در روز‌های اخیر خبری مبنی بر این‌که مصرف کنندگان اصفهانی در هنگام خرید مرغ باید کارت ملی ارائه کنند و هر فرد می‌تواند تنها هفته‌ای ۶ کیلوگرم مرغ بخرد منتشر شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،   حسین ایراندوست، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان با تشریح اینکه دلیل استفاده از سامانه رهتاب به معنای کمبود مرغ در بازار یا محدودیت میزان مصرف مردم نیست، بلکه فقط جلوگیری از سوداگری و یا قاچاق این کالا و ایجاد امکاناتی برای رسیدن مرغ با قیمت مصوب به مصرف کننده واقعی و منع توزیع چند نرخی آن در بازار است، گفت: براساس این سامانه افراد بالای ۱۸ سال، با ارائه کد ملی خود می‌توانند در هر هفته ۶ کیلوگرم مرغ خریداری کنند.

به گفته ایراندوست بر اساس آمار منتشر شده، هر فرد در یکسال حداکثر ۳۲ کیلوگرم مرغ مصرف می‌کند، بنابراین سرانه مصرف مرغ در هر ماه ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم خواهد بود، بنابراین صرفاً پدر خانواده با خرید سهمیه هر هفته ۶ کیلو می‌تواند بیش از نیاز اعضای خانواده خود را تامین کند.

اگرچه راه‌اندازی سامانه رهتاب با واکنش‌های مختلفی از سوی شهروندان، فعالان اقتصادی و مسئولان مواجه شد، اما با سامانه‌ای شدن تولید و توزیع مرغ در بین تولیدکنندگان و فروشگاه‌ها تا حدودی از التهاب بازار مرغ در استان اصفهان طی مدتی کاسته شد، ولی شنیده‌ها و شواهد حاکی از آن است که قیمت مرغ در مراکز خرده فروشی به بیش از ٣ هزار تومان رسیده در حالی که بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار استان اصفهان نرخ هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان تعیین شده و غیر از این تخلف محسوب می‌شود.

یکی از فروشندگان مرغ در بازار اصفهان با بیان اینکه مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار استان در بیشتر فروشگاه‌های شهر عرضه می‌شود، اما برخی فروشگاه‌های مرغ متأسفانه همچنان گران‌فروشی می‌کنند، گفت: فروش مرغ گرم در بازار اصفهان به ۲ نرخ دولتی و آزاد در حالی که ستاد تنظیم بازار یک نرخ را برای هر کیلوگرم مرغ تصویب و ابلاغ کرده است.

او با تاکید بر اینکه مرغ ۲ نرخی ریشه در عدم تطابق قیمت با هزینه تمام شده تولید برای مرغداری‌ها دارد، اظهار داشت: انتظار این است که با اصلاح قیمت مرغ، سهمیه نهاده‌ها به‌طور کامل در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد و با عرضه مرغ با وزن بالاتر به بازار از توزیع نامناسب و سودجویی نیز مقابله شود تا قیمت این محصول در بازار به ثبات برسد.

این فروشنده مرغ اصفهانی پیرامون اینکه سامانه رهتاب، سامانه‌ای برای توزیع عادلانه کالا‌های تنظیم بازار است که دارای مزایای فراوان از قبیل سهولت خرید، کاهش صف، توزیع عادلانه کالا و جلوگیری از قاچاق است، افزود: به‌گفته مسئولان استان در فروردین ماه میانگین کشتار مرغ ۵۲۳ تن در هر شب، اردیبهشت ماه ۵۴۹ تن و در خرداد ۵۵۵ تن و هفته‌های اخیر تیر ماه آمار کشتار مرغ به ۶۰۰ تن نیز رسیده، اما عرضه هر هفته ۶ کیلوگرم مرغ با کارت ملی برای افراد بالای ۱۸ سال اندکی دور از واقعیت است، چراکه آمار‌های ماهیانه فروش مرغ برطبق هر کارت ملی بیش از تولیدات استان اصفهان می‌شود.

آشفته بازار مرغ در اصفهان/پشت پرده توزیع دو نرخی مرغ در بازار چیست؟


ادعای کذب برخی از فروشندگان؛ تمامی گوشت مرغ توزیعی در اصفهان یارانه‌ای است

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اصفهان گفت: ادعای برخی فروشندگان برای فروش مرغ آزاد یا دولتی، رهتابی یا غیررهتابی کذب است و توزیع تمام گوشت مرغ در استان اصفهان یارانه‌ای و با قیمت مصوب تولید شده است.

