شد، اما کسری ورق همچنان مشکل جدی ما در فرآیند تولید است.
شیخ بهایی با اشاره به اینکه این کارخانه تاکنون ۴۰ درصد از ظرفیت خود را فعال کرده است تاکید کرد: توانایی بی نیاز کردن کشور از واردات لوازم خانگی از کشورهایی مثل کره جنوبی و ترکیه را داریم.
فعالیت ۲۴ ساعته کارخانه تازه نفس
الله وردی شیخی رئیس بخش تولید کارخانه قطعات فلزی انتخاب الکترنیک در گفت گو با خبرنگار ما گفت: این کارخانه بیش از ۴۰ تجهیز بزرگ دارد که گلوگاه آن به شمار میآید و قطعات فلزی لوازم خانگی را تولید میکند.
او افزود: برخی دستگاههای کارخانه هنوز قدیمی هستند، اما فرآیند برق رسانی به آنها را به روز کرده ایم.
رئیس بخش تولید کارخانه قطعات فلزی ادامه داد: برای احیای کارخانه، دستگاههای هیدرولیک و ضربهای ساخت آلمان با فناوری روز بازسازی و قطعات دیگر مورد نیاز هم به دست صنعتگران ایرانی تولید شد.
شیخی گفت: این کارخانه با تکیه بر توان داخلی کار خود را از سر گرفته و اکنون در پنج نوبت کاری به صورت ۲۴ ساعته فعال است.
نگاهی به کارنامه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید
ایرج موفق رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما، گفت: در سال گذشته بیش از ۳۰۰ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با حضور استاندار، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و سایر مدیران دستگاههای اجرایی و مجموعههای مرتبط با بخش تولید استان تشکیل شد.
او ادامه داد: موفق شدیم از ۴۵۳ واحدی که در سال ۹۹ راکد شده بود تعداد ۱۸۸ واحد را بار دیگر به چرخه تولید برگردانیم و بیش از ۵۶۰ پروانه بهره برداری در بخش صنعت با استعلام از محیط زیست صادر کردیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان افزود: در سالی که گذشت بیش از ۱۸ میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید در بخش صنعت شده که در نتیجه آن، ۵۶۰ کارخانه با بیش از ۱۲ هزار و ۵۶۰ نفر اشتغال جدید در استان دایر شده است.
موفق بیان کرد: درسالهای ۹۸ و ۹۹ استان اصفهان رتبه اول جذب تسهیلات تبصره ۱۸ و رونق تولید در کشور را به خود اختصاص داد.
او نبود مواد اولیه و به صرفه نبود کار را از مشکلات واحدهای تولیدی استان دانست و گفت: باید بتوانیم زمینه تامین مواد اولیه را فراهم و برای تکمیل تجهیزات مورد نیاز کارخانهها با تسریع در فرآیند ثبت سفارش و معافیت حقوقی و گمرکی اقدام کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در پایان گفت: بیش از دو هزار طرح تولیدی با دست کم ۴۰ درصد پیشرفت داریم که اگر به لحاظ مالی و تجهیزات حمایت شوند با ملاحظات زیست محیطی میتوانند به زودی وارد چرخه تولید شوند.
با وجود تمام مشکلات اقتصادی و حقوقی، بازگشایی واحدهای تولیدی متروک اقدامی شدنی است اگر مسئولان با جدیت برای پشتیبانی و مانع زدایی پای کار بیایند و حتی واحدهای بزرگ و مادر حمایت از این تولیدکنندگان کوچک را برعهده بگیرند.
گزارش از معصومه اکبری
انتهای پیام/ص