به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، از حذف دفترچههای کاغذی به تعبیر مسئولان متولی به عنوان «نسخه شفابخش برای حل مشکل مردم» و «گامی بلند در تحقق دولت الکترونیک» یاد شد و این طرح سرانجام در اسفند سال ۱۳۹۹ به اجرا در آمد.
طرحی که تاکنون در استان ایلام نه تنها «نسخه شفابخش برای حل مشکل مردم» نشد بلکه به علت ضعف زیر ساختها، همکاری نکردن برخی پزشکان، داروخانهها و آزمایشگاهها و اخیراَ نیز قطع برق و... موجب سرگردانی دارندگان دفترچههای درمانی تامین اجتماعی شده و روند خدمات به آنان دچار اختلال شده است.
فرهی از شهروندان ایلامی در ارتباط با مشکلات حذف دفترچههای کاغذی و الکترونیکی کردن آنان گفت: این گونه طرحها زمانی میتواند مشکلات مردم را برطرف کند که از قبیل پیش بینیهای لازم جهت تامین زیرساختهای آن انجام شده باشد و هماهنگیهای بین بخشی آن نیز صورت گرفته باشد والا اجرای یک طرح فقط برای بُلد خبری تاثیر در رفع مشکلات مردم ندارد.
این شهروند ایلامی سرعت پائین اینترنت، قطعی برق، نبود برخی پزشکان و داروخانهها و آزمایشگاهها در این طرح را عامل ناموفق بودن طرح عنوان کرد و بیان داشت این طرح فقط سرگردانی مردم بیمار را افزایش داده است.
روشنایی دیگر شهروند ایلامی نیز اتلاف وقت، صفهای طویل، آنلاین نبودن سیستم تائید نسخ و پاسخگو نبودن این سیستم به علت حجم درخواستها را از مشکل حذف دفترچههای کاغذی بیمه شدگان تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: مسئولانی که مدعی هستند «نسخه شفابخش برای حل مشکل مردم» نوشتهاند عصرها سری به داروخانهها، مطب پزشکان و آزمایشگاهها بزنند تا بلبشو حاصل از نتیجه کار خود را ببینید و برای این وضعیت چارهای بیندیشند.
قمری دیگر شهروند ایلامی با بیان این که این طرح در شرایط کرونایی استان به دلیل صفهای طویل دریافت دارو در داروخانهها و در شلوغی مطبها و... عامل مهم در شیوع کرونا در استان ایلام است.
گزارش میدانی در سراسر استان ایلام نیز گویای این واقعیت است که این طرح هر چند در صورت درست اقدام کردن مسئولان در تامین زیرساختها، هماهنگی بین بخشی دستگاه متولی، پزشکان و داروخانهها و آزمایشگاهها... میتوانست طرح موفق و کم مشکلتری باشند و مردم را کمتر سرگردان میکرد، اما امروز در استان ایلام مامنی برای شیوع کرونا، درگیریهای لفظی و اتلاف وقت بیماران ایلامی شده است و بسیاری از پزشکان نیز به این طرح استقبال نشان ندادهاند و این نیز برای بیماران مشکل را افزون کرده است.
علیرضا رمضانی مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام در کارگروه رسانهای کرونا در پاسخ به مشکلات اجرای طرح حذف دفترچههای کاغذی اظهار داشت: آن دسته از مشکلات که در توان استان باشد برطرف میشود و سایر مشکلات زیر ساختی، مختص کُلیت طرح است که به دست ما قابل حل نیست و به مرکز منعکس میشود.
سامانه ۱۴۲۰ نیز به عنوان خط ارتباطی مردم با مسئولان در بیان مشکلات طرح وجود دارد که مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام بر این عقیده است که شهروندان مشکلات طرح را با این سامانه ارتباطی در میان بگذارند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
هماهنگی بین بخشی نیز به گفته رمضانی روزانه از طریق ارتباط با بیمارستانها در حال انجام است، اما متاسفانه بیمارستانها در اتصال به سامانه از طریق api (برنامههای واسط) تعلل داشته و همین باعث کندی ارتباط شده است.
مشکلات مردم و پاسخ مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام گویای این واقعیت است که درد مردم توسط مسئولان احساس شده است، اما برای درمان آن با صغری و کبری چیدن در صدد آن هستند تا این درد را نه تنها درمان بلکه مردم را مجاب به تحمل درد کنند.
کاش مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام این وضعیت شهروند ایلامی را که دیروز در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام در وضعیت بغرنج بیماری قرار داشت و از وی «سی تی اسکن» نمیگرفتند و بهانه بیمارستان آن بود که سیستم ثبت نسخه نمیکند را ارجاع به نشست ویدئو کنفرانس با مدیر عامل و ثبت در سامانه ۱۴۲۰ نمیداد و با یک اقدام جهادی و حضور در میدان مشکلات تصمیم استانی برای برطرف کردن مشکل هزاران بیمار گرفتار این طرح میکرد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام / غ