به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام علی نوری معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در نشست خبری که صبح امروز (دوشنبه ۲۸ تیر) به شکل ویدئو کنفرانسی برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: امروز در ۸۹۱ نقطه از ایران اسلامی هر جمعه اجتماع مومنین با محوریت نماز جمعه به عنوان قرارگاه اخلاق و تقوا و معنویت و آگاهی بخشی و بصیرت افزایی رقم برگزار میشود.
وی افزود: به همین منظور لازم بود تا با هدف فرهنگ سازی در حوزه نماز جمعه در میان نوجوانان، جوانان، برادران و خواهران و اقشار و اصناف و آشنایی آنها با جایگاه و ظرفیت نماز جمعه اقداماتی صورت گیرد که در این راستا سه فراخوان از سوی ما به اجرا در آمد. فراخوانی برای گرافیستهای کشورمان برای حضور در یک کارگاه سه روزه به منظور ارائه آثار ارزشمندشان با موضوع نماز جمعه صورت گرفت و پس از پایان فراخوان آثار نهایی در سایت امامت نماز جمعه قرار گرفته تا بتوانیم فضاسازی شهری را با این آثار فاخر داشته باشیم.
سخنگوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه گفت: فراخوان دومی را با عنوان فراخوان شعر در نماز جمعه صورت دادیم که در قالب آن از شعرای جوان و انقلابی در سراسر کشور دعوت کردیم تا در باره نماز جمعه به خلق اثر بپردازندتا در مجموع این آثار بتواند در ارتقای حوزه فرهنگی نماز جمعه اثرگذار باشد. همچنین در کنار این امور رونمایی از کتابی که از فرمایشات مقام معظم رهبری مرتبط با نماز جمعه است نیز دیده شده است که با فهرست نویسی مطلوب در ۵ مرداد ماه رونمایی خواهد شد.
نوری با اشاره به راه اندازی سامانهای برای احصا و تجمیع مطالبات و دغدغههای مردمی در سراسر کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در ۵ مرداد امسال تقارن اعیاد ولایت و امامت را در پیش داریم و همچنین دومین تقارن آغاز بکار دولت سیزدهم است، تلاش شده تا در یک پیش بینی خوب به استقبال دولت تحول آفرین برویم که این تحول آفرینی نیازمند شناخت دقیق مسئلهها در مقیاس سراسر کشور است.
وی افزود: ما قائل هستیم که نهاد امامت جمعه شبکه گسترده میدانی در سطح کشور است که میتواند پیشگام در رفع موانع پیش روی دولت و مردم باشد. به همین منظور از طریق طراحی سامانهای در سه محور فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و در حوزه زیرساختی و عمرانی از ائمه جمعه درخواست شد تا با تشکیل گروههای نخبگانی اقدام به احصای دقیق مسائل و پروژهها و اقدامات نیمه کاری که برای مردم مشکل ایجاد بپردازند که با همت ائمه جمعه در سراسر کشور قریب به ۷ هزار مسئله شناسایی شد که امروز به شکل اولویت بندی شده و تفکیک شده به ویژه در حوزه رفاهی، زیرساخت آبرسانی و عمرانی در ۸۹۱ نقطه از کشور در اختیار ما است و توانستیم هدیه خوب و ارزندهای را برای دولت جدید فراهم کنیم تا گزارشی ملی با تفکیک استانی توسط ریاست شورا به ریاست جمهور اهدا شود و این هدیه شبکه ائمه جمعه به رئیس جمهور جدید است تا بتوانیم نقش آفرینی مثبتی در حوزه مرتفع کردن چالشها و مشکلات مردم در نقاط مختلف کشور داشته باشیم.
سخنگوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در ادامه با اشاره به رویکرد جدید این نهاد پس از انتصاب حجت الاسلام حاج علی اکبری و بیان آمار و ارقامی از تحولات صورت گرفته در این مدت زمانی گفت: نهاد امامت جمعه به عنوان گستردهترین و منعطفترین مجموعه در کشور توانسته به ارتقای سرمایه انسانی دست بزند. ما در ۸۹۱ پایگاه کشور برگزاری نماز جمعه را داریم که در سه سال گذشته در ۱۹۱ پایگاه خود توانسیتم از رویشهای انقلاب اسلامی که طلاب دانش آموخته بودند به عنوان ورودیهای شبکه امامت جمعه استفاده کردیم که در مقایسه با کل ائمه جمعه حدود ۲۲ درصد تغییر را در سطح ائمه جمعه در سراسر کشور نشان میدهد.
