به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،محمد هادی زاده مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با اشاره به اهمیت زمان و میزان کوددهی سرک برنج، گفت: زمان کوددهی در سرک اول و در ارقام زودرس (طارم) حدود ۱۵ تا ۲۰ روز بعد از نشا و در ارقام پرمحصول (شیرودی و ندا) حدود ۲۵ تا ۳۰ روز پس از نشاکاری میتوان نسبت به استفاده از کود سرک اوره اقدام کرد.
او افزود: زمان کوددهی در سرک دوم و در ارقام زودرس ۳۰ تا ۳۵ روز بعد نشا، ۵۰ درصد کود پتاس و باقی مانده کود اوره و در ارقام دیر رس ۴۰ تا ۵۰ روز بعد از نشا از ۵۰ درصد کود سرک پتاس و باقی ماندهی کود اوره استفاده شود.
هادی زاده گفت: برای کودپاشی سرک آب کرتها باید به عمق ۵ تا ۶ سانتی متر و ورودی و خروجی کرتها کاملا بسته باشد و پس از اجرای عملیات کودپاشی تا زمانی که ارتفاع آب به صفر نرسد از ورود و خروج آب جلوگیری شود.
او درباره فواید کوددهی سرک برنج، افزود: افزایش راندمان جذب کودها با مصرف کود سرک اول سبب رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی و مصرف کودهای سرک دوم در زمان ابتدای تشکیل خوشه اولیه سبب افزایش طول خوشه، طول دانه، درصد دانههای رسیده، وزن هزاردانه، ضریب تبدیل، پروتئین دانه و یکنواختی خوشهها و رسیدگی آنها میشود.
هادی زاده گفت: کشاورزان برای کسب نتیجه مطلوب در خصوص زمان و مقدار مصرف کود شیمیایی میتوانند با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی دهستانها و مدیریت جهاد کشاورزی محمودآباد مشورت کنند.
انتهای پیام/س