به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، جمعی از دامداران خراسان جنوبی با تجمع مقابل ساختمان استانداری، صدای اعتراض خود را درباره افزایش هزینههای تولید و قیمت پایین شیر خام به گوش مسئولان رساندند.
دامداران میگویند: قیمت شیر خام از پارسال هیچ تغییری نکرده و همان چهار هزار و ۵۰۰ تومان باقی مانده است، در حالی که هزینههای تولید از جمله حمل و نقل، نهاده های دامی، واکسن، دارو و حقوق کارگران افزایش قابل توجهی داشته و قیمت تمام شده شیر خام را افزایش داده است.
افزایش ۷ برابری قیمت علوفه و ثابت ماندن قیمت شیر
یکی از دامداران معترض به خبرنگار ما میگوید: با وجود اینکه کاه کیلویی ۶ هزار تومان شده است، اما ما دامداران مجبور هستیم طبق قیمت مصوب، شیر را کیلویی ۴ هزار و ۵۰۰ تومان به کارخانهها تحویل دهیم.
دامدار دیگری میگوید: یونجه، کاه و دارو را باید آزاد خریداری کنم، در صورتی که درآمدی که از فروش شیر عایدم میشود کفاف هزینهها را نمیدهد.
او ادامه میدهد: چه کسی برای قیمت شیر تصمیم میگیرد؟ وزارت جهاد کشاورزی تصمیم به افزایش قیمت شیر میگیرد، اما وزارت صمت چیز دیگری میگوید! ما نمیفهمیم برای قیمت شیر، گوشت و فرآوردههای لبنی چه کسی تصمیم میگیرد.
دامدار دیگری در اعتراض به افزایش ۷ برابری قیمت علوفه میگوید: پارسال هر کامیون علوفه را ۱۱ میلیون تومان میخریدم، اما امسال کاهی که ارزش غذایی ندارد را مجبورم ۷۲ میلیون تومان خریداری کنم!
قیمت جدید شیر خام به زودی اعلام میشود
ابراهیمی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی میگوید: قطع نزولات آسمانی و خشکسالیهای بی سابقه باعث شده دچار فقر شدید مراتع و عدم رویش گیاهان مرتعی و غلات دیم در سراسر کشور باشیم.
او با اشاره به رشد ناکافی غلات آبی، کمبود تولید علوفههای خشبی و افزایش تقاضا برای نهادههای دامی بیان میکند: با توجه به شرایط خاص و بحرانی استان، به دستور استاندار قرارگاه تأمین علوفه شکل گرفت که این راه حل هم جوابگوی نیاز دامداران برای تامین تغذیه دام هایشان نبود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه قیمت شیر خام تابع هزینههای تولید است اظهار کرد: نیمه دوم پارسال قیمت مصوب شیر خام با درصد چربی مشخص به قیمت ۴ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ شد.
بیشتر بخوانید
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از آن زمان تاکنون کرایههای حمل و نقل افزایش ۶۰ درصدی داشته است تصریح کرد: قیمت نهادههای دامی یارانهای با میانگین ۲۵ درصد و همچنین هزینههای کارگری افزایش داشته است که این افزایش هزینه با قیمت شیر پارسال همخوانی ندارد.
او با اشاره به این که هزینههای حمل و نقل بیشتر از قیمت خرید علوفه برای دامدار تمام میشود ادامه داد: کاه و گندم مورد نیاز استان از استانهای غربی کشور تامین میشود و در شرایط حاکم هزینههای تولید با محصول تولیدی شیر و گوشت همخوانی ندارد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی طی دو مرحله افزایش قیمت شیر خام را به ۶ هزار و ۴۰۰ تومان پیشنهاد داده است بیان کرد: برابر با اطلاع واصله اخیراَ با توجه به پیگیریهای مسئولین و تشکلهای مربوطه به زودی قیمت جدید شیر خام ابلاغ و اجرایی میشود.
سازمان صمت دخالتی در قیمت گذاریها ندارد
جرجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز با اشاره به این که شورای قیمت گذاری مواد غذایی وابسته به سازمان جهاد کشاورزی است گفت: قیمت جدید شیر خام در کارگروه حمایت که وابسته به ستاد تنظیم بازار کشور است مورد بررسی قرار میگیرد و پس از آن ابلاغ میشود.
او افزود: وزارت جهاد کشاورزی جلسهای را ۱۷ تیرماه امسال برای قیمت گذاریهای جدید برگزار کرد که تاکنون مصوبهای از سوی ستاد تنظیم بازار به صورت رسمی به وزارت صمت ابلاغ نشده است.
جرجانی اظهار کرد: در خصوص قیمت گذاری مواد غذایی که وابسته به صنایع تبدیلی است، سازمان صنعت، معدن و تجارت دخالتی ندارد.
انتهای پیام / ط آ
گاو و گوسفندها دیگه کاه و علوفه ندارن
دوره جنگ کشور گشایی - جنگ طلا و قدرت - جنگ جاه ومقام - گذشت دوره جنگ آب و غذا و علوفه است