به گزارش خبرنگارحوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مینو اصلانی مدرس دانشگاه و مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات دانشگاه عالی دفاع ملی به مناسبت هفته عفاف و حجاب در مورد حیا و عفت، قانون مداری و حقوق شهروندی گفت: عفاف و حجاب موضوعی درونی و خویشتن داری است.
وی بیان کرد: حیا و عفاف، نوعی رفتار عفیفانه است که باید در خانواده به آن توجه شود و در جامعه موضوعی عمومی به شمار نمیآید. حیا به این معنا نیست که زن و مرد در کنار یکدیگر نتوانند فعالیت اجتماعی داشته باشند.
اصلانی گفت:بلکه حیا و عفت زمانی معنا پیدا میکند که زن و مرد بتوانند در کنار هم مشغول به فعالیت شوند و به این موضوع آگاه باشند که اجازه ندارند هر نوع کلمات را به یکدیگر بگویند و به یکدیگر خیره شوند و صحبتهای طولانی داشته باشند.
مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات دانشگاه تاکید کرد: حیا توسط زن ومرد نامحرم در جامعه باید حفظ شود. زن و مردی که رفتار اجتماعی دارند باید ضوابط را رعایت و حیا را حفظ کنند و در غیر این صورت منجر به عدم امنیت اجتماعی و فروپاشی خانواده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در غرب، همکاران مرد و زن حرمتی بین آنها وجود ندارد. زن و مرد بدون هیچ گونه حریمی در کنار یکدیگر کار میکنند و رفتارهای عفیفانه و حیامدارانه در آن جا رعایت نمیشود. مراعات حیا در رفتار، گفتار و برقراری ارتباط چیزی است که فعالیت را آرامش بخش میکند.
وی تصریح کرد: خویشتن داری یک موضوع اجتماعی است. حیا و عفت در سه بخش: نگاه، رفتار و ارتباط با جنس مخالف عنوان میشود. در جامعه ارتباط با جنس مخالف بیشتر خود را نشان میدهد. اگر تحریک جنسی از حد خود بگذرد، زن اولین کسی است که آسیب میبیند و در پی آن خانوادهها و فرزندان نیز مشکلاتی خواهند داشت.
اصلانی در ادامه بیان کرد: حجاب از آثارعفاف است. بین مفهوم زیبایی شناختی و عدم رعایت عفاف و حجاب هیچ ممانعت وتناقضی با هم ندارند. یک خانم محجبه میتواند در جامعه با اصول زیبایی شناختی ظاهر شود.
مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات دانشگاه افزود: در حوزهی لباسهای عفیفانه و زیبا خلاهایی وجود دارد. خانمها نیازمند مدهای زیبا هستند و باید به خوبی لباسهای زیبا و پوشیده در بازار عرضه شود. زیبایی لباسها هیچ منافاتی با حجاب و پوشش ندارد.
اصلانی در ادامه از ضعف قانون و نظارت بر قانون مد و لباس بیان کرد: دولت جدید، قانون ملی مدارس و سند ملی آموزش و پرورش را جدی بگیرند که اگر اجرایی شود جوانان طعم یک زندگی خوب را میچشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/