اسلامی گفت: سالی ۸۰۰ کیلومتر به طول راه های کشور اضافه شده است، نقاط حادثه خیز را رفع و بسیاری از مسیرها را دو بانده کرده ایم.

 به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمد اسلامی وزیر راه وشهرسازی در برنامه نگاه یک با بیان اینکه در هفته گذشته طی مراسمی با حضور رئیس جمهور، رویکرد فرآیند و جریان تولید مسکن را ایجاد کردیم گفت: در حوزه مسکن وشهرسازی و از لحاظ ساز وکار شیوه نامه و آیین نامه های دولت، اقدامات مسکنی را روان سازی کردیم .

او ادامه داد: بحث مسکن را در قالب طرح اقدام ملی مسکن شروع کردیم و ۵۳۰ هزار واحد مسکن در قالب پروژه های گوناگون آغاز کردیم و از این تعداد ۲۸ هزار و ۸۰۰ واحد تحویل دادیم که شامل بافت های فرسوده و پروژه هایی که از طریق انبوه سازان در حال ساخت بود را افتتاح کردیم.

اسلامی گفت: ۲۲ هزار و ۲۰۰ مسکن مهر را افتتاح کردیم . در هنگام ورود ما به دولت ۴۸۰ هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام بود که ما در این دوره تمام آنها را به صورت ویژه ساخته ایم و آخرین اقدام ما امروز در صفا دشت بود که امکانات آموزشی را افتتاح کردیم .

او بیان کرد: یکی از این اقدامات بحث تامین زمین بود که حدود ۵۰ هزارهکتار از اراضی خودمان را از جهاد کشاورزی تحویل گرفته ایم و از سوی دیگر وام مسکن ملی را از ۱۰۰ میلیون به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش داده ایم.

اسلامی همچنین درباره پروژه های راهی و عمرانی کشور هم گفت: در طول دولت های یازدهم و دوازدهم بیش از ۱۱ هزار کیلومتر آزاد راه ،بزرگراه راه اصلی افتتاح کرده ایم که در پنج شنبه هفته گذشته ۳۲۱ پروژه بزرگراهی و آزاد راهی را افتتاح کرده ایم.

او بیان کرد: سالی ۸۰۰ کیلومتر به طول راه های کشور اضافه شده است . هماهنگی برای انتقال بار و مسافر تسهیل کرده ایم و نقاط حادثه خیز را رفع و بسیاری از مسیرها را دو بانده کرده ایم.

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: ۵۰۰ کیلومتر بزرگراه را آماده و در انتظار علائم است و با افتتا ح آنها عدد بزرگراه های کشور را از ۱۲ هزار و  ۵۰۰ کیلومتر به ۲۱ هزار کیلومتر رسانده ایم.

 


بیشتر بخوانید

۶۰ درصد از هزینه‌های ساخت مسکن ملی را تامین کرده‌ایم/ ساخت ۵۳۰ هزار واحد مسکن ملی را شروع کردیم


بازار مسکن تابع بازارهای موازی است

اسلامی توضیح داد: بازار مسکن تابع بازارهای موازی است و زمانی که بازارهای کالاهای سرمایه ای تغییر کند قیمت ها هم در بازار مسکن افزایش می یابد.

وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: مسکن نباید کالای سرمایه ای باشد و ما برای این کار وقت ویژه گذاشتیم و خانه های خالی را شناسایی کردیم . از مرداد ماه یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی را به سازمان امور مالیاتی معرفی کرده ایم باید این سازمان اقدام به اخذ مالیات کند.

او بیان کرد: تاکنون ۳ میلیون نفر ثبت نام کرده اند و باید همه مردم در این طرح ثبت نام کنند و در صورت عدم ثبت نام اقدام به اخذ مالیات می کنیم. از  واحدهای حقوقی ۲ برابر مالیات  واحد مسکونی مالیات اخذ می شود.

این عضو کابینه دولت گفت: برای ۲۵ میلیون نفر پیامک از وضعیت ملکی ارسال کرده ایم، منتظر ثبت نام مردم نمانده ایم و تمامی واحدها را شناسایی کرده ایم .

اسلامی گفت: سهم بزرگی از بازار مسکن مربوط به سوداگری است و واقعا تلاطم در این حوزه ایجاد کرده است و در این بخش یک نفر هم از دید ما پنهان نیست وحتی واحدهای بانک ها را هم شناسایی کرده ایم.

او تاکید کرد: ما بورس املاک مسکن را راه اندازی کرده ایم و خودمان هم املاک را عرضه کرده ایم و در این بخش پیش قدم شده ایم.

