به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،بابک رضی منش فرماندار اسکو گفت:اعتیاد به عنوان مادر آسیبهای اجتماعی منشاء ۶۵ درصد همسر آزاری، ۵۵ درصد طلاق، ۳۰ درصد کودک آزاری، ۲۵ درصد قتلهای عمد، ۲۳ درصد نزاع و خشونت و بخش عمدهای از جرایم سازمان یافته مانند فساد و فحشا، سرقت و هنجارشکنی در جامعه است.
اوعدم درک بلای بزرگ و تهدید عظیم و متراکم شدن مشکلات اعتیاد و مواد مخدر توسط دست اندرکاران را دغدغه مهم مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستها کلی مبارزه با مواد مخدر برشمرد و بر دستور ایشان مبنی بر اجرایی کردن این سیاستها و ایفای نقش و سهم هر دستگاه با سرعت و قاطعیت تاکید کرد.
او با اشاره به وضعیت مصرف مواد مخدر و مقایسه با وضعیت استان گفت: شهرستان اسکو با نرخ شیوع ۱.۲۵ درصد و شهر جدید سهند با نرخ ۱.۴۰ درصد بالاترین از متوسط استانی قرار دارد که از این میزان ۶۵ درصد در سهند و ۳۹ درصد در شهر اسکو، ایلخچی و روستاهای تابعه شهرستان میباشد.
فرماندار شهرستان اسکو وضعیت مصرف سیگار در سطح شهر سهند را نیز نگران کننده ارزیابی کرد و افزود: سهند با ۱۳.۲ درصد مصرف دخانیات بالاتر از میانگین استانی قرار گرفته که نیازمند اجرای طرحهای مختلف و مداخلات ویژه میباشد.
رضی منش گفت: بر اساس تحلیل آمار اورژانس اجتماعی شهرستان در سالهای ۹۸ و ۹۹ از مجموع تعداد ۷۴۰۰ پرونده حدود ۲۸۰۰ پرونده به صورت مستقیم و غیر مستقیم با موضوع مواد مخدر ارتباط داشته که نشان از ضرورت اهمیت مداخله و برنامه ریزی در این حوزه را دارد.
او تدوین سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد را یک ضرورت برای شهرستان برشمرد و افزود: این سند با مطالعه و پژوهش میدانی و بر اساس روشهای تئوریک علمی با لحاظ شرایط اجتماعی و فرهنگی شهرستان ضمن جلوگیری از موازی کاری و بخشی نگری زمینه همکاری، هم افزایی دستگاههای درگیر و جلب مشارکت تشکلها و سازمانهای مردم نهاد را فراهم کرده و فرایند تصیم سازی را جهت اتخاذ تصمیمهای صحیح بر پایه کار کارشناسی و علمی را فراهم خواهد کرد.
او با اشاره به اینکه این سند بر اساس سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر ابلاغی مقام معظم رهبری، تکالیف برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور و برنامههای دستگاههای مختلف در زمینه پیشگری از جمله طرح سراج (طرح سلامت اجتماعی و روانی)، برنامه شهر سالم سهند و طرح یاریگران زندگی تهیه و تدوین شده است، ابراز امیدواری کرد: این سند جامع بتواند مبنای عمل و اقدام دستگاههای مداخله گر و سمنهای فعال در حوزه مواد مخدر و اعتیاد باشد.
فرماندار اسکو تدوین سند پیشگیری اولیه از اعتیاد شهرستان اسکو را اقدامی ارزشمند و ماندگار برشمرد و افزود: این سند نشان دهنده اهتمام ویژه فرماندار شهرستان اسکو و اعضای شورای هماهنگی و عزم جدی برای برای مبارزه با موضوع مواد مخدر است که جای تقدیر و قدردانی دارد.
انتهای پیام/