به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مصطفی ابراهیمی مدیر گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تاکنون مورد قطعی از تب کریمه کنگو در فارس مشاهده نشده و به محض مشاهده موارد مشکوک نمونه به تهران ارسال میشود، گفت: دامداران و کسانی که به هر دلیلی با دام در تماس هستند بیشتر در معرض خطر تب کریمه هستند و با توجه به نزدیک شدن به عید قربان مردم باید خیلی مراقب باشند.
او تاکید کرد: دامها در محلهای مورد تأیید دامپزشکی ذبح شوند و افراد هنگام خُرد کردن گوشت حتما از دستکش استفاده کنند و گوشت را قبل از خُرد و تقسیم به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند؛ دل و قلوه گوسفند هم باید قبل از مصرف ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود.
ابراهیمی افزود: مردم هم به منظور پیشگیری از تب کریمه، گوشت را از فروشگاههای مورد تایید تهیه کنند.
این مقام مسئول اعلام کرد: افرادی مثل دامداران که بیشتر در معرض خطرند اگر علائم بیماری مثل درگیری ریه، نشانههایی از خون ریزی از جمله مخاط زیر پوست مشاهده کردند، باید سریعاً به بیمارستان مراجعه کنند.
مدیر گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مراجعه به موقع و شروع سریعتر دارو، احتمال بهبودی را بسیار بالا میبرد و از آن جا که احتمال مرگ و میر در این بیماری بالا است، تشخیص به موقع اهمیت زیادی دارد.
ابراهیمی افزود: مشکل اصلی در این حیطه قاچاق دامهایی است که به طور غیر قانونی به خصوص از مرزهای شرقی وارد کشور و استان میشود. با این وجود مردم خودشان هم باید از خرید دام زنده بپرهیزند و گوشت مصرفی را از مراکز معتبر و نه حواشی شهر، تهیه کنند.
انتهای پیام/