اسلامی با بیان اینکه در هفته های گذشته به دلیل قطعی مکرر برق واحدهای صنعتی، بازار میلگرد و سیمان دچار مشکل شده و هم اکنون قیمت آنها رشد جهشی داشته است افزود: قطعی برق این واحدها باعث شده قیمت سیمان از پاکتی ۲۸۰ هزار تومان بسیار افزایش یافته است و این امر  تمام پروژه های مسکنی را به تلاطم انداخته است و باعث شده تاریخ افتتاح های ما به تعویق بیفتد.

عضو کابینه دولت با بیان این‌که نباید برق واحد‌های صنعتی به را به دلیل تامین برق مصرف خانگی قطع می‌کردند: گفت:همین امر تبعات بسیار بدی را بر جای خواهد گذاشت و باید در این حوزه تصمیم‌گیری‌های لازم گرفته شود.

او با بیان این‌که جهش قیمت مسکن متأثر از عرضه و تقاضای مسکن نیست گفت: در برخی از سال‌ها ما بالاترین عرضه را داشتیم، اما همان سال قیمت مسکن سه برابر شد.قیمت مسکن به‌طور قطع تابع بازار‌های موازی است.

اسلامی با اشاره به این‌که برای پاسخ‌گویی به جامعه هدف و کسانی که در این بازار هستند تمامی ظرفیت‌های خود را بکار گرفته‌ایم گفت: از دو میلیون و پانصد هزار نفر که در طرح اقدام ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند، ۷۳۰ هزار نفر واجد شرایط بودند که ۵۳۰ هزار نفر را در قالب طرح اقدام ملی و مابقی را هم در قالب واحد‌های مسکن روستایی توانستیم خانه دار کنیم.

او اظهار کرد: ما دهک‌های سه‌تا هفت را پوشش داده‌ایم و درحال‌حاضر نیاز واقعی مسکن برای ۷۳۰ هزار متقاضی است و ما ازطریق سامانه‌ای که راه‌اندازی کرده‌ایم، متقاضیان واقعی را شناسایی کرده ایم.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ۱۵ هزار واحد خالی در پردیس وجود دارد که تمامی خدمات روبنایی و زیربنایی را دارد و این خود یک معضل است و برای بسیاری از مردم مشکل ساز شده است.

اسلامی بیان کرد: ما از مدیرعامل پردیس درخواست کرده‌ایم که هشدار‌های لازم و اخطار را برای تحویل این واحد‌ها به متقاضیان بدهند چراکه همین خالی ماندن واحد‌ها باعث خسارت به کسانی که در برج‌ها ساکن هستند می‌شود.

تنها ۳۰۰ حکم تخلیه برای مستاجران صادر شده است

او گفت: ۱۳۰۰ شکایت به شورای حل اختلاف توسط مستاجران ارسال شده که از این تعداد تنها ۳۰۰ حکم تخلیه صادر شده و مابقی هم بین مالکان و موجران صلح ایجاد شده‌است.

اسلامی افزود: برای اجاره دارای حرفه‌ای اقدامات لازم و همچنین زمین را تامین کرده ایم و تاکنون چندین‌بار فراخوان دادیم .

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بسیاری از مشاوران املاک در مقایسه با سایر مشاغل حضور چشمگیری دارند و ما سعی کرده ایم با اتحادیه مشاوران املاک نرخ‌های قرارداد‌ها را ضابطه‌مند کنیم.

او درباره وام ودیعه مسکن هم گفت:حدود ۲۵۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند و ما پالایش‌ها را انجام داده و به‌زودی کسانی که در سال گذشته وام ودیعه مسکن دریافت نکرده‌اند و واجد شرایط دریافت وام ودیعه مسکن هستند این تسهیلات را دریافت کنند.

اسلامی توضیح داد:تعیین سقف اجاره مسکن بسیار در کاهش قیمت اجاره موثر بوده، اما بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که باعث افزایش قیمت شده است، اما باید این‌موضوع را یادآوری کنیم که در سال گذشته یکی از شبکه‌های تلویزیونی مستاجران و مالکان خوب را معرفی می‌کرد و همین امر نشان داد که چقدر مالکان انصاف داشتند و در این حوزه مراعات مستاجران را کرده بودند.

او درباره اجاره مسکن هم گفت: در سال گذشته  از بسیاری از مالکانی که صفر درصد قیمت اجاره را افزایش داده بودند ، تقدیر کردیم.

وزیر راه و شهرسازی در مورد واحد‌های مسکن روستایی هم گفت:۵۹ میلیون واحد مسکن روستایی داریم که ۲ میلیون و  ۷۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن نوسازی شده‌است.هیچ خانه روستایی نیست که پرونده نوسازی توسط بنیاد مسکن نداشته باشد و ما نظارت کامل بر بر مقاوم‌سازی و نوسازی این واحد‌ها داریم.

