موحدی نیا گفت: اعطای تسهیلات مسکن، پرداخت وام‌های کم بهره به خانواده‌های دارای سه فرزند به بالا، اختصاص زمین و مسکن به این خانواده‌ها ضروری دانست و برآن تاکید کرد.


به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا موحدی نیا پزشک و پژوهشگر جمعیت درباره بایسته‌های دولت آینده در زمینه سیاست‌های جمعیتی در برنامه رادیویی گفت: وضعیت جمعیتی کشورنامطلوب و در مرحله هشدار است.

موحدی نیا بیان کرد: ما از بین ۲۷ کشور منطقه در نرخ باروری پایین رتبه یعنی رتبه ۲۵ را به خود اختصاص دادیم و این به این معنا است که وضعیت جمعیتی ۲۵ کشور منطقه از ما بهتر است.

این پزشک و پژوهشگر جمعیت تصریح کرد: در شرایطی که نرخ باروری و موالید و نرخ رشد جمعیت سالانه کاهش پیدا می‌کند قطعاً نمی‌توان آینده جالبی را برای کشورمان ترسیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: برنامه کنترل جمعیت و تحدید نسل از قبل انقلاب هم دنبال می‌شد. اقدامات سیاستی و حاکمیتی در چند دهه اخیر و بعد هم تغییرات فرهنگی به مرور باعث شده است که ما به وضعیت کنونی برسیم.

موحدی نیا درمورد مفهوم پنجره فرصت جمعیتی گفت: فرصت جمعیتی زمانی است که در یک کشور نسبت افرادی که تولیدکننده هستند نسبت به جمعیت مصرف کننده بیشتر است و این یک فرصت شکوفایی اقتصادی برای کشور محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: اگرچه این پنجره جمعیتی تا سال ۱۴۳۰ باز خواهد ماند، اما از لحاظ ترمیم هرم جمعیتی بیشتر از ۷ سال فرصت نداریم چراکه این توده جمعیتی دهه ۶۰ و ابتدای دهه ۷۰ هستند که جمعیت مولد کشورمان محسوب می‌شوند و اگر این افراد از سن مولد خارج شوند دیگر سخت است که کاهش جمعیت را جبران کرد.

موحدی نیا عنوان کرد: پنجره فرصت جمعیتی (افزایش جمعیت مولد نسبت به جمعیت غیرمولد) در تاریخ هر کشوری فقط یک مرتبه، باز می‌شود. هر کشوری در چنین شرایطی، فرصت پیدا می‌کند که به رشد و شکوفایی اقتصادی برسد و ما در میانه این پنجره جمعیتی به سر می‌بریم که در حال بسته شدن است.

این پژوهشگر جمعیت درباره آمار دقیقی که از سقط جنین در دسترس نیست گفت: وقتی اکثر سقط‌ها به صورت زیرزمینی و غیرقانونی است طبیعی است که آمار دقیقی وجود نداشته باشد ضمن این که سقط‌های پزشکی و درمانی هم وضعیت مشخص و شفافی ندارند.

موحدی نیا در پایان افزود: اعطای تسهیلات مسکن، پرداخت وام‌های کم بهره به خانواده‌های دارای سه فرزند به بالا، اختصاص زمین و مسکن به این خانواده‌ها، اجرای طرح‌های کوتاه مدت و بلندمدت، پوشش بیمه‌ای برای درمان ناباروری و تقویت نظارت‌ها بر سقط جنین را ضروری دانست و بر آن تأکید کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار