با وقوع بارش‌های تابستانی مونسون و طغیان روخانه کاجو، راه ارتباطی ۲۳ روستای قصرقند ده روز است مسدود شده و هم چنان مسدود است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، بارش‌های موسمی مونسون که از اقیانوس هند می‌آید در هفته‌های اخیر در ایران شدیدتر شده است؛ مونسون فصلی پربارش است به‌طوری به‌گفته سازمان جهانی هواشناسی هرسال در این فصل رکورد بارندگی جهان در شهر چراپونچی هند شکسته می‌شود.

در سیستان و بلوچستان در شهرستان‌های چابهار، کنارک، سرباز، راسک و قصرقند این بارش‌ها تأثیرگذار است و به‌خاطر کوهستانی بودن قصرقند، این شهرستانِ مرکز بلوچستان پربارش‌ترین باران‌های مونسون را تجربه می‌کند.

سازمان هواشناسی اعلام کرده است:  بر اساس خروجی مدل‌های هواشناسی از ۲۵ تیرماه تا اول مرداد به مدت هشت روز یک موج کم فشاری بارانی موسمی به استان سیستان و بلوچستان نفوذ کرده و موجب افزایش ابر، کاهش دما، رعد و برق و صاعقه و رگبار شدید باران می‎ شود.

بارش‌های موسمی مونسون موجب قطع راه‌های ارتباطی شده و از تقریبا دو هفته پیش راه ارتباطی ۲۳ روستای قصرقند مسدود شده و هم‌چنان این انسداد ادامه دارد؛ روستا‌های درگیر سال‌هاست با این معضل مواجه‌اند و هرسال با این بارش‌ها برای هفته‌ها در قطعی و انسداد می‌روند و مجبورند برای خرید مایحتاج خود از شهر تمهیدات لازم را بیاندیشند.

فرماندار قصرقند هم می‌گوید: سیل بند شهر قصرقند هم به دلیل سیل سال ۹۸ تخریب شده و حدود ۱۰۰ متر از آن از دسترس خارج شده بنابراین نگران نفوذ آب به داخل شهر هستیم.

رحیم‌بخش پاک اندیش درباره چرایی عدم بازسازی آن می‌گوید: ۳۰ متر از سیل بند بازسازی شده، اما کمبود اعتبارت موجب شده روند بازسازی بعد از دوسال کند پیش برود و همه ۱۰۰ متر بازسازی نشود.

وی تصریح می‌کند: این سیل‌بند ۵ کیلومتر طول دارد و برای حفاظت شهر قصرقند و زمین‌های کشاورزی اطراف آن از گزند سیل و طوفان‌های مکرر ساخته شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.