حسین ایراندوست با اشاره به مشکلات کمبود مرغ در دو هفته اخیر در استان اظهار داشت: انتظار می‌رود بر اساس جمعیت استان اصفهان به روزانه ۴۰۰ تن گوشت مرغ برای تامین بازار نیاز باشد، البته طی روز‌های اخیر به طور میانگین ۴۷۰ تن مرغ زنده با بیش از ۳۵۰ تن گوشت مرغ در بازار عرضه شده است.

او اضافه کرد: این میزان عرضه در شرایط طبیعی بازار ایده‌آل است، اما کاهش توزیع مرغ طی هفته گذشته در استان دلایل مختلفی دارد، زیرا با عدم زمان ثابت جوجه‌ریزی طی یک روز ۶۰۰ تن و روزی دیگر ۴۰۰ تن مرغ زنده عرضه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان گرمای هوا را از دیگر دلایل کمبود مرغ در دو هفته اخیر برشمرد و افزود: در شهرستان‌های اردستان، نایین، کاشان و آران و بیدگل قبل از آغاز ماه‌های گرم تیر و مرداد با برنامه‌ریزی‌های لازم مرغ‌های مسن‌تر از دایره پرورش حذف و جوجه‌هایی با سن کم وارد حیطه تولید می‌شوند.

او اثرگذاری راه‌اندازی سامانه رهتاب را در عرضه مرغ زنده با قیمت مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان به کشتارگاه‌ها ۱۰۰ درصد مثبت دانست و بیان کرد: انتظار داریم با چنین درصد مثبتی گوشت مرغ تولیدی هم براساس قیمت مصوب ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان ستاد تنظیم بازار استان به دست مصرف کننده برسد.

ایراندوست عملکرد حلقه نخست سامانه رهتاب را براساس آمار‌های سازمان جهادکشاورزی به‌عنوان متولی تولید در ثبت قیمت مصوب مرغ مطلوب ارزیابی کرد و گفت: هنوز حلقه دوم تکمیل نشده، اما قول‌هایی از سوی نهاد متولی برای عرضه مرغ گرم با قیمت مصوب درب مغازه‌ها به منظور رفاه حال مصرف‌کنندگان داده شده است.

او  پیرامون اینکه اداره صمت نتوانسته انتظارات مصرف کنندگان در حلقه دوم را تأمین کند، اظهار داشت: با اطمینان شهروندان به سامانه و ثبت کدملی بدون هیچ‌گونه نگرانی، فروشندگان موظف به فروش مرغ گرم با قیمت مصوب به مردم خواهند شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان اصفهان افزود: شهروندان می‌توانند با استفاده از سامانه رهتاب از ثبت میزان گوشت خریداری به قیمت مصوب در سامانه رهتاب اطمینان حاصل کرده و همچنین با مراجعه به این اپلیکیشن از موجودی گوشت مرغ در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها اطلاعات لازم را کسب کنند.

او با اشاره به تامین و توزیع گوشت مرغ در شهرستان‌ها، بیان کرد: اداره صمت استان براساس ضریب جمعیتی گوشت مرغ را در تمامی شهرستان‌ها عرضه می‌کند.

ایراندوست با اطمینان به شهروندان که از لحاظ جوجه‌ریزی، تولید و تامین گوشت مرغ هیچ مشکلی در استان نداریم، افزود: مردم در برخورد با گرانفروشی مرغ در مغازه یا فروشگاه ضمن امتناع از خرید باید تخلفات را اطلاع دهند چراکه فروشنده مجبور به عرضه مرغ با قیمت مصوب خواهد شد.

آشفته بازار مرغ در اصفهان/پشت پرده توزیع دو نرخی مرغ در بازار چیست؟


عرضه هر هفته ۶ کیلوگرم مرغ با تولید سالیانه هم‌خوانی ندارد

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان دلیل اصلی مشکل مرغ در کشور را نوسانات قیمتی دانست و گفت: نبود مدیریت تولید فراز و فرود قیمت‌ها را تشدید می‌کند، زیرا تشکل‌های مرغداری اختیارات لازم را ندارند که تولیدات را مدیریت کنند.

بهرام پاکزاد با بیان اینکه استان اصفهان تولیدکننده برتر مرغ در کشور است، اظهار داشت: متأسفانه مرغداران اصفهانی با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند.

او با بیان اینکه دغدغه مرغداران از چشم مسئولان پوشیده مانده است، افزود: به دلیل نوسانات قیمتی در تولید مرغ و نهاده‌ها و دیگر معضلات اکنون نیمی از مرغداری‌های استان اصفهان ورشکسته شده‌اند.

