به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، علیرضا کاکاوند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه به تشریح مشکلات و وضعیت تامین آب شرب کرمانشاه پرداخت و با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از مشکلات رفع شده، گفت : یک ماه پیش مشکلات بسیاری داشتیم و در برخی محلات مانند کسری و فردوسی عملا چند روز قطعی آب داشتیم و با تانکر آبرسانی به این مناطق صورت میگرفت، اما در حال بجز یک محله مشکلات در سطح مابقی محلات به حداقل رسیده است.
او گفت : در این یک محله تامین آب ۲۴ ساعت فعلا مقدور نیست و تقسیم بندی میان کوچههای مختلف آن صورت گرفته که این میان برخی شیر فلکه را دستکاری کرده و مشکلاتی ایجاد میکنند که باید فرماندار و سایر مسئولان ورود کنند.
کاکاوند با عجیب خواندن خشکسالی امسال افزود: در حال حاضر دبی سراب قنبر از ۳۰۰ لیتر بر ثانیه به ۷۰ لیتر رسیده و دو حلقه چاه شهر کامل خشک شده و ظرفیت مابقی هم کاهش چشمگیر یافته است.
این مسئول افزود: با وجود این خشکسالی این میان برخی خرابکاریها را هم داریم و هفتهای دو بار خط انتقال آب در برخی نقاط تعمدا شکسته میشود. مشخص هست این افراد چه کسانی هستند و باید با آنها برخورد شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمانشاه ادامه داد: از طرفی در این شرایط و با این مشکلات کم آبی، مصرف آب نه تنها کم نشده بلکه نسبت به پارساله ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است و مردم هنوز نسبت به خطر خشکسالی کاملا حساس نشده اند.
کاکاوند گفت: از طرف دیگر در این شرایط یک ریال اعتبار به ما تخصیص پیدا نکرده تا بتوانیم اقدامات لازم را انجام داده و تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به بزرگنمایی صورت گرفته در خصوص مشکلات کم آبی در شهر گفت: مشکلات هست و آن را انکار نمیکنیم، اما در برخی موارد بزرگنمایی شده است و در هفتههای اخیر مشکلات کم آبی ۲۵ تا ۳۰ محله تک تک بررسی و رفع شده است و مشکلات در این زمینه به حداقل رسیده است.
کاکاوند با بیان اینکه برای تامین مناسب آب شرب شهر حدود ۱۰۵۰ لیتر آب بر ثانیه کمبود داریم گف: طی هفته اخیر حدود ۲۰۰ لیتر تامین شده و اکنون نیازمند تامین حدود ۸۰۰ لیتر آب بر ثانیه هستیم و با مصوبات جلسه امروز به نظر میرسد بتوانیم در هفته آینده ۱۵۰ لیتر بر ثانیه آب از محل چاههای دستگاههای مختلف استان تامین کنیم
علیرضا کاکاوند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون حدود ۱۴۵ روستای استان به صورت سیار آبرسانی میشود، گفت : از این تعداد ۵۴ روستا مربوط به کرمانشاه و ۳۶ روستا در شهرستان ثلاث باباجانی است.
او گفت : در مرداد ماه که شدت گرما بیشتر میشود، تعداد روستاهای نیازمند آبرسانی سیار در استان به ۲۶۰ مورد برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه سرانه آبی که در آبرسانی سیار برای روستاها در نظر گرفته میشود را ۱۵۰ لیتر در شبانه روز برای هر خانوار اعلام کرد و ادامه داد: آبرسانی برای اکثر روستاها به صورت روزانه است.
کاکاوند گفت: فقط روستاهای کم جمعیت و صعبالعبور که دارای مخزن ذخیره هستند، به صورت هفتگی آبرسانی میشوند.
او با بیان اینکه خود شرکت آب و فاضلاب تنها یک تانکر برای آبرسانی به روستاها در اختیار دارد، افزود: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و سایر دستگاهها این تعداد را به ۲۰ تانکر رسانده ایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از نیاز استان به ۱۰ تانکر دیگر برای آبرسانی سیار به روستاها خبر داد و ادامه داد: باید از ظرفیت سپاه، ارتش، هلال احمر و ... نیز استفاده کنیم.
او در خصوص آبرسانی به روستاهای بخش فیروزآباد گفت: با توجه به محرومیت این بخش، امسال پروژههای مناسبی برای آبرسانی در نظر گرفته شده که در یک مورد با مشارکت بنیاد علوی بیش از هفت و نیم میلیارد تومان در حوزه آب روستایی دیده شده و با اجرای آن بخشی از مشکل آب روستاهای این بخش مرتفع خواهد شد.
او افزود: البته اکثر روستاهای این بخش تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب نیستند و همکاری مناسبی در راستای کنتورگذاری و توزیع عادلانه آب ندارند.
کاکاوند اشارهای هم به قیمت آب بخش روستایی داشت و گفت: بر اساس مصوبه هیات مدیره، قیمت هر مترمکعب آب برای بخش روستایی ۸۲۵۰ تومان تعیین شده، در حالیکه قیمت تمام شده آن برای هر مترمکعب ۶۰ هزار تومان است .
انتهای پیام/د