مسعود حقیقت مدیر کل شبکه پایش هواشناسی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ادامه فعالیت سامانه موسمی خبر داد و گفت: تحلیلهای هواشناسی نشان میدهد که با ادامه فعالیت سامانه موسمی طی روزهای آتی بارش باران همراه با رعد و برق ادامه دارد.
او افزود: با توجه به کاهش تدریجی شدت فعالیت سامانه طی روز سه شنبه در مناطق هرمزگان، کرمان، فارس و بوشهر شاهد رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد خواهیم بود.
مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی با اشاره به اینکه از اواخر یکشنبه تا پایان هفته شدت وزش باد در شمال سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه زابل تشدید میشود، بیان کرد: از روز سه شنبه تا پایان هفته در اکثر مناطق کشور، جوی آرام و آسمانی صاف همراه با افزایش محسوس دما پیشبینی میشود.
او در توصیهای به کشاورزان گفت: با توجه به آغاز برداشت برنج در مازندران و ممنوعیت کشت دوم به دلیل محدودیت آبی، شالیکاران بعد از مساعد شدن شرایط جوی برداشت را انجام دهند و سپس نسبت به محصولات کم آب اقدام کنند.
حقیقت ادامه داد: شالیکاران به مدت ۲۴ ساعت سم پاشی علیه بیماری بلاست برنج در مزارع دیررس در مرحله زایشی را قبل از سفت شدن دانه انجام دهند.
این مقام مسئول در توصیهای دیگر به باغداران بیان کرد: با توجه به ریزگردها و وزش بادهای گرم و خشک فعلی، شرایط برای فعالیت کنه تارتن فراهم است، لذا توصیه میشود که باغداران سم پاشی و مرطوب نگه داشتن محیط و مدیریت آبیاری را بعد از آرام شدن شرایط جوی انجام دهند.
او افزود: با توجه به فصل برداشت انجیر و خسارت بیماری ویروسی موزاییک انجیر که منجر به ریزش میوه قبل از رسیدن میشود، از این رو به کشاورزان توصیه میشود که نسبت به سم پاشی در ساعات بدون باد و تنظیم دور آبیاری اقدام کنند.
حقیقت درباره آخرین وضعیت بارش بیان کرد: بنابر آخرین آمار متوسط بارش کشور از ابتدای سال زراعی تا ۲۱ تیر ۱۳۱ میلی متر، در مدت مشابه سال قبل ۲۷۹.۴ میلی متر و در بلندمدت ۲۲۶ میلی متر بوده است که این امر کاهش ۵۳.۱ درصدی بارش نسبت به سال قبل و ۴۲ درصدی دوره نرمال بلندمدت را نشان میدهد.
به گفته او، با توجه به شرایط بارش در اکثر مناطق کشور شاهد خشکسالی شدید تا ضعیف هستیم که تاخیر در بارشهای سال زراعی آینده میتواند اثرات منفی در کشت دیم بگذارد.
مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط بارش و پیش بینی تاخیر در بارشهای پاییزه، سال خشکی پیش روست و همواره پیش بینی میشود که مشکل آب در بخش کشاورزی استمرار یابد.
انتهای پیام/