او گفت:کمترین سالی که در آن‌ها واحد مسکن روستایی نوسازی شد ۸۰ هزار واحد بود و بیشترین تنها ۱۸۰ هزار واحد مسکن روستایی بود.

اسلامی با بیان این‌که تفکیک وزارتخانه‌ها کاملاً باعث به‌تأخیر افتادن تمامی وظایف این بخش می‌شود گفت: در حال حاضر زیرساخت های شهری با یکدیگر همخوانی پیدا کرده اند و من صددرصد مخالف تفکیک وزارت خانه هستم.

آسیب صنعت ریلی و هوایی از کرونا

عضو کابینه دولت با اشاره به این‌که صنعت هوایی و زیرساخت‌های ریلی به دلیل آسیب‌های کرونا دچار مشکل شده‌اند گفت: زیان‌هایی را خود این شرکت‌ها برآورد کرده اند.

او افزود: بحث آزادسازی قیمت‌ها را مطرح کرده بودیم که در آن سال دلار هزار تومن بود و یک ساعت پرواز‌ شرکت‌های هواپیمایی صد هزار تومان اعلام شد، اما به‌مرور با انفجاری که در رشد قیمت‌ها ایجاد شد درآمد شرکت‌ها کاهش پیدا کرد و آن‌ها نتوانستند اقدامات لازم در این حوزه انجام دهند.

اسلامی گفت: در حوزه هوایی بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی تسهیلات کرونای را دریافت کردند، اما شرکت‌های ریلی بسیار کمتر دریافت کردند که یکی از این شرکت‌ها رجا بود که هیچ کدام از تسهیلات دریافت نکرد.

او با شاره به این‌که، اما در این شرایط سعی کردیم از ظرفیت داخلی خود برای توسعه صنایع کشور از جمله حوزه ریلی استفاده کنیم افزود: بسیاری از شرکت‌های ریلی را مورد حمایت جدی خود قرار دادیم و از طریق تسهیلات اقدام به ساخت و نوسازی واگن‌های باری و مسافری کرده‌ایم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که ۵۵ هزار ناوگان جاده‌ای را در بحث نوسازی بار و مسافر در دستور کار خود قرار داده‌ایم گفت: بسیاری از تعویق‌ها در نوسازی صنایع حمل‌ونقل جاده‌ای ریشه در صنایع خودروسازی دارد به‌طور مثال یکی از شرکت خودروسازی سالیان گذشته مبالغ را دریافت کرد، اما هیچ کامیونی را به کامیون‌داران تحویل نداده‌است و همین امر باعث ایجاد مشکلاتی برای کامیون‌داران شده‌است.

او گفت: در حوزه بنادر ما در تمامی بنادر پس کرانه‌های لازم را ایجاد کردیم به‌طور مثال در بندر چابهار در سال گذشته ظرفیت تخلیه و بارگیری ۸۹۰ هزار تن بود  اما هم‌اکنون به ۸.۵ میلیون تن رسیده است.

افزایش پس کرانه‌های بندر شهید رجایی به ۲۵۰۰ هکتار

اسلامی با بیان اینکه بنادر ما در این دولت از ظرفیت ۱۸۵ میلیون تن به ۲۸۵ میلیون تن رسیده است، افزود: ما بنادر را با سرمایه گذاری‌هایی که انجام شده است به بنادر نسل سوم تبدیل کردیم، بنادری که در آن صنعت و تولید است و فرآوری مواد در آن‌ها صورت می‌گیرد به طوری که محصولی را که وارد می‌شود، فرآوری در آن انجام می‌دهیم و دوباره آن را استفاده و یا صادر می‌کنیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در همه بنادر پسکرانه ایجاد کردیم، به طور مثال در فاز اول بندر شهید رجایی ۲۵۰۰ هکتار زمین به عنوان پسکرانه به آن اضافه شده است. در بندر چابهار که ۹۰۰ هزار تن در آن عملیات انجام می‌شد، در حال حاضر به ۸.۵ میلیون تن رسانده‌ایم و در گام نهایی به ۲۰ میلیون تن در سال خواهد رسید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
A++
۰۰:۲۵ ۲۷ تير ۱۴۰۰
خدایی از وقتی این حریان راه افتاد کلی مجتمع۲۰واحدی مجموعه۲هزار واحدی شهرک نفت اهواز ۲۴ساعته توی این بی برقی چراغاشونو روشن گذاشتن که دست مستاجر ندن.
انشالا خدا به داد ما بی خونها برسه

ملت بفکر ملت باشین. دولت که پررررررررر