به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خلبان شهید عباس دوران، کسی که با از خودگذشتگی در سحرگاه ۳۰ تیرماه ۶۱ بر فراز حریم هوایی بغداد به پرواز درآمد و پالایشگاه الدوره در ضلع جنوبی بغداد را نشانه گرفت.
پس از آن هواپیمای وی مورد اصابت موشکهای دشمن قرار گرفت، اما وی راضی به خروج اضطراری نشد و با هواپیما به محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها کوبید تا نشان دهد که سخن صدام مبنی بر امنیت کامل بغداد پشیزی ارزش ندارد. تکهای از استخوان پیکر مطهر وی، بیست سال بعد در سال ۱۳۸۱ به ایران بازگشت و ۱۰ مرداد ۱۳۸۱ در شیراز به خاک سپرده شد.
بیشتربخوانید
مقام معظم رهبری درباره فداکاری این شهید و رشادت و فداکاری وی در تیرماه ۸۳ فرمودند: «ما در سابقه این پایگاه [پایگاه هوایی شهید نوژه همدان]کسى مثل شهید عباس دوران را داریم، که بهخاطر ایمان جان خودش را آشکار و صریح بر سر یک هدف گذاشت. اگر ماجراى شهید دوران را در کتابها خوانده بودیم یا امروز هر کس مىخواند، احتمال مىداد که افسانه باشد؛ اما ما آن را با چشم خودمان دیدیم، که اگر ندیده بودیم، مىگفتیم افسانه است. اینها شوخى نیست؛ اینها عظمت دارد؛ همت انسانها اینجور است و ما بایستى در هر بخشى همت کنیم.»
امیررضا دوران تنها فرزند شهید که در زمان شهادت پدرش تنها ۸ ماه داشت، امروز جوان رشیدی است که به پدرش افتخار میکند. وی پیش از این اعلام کرد: من هم مانند دیگر فرزندان شهدا زمانهایی بوده که دوست داشتم پدرم حضور داشت مانند روز ازدواجم یا زمانی که پدر شدم؛ اگر امروز پدرم اینجا بود میگفتم که به او افتخار میکنم.
وی از پدر خاطرهای جز شنیدهها ندارد، اما هر آنچه از اقوام، مادر و همرزمان پدرش شنیده وصف شجاعت و عشق به وطن است. امیررضا دوران نیز سعی کرده تا جایی که میتواند راه پدر را دنبال کند.
فرزند شهید دوران که این روزها خود پدر بودن را تجربه میکند در پاسخ به این سئوال که آیا حاضر است برای دفاع از کشور از فرزندش بگذرد، میگوید: اگر در برههای قرار بگیریم که نیاز باشد، قطعا بله.
منصور کاظمیان مهابادی، همرزم و کابین دوم شهید دوران نیز پیش از این در گفتگو با تسنیم درباره این شهید گفته است: عباس دوران به نظر من فقط به خاطر ماموریت آخر نبود که عباس دوران شد.
وی به پروازها و ماموریتهای شهید دوران در ۳ ماه ابتدایی جنگ اشاره میکند که سبب شد عباس دوران به عنوان رکوردار نیروی هوایی شناخته و مورد تجلیل قرار گیرد.
کاظمیان که در آن عملیات به دست دشمن اسیر شد، از تجلیل دشمن از عباس دوران سخن میگوید: عراقیها عباس دوران را میشناختند، وقتی فهمیدند که من کابین دوم هواپیمای دوران بودم با تعجب میگفتند پس خلبان هواپیما عباس دوران بود. این رشادت عباس سبب شد که خلبانان عراقی تا مدتها در مکان سقوط هواپیمای شهید دوران حاضر میشدند و از رشادت عباس تجلیل میکردند.
سالروز شهادت غرورانگیز خلبان شهید عباس دوران فرصت مغتنمی برای یادآوری و بزرگداشت ایثار و از جان گذشتگی شهیدی است که عباسوار بر کاخ دشمن جنایتکار بعثی فرود آمد و ابهت پوشالی صدام و یاران اروپاییاش را در هم شکست.
این عملیات و این اقدام شجاعانه از سوی شهید دوران مهر تأیید دیگری بر حقانیت ایران اسلامی بود و توانست شکست سیاسی و نظامی سنگینی را بر دشمن وارد کند.
ثبت زندگی شهدا در قالب کتاب و فیلم از جمله ابزارها برای زنده نگه داشتن یاد شهدایی همچون شهید دوران است. در همین رابطه در استان فارس و شهر شیراز نیز نمونههای موفقی تهیه شده که از جمله آنها میتوان به نمایش و کتاب مهنا، مستند آخرین پرواز و وعده ساخت سریالی براساس زندگی این شهید عزیز در شهریورماه سال گذشته از سوی مسئولان استان فارس اشاره کرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/