به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، احمدرضا رئیسزاده مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به برداشت سیب گلاب از ۲ هزار هکتار باغات استان، اظهار داشت: برداشت سیب گلاب بهاره استان از اوایل تیرماه آغاز شده و تا نیمه مردادماه ادامه دارد که پیشبینی میشود بیش از ۱۵ هزار تن انواع سیب گلاب بهاره تا نیمه دوم مرداد ماه برداشت و روانه بازار مصرف شود.
او افزود: ارقام سیب گلاب استان براساس تاریخ رسیدن متفاوت است و انواع سیب گلاب اصفهان، گلاب کهنز و سلطانی در استان وجود دارد.
او با بیان میزان مساحت ۳ هزار هکتاری باغات سیب گلاب در استان گفت: از این میزان در سطح نزدیک به هزار هکتار در پاییز سیب گلاب سلطانی برداشت میشود. حدود ۹۰ درصد باغات سیب گلاب استان در شهرستان سمیرم و بخشهایی دیگر در شهرستانهای شهرضا، دهاقان و کاشان قرار دارند.
او ادامه داد: سیب گلاب به صورت تازه مصرف میشود و این محصول بیشتر در استان اصفهان و انواع دیگر سیب مانند سیب زرد و قرمز به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر میشود.
رئیسزاده سرمازدگی بهاره و تداوم خشکسالی را از مهمترین مشکلات باغداران دانست و افزود: سرمازدگی بهاره و تداوم خشکسالی دو عامل مهم کاهش تولید سیب گلاب استان در سال جاری هستند که این مشکل سایر باغات استان مانند درختان شلیل، آلو، انگور و گلابی را نیز تحت تاثیر قرار داده است و حدود یک سوم باغات تحت تنش آبی قرار دارند.
او توصیههایی برای مصرف بهینه آب و کاهش مشکلات ناشی از تنش آبی در باغات ارائه کرد و گفت: روشهای جدید آبیاری، کنترل علفهای هرز و استفاده از کود پتاسه میتواند در کاهش تاثیر کم آبی و افزایش مقاومت درختان موثر باشد.
انتهای پیام/ی