علی قنبری معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،گفت:آفت ابریشم باف ناجور و پروانه دم قهوهای بلوط درحقیقت بخشی از جنگل هستند، هر ۶ الی ۷ سال یکبار در جنگلهای دست خورده حالت طغیانی به خود میگیرند،بدین گونه که در جنگلهای بکر، قدرت خود تنظیمی داشته و دشمنان طبیعی بر این قادر هستند تا آن را کنترل کنند.
او افزود:حدود ۲ سالی است که این آفتها درشهرستانهای کلیبر، هوراند و اهر حالت طغیانی پیدا کرده است.
اوبیان کرد:درسال گذشته درسطح ۵ هزارو ۳۰۰ هکتارعملیات جمع آوری مکانیکی این آفتها صورت گرفت ومعدوم سازی انجام شد.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی گفت:درسال جاری همزمان باعملیات بیولوژیکی وعملیات کنترل مکانیکی هم انجام شد.
قنبری ادامه دادوگفت:خسارت ناشی از آفات پروانه دم قهوهای، خشکیدگی یا از بین رفتن جنگلها نیست ،بلکه این آفت، از برگهای درختان تغذیه میکند.
او بااشاره به چهره خزان زودرس طبیعت که خوشایند نیست افزود: با از بین رفتن برگ در فصل رویش، رشد سالیانه درخت کاهش مییابد؛در نتیجه منجر به خشکیدگی درختان نمیشود و تا پایان فصل رویش، برگهای درختان به حالت عادی خود برمیگردند.
اوبا بیان اینکه اگراین آفتها حدود ۱۰ سال به صورت مداوم تدوام پیداکند، موجب خسارت فراوانی به جنگل میشود گفت:اگر عملیات کنترلی انجام نشود، امکان دارد بعضی از درختانی که ضعیف هستند، خشک شوند.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی درپایان گفت:انشالله پیش بینی میکنیم درسال جاری این آفتها به صورت کامل کنترل شود وازحالت طغیانی خارج وجمعیت آفتها کاهش پیداکند.
انتهای پیام/