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان اضافه کرد: چنانچه صنعت مرغداری اصفهان به همین منوال تداوم یابد با تعطیلی بیشتر واحد‌های تولیدی، کاهش تولیدات، کمبود و گرانی مرغ در آینده نه چندان دوری روبه‌رو خواهیم شد.

او  براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی میزان جوجه‌ریزی در کشور را طی خرداد امسال حدود ۱۲۰ میلیون قطعه بیان کرد و افزود: در این شرایط نباید کمبودی در عرضه مرغ در بازار وجود داشته باشد، اما چنین آماری تا چه میزان صحیح یا غلط است، هیچ‌گونه اطلاعی نداریم.

پاکزاد با تاکید بر اینکه به دلیل شیوع آنفلوآنزای گرم خشک و درگیری بیشتر گله‌ها در استان‌های کشور، تولید هم بدون شک کاهش یافته است، بیان کرد: براساس آمار کاهش شدیدی در جوجه‌ریزی استان مشاهده نشده، اما به علت درگیری بیشتر تولیدکنندگان در شهرستان‌ها با این نوع بیماری تولیدات کاهش داشته و بدون شک در آینده کاهش تولید خواهیم داشت.

او با ابراز تاسف از اینکه قیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومانی مرغ زنده با خریداری جوجه ۸ تا ۹ هزار تومان ۲ برابر نرخ مصوب ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی کارگروه تنظیم بازار، واقعی نیست، گفت: کانون انجمن صنفی مرغداران ضمن ارسال نامه‌ای به وزارت جهاد میانگین نرخ تمام شده مرغ زنده را برای تولیدکنندگان ۲۱ هزار تومان اعلام کرد، اما پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نشد.

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان ادامه داد: با افزایش ناگهانی نرخ جوجه یک‌روزه واحد‌های تولیدی و مرغداری‌ها در استان با ضرر‌های هنگفتی روبه‌رو شدند، اما هیچ ارگان و نهادی پاسخگوی معضلات پیش آمده نیست.

او  با انتقاد از اینکه تشکل‌های مرغداری‌ها بر بازار مدیریت نداشته و بر جوجه‌ریزی‌ها کنترلی ندارند، اظهار داشت: هیچ‌گونه اطلاع صحیح از جوجه‌ریزی و ورود آن‌ها از شهرستان‌ها و استان‌ها نداریم، اما با واگذاری اختیارات و مدیریت درست می‌توانیم از نوسانات نرخ مرغ جلوگیری کنیم.

پاکزاد پیرامون اینکه بدون شک پشت پرده توزیع مرغ دو نرخی در بازار فساد است و مسئولان هرساله همان آزمون و خطا را تکرار می‌کنند، افزود: برای ثبات بازار و جلوگیری از رانت بهای مرغ باید تک نرخی باشد، اما این اشتباهی است که مسئولان طی یکسال دو تا سه مرتبه بدون نتایج مثبتی اجرایی می‌کنند.

او درباره اینکه عرضه مرغ دولتی برای واحد‌های تولید مرغداری تا چه میزانی ضرر و زیان ایجاد می‌کند، بیان کرد: در زمان توزیع مرغ دولتی با نرخ ارزان‌تر تحت هر عنوانی به زور مرغ تولیدی مرغدار را می‌گیرند، اما آیا این کالا به دست مصرف کننده واقعی خودش می‌رسد؟ خیر!

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان در پاسخ به اینکه آیا با وجود معضلات فعلی در تولید، عرضه هر هفته ۶ کیلوگرم مرغ با کارت ملی برای افراد بالای ۱۸ سال در استان و کشور امکان‌پذیر است، گفت: این حرف‌ها شوخی بیش نیست، زیرا چنانچه از ۸۴ میلیون نفر جمعیت در حدود ۶۵ میلیون نفر بالای ۱۸ سال باشند براساس سرانه مصرف ۲ کیلو و ۲۵۰ گرم مرغ برای هر فردی باید ۲۴ کیلوگرم ماهیانه مرغ در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.

او  ادامه داد: در این وضعیت سالیانه باید ۳ میلیون و ۶۰۰ تن مرغ با توان بالقوه زیرساخت‌ها در کشور تولید شود، اما برطبق آمار‌ها تولیدات هر ساله کشورمان ۲ میلیون و ۵۰۰ تن است که یک میلیون و ۱۰۰ تن تا عرضه مرغ گرم با کارت ملی برای هر فرد بالای ۱۸ سال فاصله است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.