سعید رسولی مدیرعامل شرکت راه آهن در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبت جهانی راه آهن سراسری ایران خبر داد و گفت: امروز سوم مرداد ۱۴۰۰ در چهل و چهارمین جلسه میراث جهانی یونسکو در کشور چین، پرونده میراث صنعتی راه آهن سراسری ایران در لیست میراث جهانی پذیرفته شد.
رسولی ادامه داد: این اثر طولانیترین راه آهن ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: از سوی دیگر این اثر، اولین اثر میراث صنعتی ایران در لیست یونسکو و بیست و پنجمین اثر ثبت شده از ایران در این لیست است.
رسولی با بیان اینکه راه آهن ایران اولین راه آهن در غرب آسیا است و ما چهارمین کشور در دنیا هستیم که راه آهن خود را ثبت جهانی کرده ایم افزود: خوشبختانه راه آهن سراسری ایران، خلیج فارس را به دریای خزر متصل می کند و تمامی اقوام ایرانی از جمله کرد، لر، عرب، مازنی و ترکمن را به یکدیگر متصل می کند.
او با بیان اینکه راهآهن سراسری ایران از دو رشته کوه زاگرس و البرز عبور میکند و طولانی ترین مسیر ریلی در جهان است که در میراث جهانی ثبت شده است و ما برای انجام این کار تمامی نقشه ها و المان های مختلف سراسری را تهیه کرده و در اختیار یونسکو قرار دادهایم، افزود: مشاوران و بازرسان مختلفی از سازمان یونسکو در مهر ماه سال ۹۸ وارد ایران شدند و در طی دو هفته حضور خود در ایران از تمامی شبکه ریلی کشور بازدید کردند که خوشبختانه بازدید آنها مورد تایید قرار گرفت و با تهیه گزارشی مثبت از راهآهن ایران امروز بالاخره ثبت جهانی شد.
او با اشاره به اینکه پرونده راهآهن به سازمان یونسکو ارسال شده بود و خوشبختانه توانستیم تاییدیههای اولیه را در همان دوره دریافت کنیم گفت: با انجام این کار علاوه برحفظ آثار راه آهن خود می توان زمینه ساز تقویت صنعت ریلی و گردشگری در کشور شد.
مدیر عامل شرکت راه آهن بیان کرد: بخش غیردولتی با حمایت راهآهن میتوانند از این فرصت استفاده کند و ساختمان و ایستگاه های مترو را تبدیل به هتل و اقامتگاه های بوم گردی کند و بخش خصوصی هم میتواند از این مزیت و فرصت در راستای اشتغال زایی استفاده کند.
او اظهار کرد: ایران پنجمین کشوری است که راه آهن خود را ثبت جهانی کرده و پیش از ایران، ایتالیا، سوئیس و هند راه آهن خود را ثبت جهانی کرده بودند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان تاکید کرد: مسیر ریلی ایران از بندر امام خمینی(ره) تا بندر عباس ۱۳۹۴ کیلومتر است که به عنوان طولانی ترین خط ریلی در یونسکو به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
آفرین به شما و آفرین به یونسکو این اینقدر دوندگی نمی خواست همه جهان میدانند که مسولان و مدیران ما که هستند!!!!
طولانیترین مسیر !!!!!!
چرا همین خط را ساحلی نساختین!!!؟؟؟؟!!!!
و چندمین کشور از لحاظ سرعت .
یقینا بالای پنجاهمین یا صدمین کشوریم.
یه طوری میگه انگار پنجمین ثبت شدن خیلی هنره!!!!!!!