به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، حجتالاسلام محمد کاروند مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان اظهار کرد: دو هزار و ۳۵۵ موقوفه در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد هزار و ۵۵۲ مورد مسجد و ۶۸۰ مورد نیز شامل موقوفات دیگر از جمله منزل مسکونی و مغازه و ... است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان افزود: ۱۵ مورد تکیه، ۷۰ آرامستان، ۳ زینبیه، یک مورد حسینیه و یک دارالقران نیز در استان کردستان وجود دارد.
کاروند به وجود ۱۶ هزار و ۲۶۳ رقبه موقوفات متصرفی در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو هزار و ۹۵۴ رقبه غیرمتصرفی نیز در مالکیت متولیان قرار دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان همچنین از ثبت ۵ موقوفه جدید در سالجاری خبر داد و افزود: از این تعداد ۲ وقف در شهرستان بیجار، ۲ مورد در سقز و یک وقف دیگر مربوط به شهرستان مریوان است.
او بیان کرد: در چهار ماهه نخست سال گذشته نیز ۵ مورد وقف در استان به ثبت رسید که ۳ مورد آن مربوط به شهرستان سقز و بیجار و سنندج نیز هر کدام یک مورد وقف داشتند.
کاروند گفت: بیش از ۹۰ درصد وقفهای ثبت شده در استان کردستان به نیت ساخت مسجد صورت میگیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان با تاکید براینکه کار اخذ سند مالکیت برای این موقوفات از چند سال پیش در کردستان آغاز شده است، گفت: اخذ سند مالکیت در راستای حفظ موقوفات و رقبات، حفاظت و صیانت از حقوق واقفان و کمک به اجرای امینانه نیات آنان است که به عنوان یکی از اولویتهای مهم فعالیتهای اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان مورد توجه قرار گرفته است.
کاروند گفت: در سال ۹۹ تعداد ۴۰ وقف جدید در کردستان ثبت شد که با توجه به شرایط اقتصادی ناشی از تحریمها و اپیدمی کرونا این تعداد وقف نشاندهنده وجود خیرین ارزشمندی است که در این دیار زندگی میکنند و در راستای رفع نیازهای جامعه از هر اقدام خیری فروگذار نخواهند کرد.
او با بیان اینکه نیات وقفهای جدید این استان امورخیریه، نیات مذهبی و مساجد بوده است، افزود: در حال حاضر در استان نیاز ضروری به ثبت وقفهایی با نیات درمانی، امور خیریه، علمی و کمک هزینه ازدواج جوانان و اشتغال احساس میشود.
انتهای پیام/ع