به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سایت تغذیهای Eat This، محققان دانشگاه دوک با انجام یکسری آزمایشات در مورد گوشت حیوانی و گوشت گیاهی، متذکر شدند که برچسبهای غذایی در گوشتهای گیاهی بسیار شبیه گوشت گاو است.
یک تیم تحقیقاتی توانست با استفاده از رویکردی که به عنوان "متابولومیک" شناخته میشود، بیوشیمی ۱۸ فرآورده گوشتی گیاهی را ارزیابی کرده و متابولیتهای آنها را ارزیابی کند.
محققان گفتند: متابولیتها برای سیگنالینگ بین سلولی و تبدیل غذا به انرژی ضروری هستند که تقریبا نیمی از آن از رژیم غذایی ما ناشی میشود.
هنگامی که تیم تحقیقاتی نمونههای گوشت گیاهی را با گوشت چرخ کرده و گوشت گاو مقایسه کردند، در برخی موارد تفاوت معنی داری بین دو گونه از نظر محتوای متابولیت تا ۹۰ درصد یافتند.
محققان دریافتند که گوشت گاو حاوی ۲۲ متابولیت است که گوشت "گیاهی فاقد آن است، از جمله بسیاری از اسیدهای آمینه و ویتامینها، که نقش ضدالتهابی مهمی در بدن دارند. این تیم تحقیقاتی اشاره کرده که اسیدهای چرب امگا ۳، گلوکوزامین و کراتین، به میزان بیشتری در نمونههای گوشت گاو یافت شد.
نتایج مطالعه توصیه نمیکند که از گوشتهای گیاهی کاملاً پرهیز کنید؛ زیرا فرآوردههای گوشتی گیاهی حاوی ۳۱ متابولیت هستند که در گوشت حیوانات وجود ندارند که این موارد شامل ویتامین C و فیتواسترولها هستند که به طور طبیعی در غشای سلولهای گیاهی یافت میشوند.
طبق گزارش وب سایت Eat This، این ترکیبات به ویژه برای کاهش کلسترول مهم هستند؛ بنابراین خوردن گوشت گیاهی برای نظم در سلامت قلب تجویز شده است.
استیفان فلیت نویسنده اصلی این مطالعه از موسسه فیزیک مولکولی دوک میگوید: گنجاندن گوشتهای گیاهی و حیوانی در رژیم غذایی میتواند مزایای غذایی بیشتری داشته باشد، زیرا تفاوتهای قابل توجهی بین آنها وجود دارد. با این حال، گوشتهای گیاهی میتوانند مکمل گوشت حیوانات باشند، زیرا مواد مغذی مختلفی را تأمین میکنند.
این مطالعه نتیجه گرفته است که افزودن گزینههای گوشت گیاهی به رژیم غذایی میتواند برای بدست آوردن طیف کاملی از متابولیتها مفید باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
"با اینحال" در آخر مقاله گیج کننده است لطفا اگر ترجمه ماشینی نیست دقت بیشتری مترجم گرامی بکنند