به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، ملانوری استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر مسئولیت همه افراد جامعه در موضوع آب گفت: هیچ فرد یا دستگاهی وجود ندارد که در موضوع آب غیر مسئول باشد، لذا همه دستگاهها به نوعی متولی مدیریت منابع آب هستند.
وی با تشبیه موضوع آب به فرهنگ عمومی افزود: آب، مثل فرهنگ عمومی است و همانگونه که متولی فرهنگ عمومی آحاد مردم جامعه اند، در موضوع آب نیز همه اشخاص، متولی مدیریت منابع آبی میباشند.
به گفته ملانوری، همه افراد جامعه باید در قبال این موضوع به وظیفه و مسئولیت شان عمل نمایند تا بتوانیم آب را به خوبی مدیریت کنیم.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: با توجه به اینکه پیش بینیها، وجود تنش آبی را نشان میداد، لذا با بهره گیری از سوابق سالهای قبل، قرارگاه آب را با محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی راه اندازی کردیم تا با استفاده از همه ظرفیتها، اعم از سازمانهای دولتی، بخشها و نهادهای عمومی و نیز مردم، موضوع را مدیریت کنیم.
ملانوری ضمن تقدیر از معاونت هماهنگی امور عمرانی و دیگر دستگاههای مرتبط، گفت: اعضای قرارگاه، موضوع آب را با حساسیت دنبال میکنند، لذا محورهایی که میتوانند منابع آبی را مدیریت کنند، باید در دستور کار این حوزه قرار گیرند.
به گفته وی؛ در حال حاضر تأمین آب شرب انسان و دام باید در اولویت برنامهها قرار گیرد.
استاندار خراسان جنوبی از هدر رفت بالای آب در بخشهای مختلف گفت و بیان کرد: با توجه به نوع آبیاری در کشاورزی، هدر رفت در این بخش بسیار بالاست.
ملانوری با اشاره به میزان هدر رفت آب در صنعت، گفت: با تکنولوژی به کار رفته در بخش صنعت، مصرف آب مدیریت شده و آب به چرخه تولید بر میگردد.
وی، هدر رفت آب در بخش شرب را نیز نامتعارف خواند وتصریح کرد: میزان ۵ درصد هدر رفت آب در بخش شرب، مربوط به انشعابات غیر مجاز، خراب و خارج از شبکه آب بوده و بخش دیگری از ۴۲ درصد هدر رفت آب در شبکه آب روستایی و به میزان کمتر در شبکه شهری، مربوط به فرسودگی شبکه هاست.
به گفته استاندار خراسان جنوبی؛ با عنایت به اینکه آب، ضروریترین موضوع استان است، بنابراین در توزیع اعتبارات هم باید به این مبحث توجه ویژهای شود.
وی در ادامه به اهمیت و ضرورت آبرسانی سیار اشاره کرد و گفت: از آنجایی که تأمین آب شرب مردم بخصوص در ماههای گرم سال، برای ما بسیار حائز اهمیت است، این موضوع باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
ملانوری افزود: باید موضوع آب شرب در مناطقی که منابع آبی پایدار دارند، با وضعیت شکننده مواجهند، در تأمین آب شرب پایدار مشکل دارند و یا به نقطه بحرانی رسیده اند، احصاء و معرفی شوند.
انتهای پیام / ط آ