نوری افزود: همچنین در سه سال و نیم گذشته شاهد جابجایی ۲۹۱ نفر از ائمه جمعه به جهت اتمام ماموریت شان بودیم که ۳۳ درصد توانستیم تغییر را در مجموع کشوری داشته باشیم که در مجموع گزینش و جابجاییها تغییرات ۵۴.۳ درصدی را در شبکه امامت جمعه شاهد بودیم که در مقایسه با دیگر سازمانهای انقلابی کشور رقم قابل توجه است ضمن اینکه باید به این مسئله نیز توجه داشت که ما با یک مجموعه از ائمه جمعه و کارگزارانی مواجه هستیم که در زمره فرزانگان و نخبگان و شخصیتهای علمی و سیاسی کشور هستند که در عین حال با نهایت تکریم و احترام و ضمن حفظ ظرفیتها و استخوان بندی اصلی شبکه امامت جمعه توانستیم جوانان و رویشهای انقلاب اسلامی را جایگزین پیشکسوتان عزیز این حوزه کنیم که این اقدام ناشی از نگاه تحول گرا و تحولخواهی است که برگرفته از منویات مقام معظم رهبری بوده است.
سخنگوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از انتصاب حجت الاسلام حاج علی اکبری شاهد تحولات مثبتی در بدنه شورای سیاست گذاری ائمه جمعه از جمله اقدامات مثبت برخی ائمه جمعه در برخی شهرستان کشور و همراهی آنها با مردم در حوزه مطالبه گریها و حضور در متن مردم بودیم. از سوی دیگر شاهد حضور نخبگان و اساتید دانشگاهی از جمله آقای دکتر رحیم پور ازغدی بودیم که با اظهارات انقلابی و روحیه مطالبه گری و انتقادی داشتند روح تازهای به نماز جمعههای تهران داده بودند، ولی متاسفانه پس از یک دوره کوتاه شاهد حذف ایشان از سخنرانان نماز جمعه تهران بودیم. با بیان این توضیحات سوال این است که آیا باید امیدوار باشیم که رویکرد تحولی نهاد امامت ائمه جمعه همانند روزهای ابتدایی فعالیت آقای حاج علی اکبری ادامه پیدا کند؟ گفت: عنوان نماز جمعه با محوریت خواندن نماز است و خطبه بخشی از آیین نماز جمعه محسوب میشود.
وی افزود: نکته دوم این است که در موضوع خطبه که ما قواره و چارچوب و سیاستهایی در نحوه خطبه خوانی هم در نگاه دینی و فقهی ما در مورد امام جمعه به عنوان خطیب جزء نگاه مورد اشاره و لحاظ است که از ویژگیهای خطیب قدرت خطبه خوانی او است. ثانیا باید این اصل را از ما بپذیرید که با ۸۹۱ خطیب در سراسر کشور و به صورت هفتگی باید از یک قاعده و اصول تبعیت کند در نحوه ورود و خروجها باید پیروی کند. ما برگرفته از فرمیشات امامین انقلاب در قالب یک چارچوب سیاستی ابلاغ شده به آقایان ائمه جمعه در موضوع خطبه نماز جمعه خواسته ایم.
نوری تاکید کرد: اینکه خطبههای نماز جمعه باید بیان کننده مطالبات حق مردم باشد قطعا شکی در آن نیست این که خطبه نماز جمعه باید نقش آگاهی بخشی را داشته باشد جزو شروط ما است که خطبهها باید فعال، موثر، افق گشا و بصیرت آفرین و اخلاقی و بر محور تقوا و معنویت بخش باشد؛ لذا ادبیات نقد را به رسمیت میشماریم و گفتمان نقد را کاملا میپذیریم و از ائمه جمعه که وارد مطالبه گری میشوند به جد حمایت میکنم البته این موارد باید مبتنی بر چارچوبهای خاص که بر گرفته از منویات مقام معظم رهبری است، باشد.
سخنگوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه عنوان کرد:، اما در ارتباط با موضوع پیش از خطبهها و موضوع رحیم پور ازغدی که مورد اشاره شما بود، ایشان جزو مفاخر نخبگانی و اندیشمند دانشگاهی و حوزوی در ایران اسلامی هستند که مورد احترام همه ما هستند و الحمدلله نهاد ائمه جمعه به صورت سلسله وار در خدمت ایشان بوده و ایشان در پیش از خطبه بیانات ارزشمند خود را داشته اند و حتی در همین دوره اخیر در سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عضو حقوقی شورا عالی انقلاب فرهنگی ایشان دعوت شدند.
وی گفت: امروز در حال بازآرایی مجدد ستاد نماز جمعه تهران هستیم که انشاالله در تمام حوزههای نماز جمعه شهر تهران با رویکردهای جدید وارد عمل خواهیم شد و قطعا از همه نخبگان و اندیشمندان از جمله جناب آقای رحیم پور ازغدی استفاده خواهیم کرد. ضمن اینکه میتوانم فهرست سخنرانان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران را در اختیار شما قرار دهم تا ببینید که در همین مدت از چه اندیشمندان و مسئولان و نخبگان طراز سازمانی برای سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه استفاده کردیم و در پیش از خطبهها محتواهای بسیار روشن گرایانه و نقادانه بیان کردند.
البته در ارتباط با این موضوع یک سوء برداشتی از سخنان جناب آقای حاج علی اکبری شده بود که عبارت ساختارشکنی را در آن نشست خبری داشتند که بعضا به نظر میرسد بی اخلاقی رسانه شد چرا که ریاست محترم اصلا به مصداق خاصی اشاره نداشتند.
انتهای پیام/