معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هیچ مصوبه‌ای در خصوص ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته‌های غیرمرتبط لغو نشده است.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت و گوی زنده تلویزیونی درباره لغو مصوبه ممنوعیت پذیرش دانشجویان ارشد از رشته‌های غیر مرتبط اظهار کرد: هیچ مصوبه‌ای در این خصوص لغو نشده است، بلکه مصوبه‌ای در شورای سنجش و پذیرش سال ۹۷ وجود دارد که در آن نوشته «دانش آموختگان رشته‌های مرتبط کارشناسی می‌توانند در کارشناسی ارشد» شرکت کنند.

او افزود: تعیین ارتباط بین رشته‌ها و بین موضوعات یک کار تخصصی بوده و نیاز به کارشناسی دقیق دارد که در حوزه کاری مدیریت دفتر برنامه ریزی آموزش عالی درج شده است.

خاکی صدیق تصریح کرد: نامه‌ای که مدیر کل دفتر آموزش عالی برای کارگروه‌های تخصصی ارسال کرده بود دقیقا به منظور بررسی ارتباط میان رشته‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده است و به اینصورت از سوی مدیرکل برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم به معاونان آموزشی دانشگاه‌ها نامه‌ای ارسال شده تا آن‌ها هم بتوانند روی این موضوع اظهار نظر‌های تخصصی داشته باشند و به اینصورت ارتباط میان رشته‌ها را بسنجند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: این موضوع در حال حاضر برای کار کارشناسی به دانشگاه‌ها ارسال شده بود و به اینصورت در خود مصوبه سنجش و پذیرش هم اعلام نشده بود که از سال ۱۴۰۰ باید اجرایی شود که حالا بخواهیم آن را لغو کنیم.

خاک صدیق اضافه کرد: مصوبه ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته‌های غیرمرتبط قرار نبود که از امسال اجرایی شود که حال بخواهیم آن را لغو کنیم، یعنی نامه ارسال شده به کارگروه‌های تخصصی حرفی از اجرایی شدن نزده است، بلکه کار کارشناسی روی این موضوع را ملاک قرار داده است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در نامه‌ای که از سوی وزارت علوم به کارگرو‌ها های تخصصی ارسال شده سخن از کار کارشناسی دارد و بایستی نظرات آن ها، صاحب نظران برنامه ریزی‌های آموزشی و معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در حوزه معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گرداوری شود تا بتوانیم آن‌ها را تحلیل کنیم و نتیجه را در آینده به شورای ذی ربط منعکس کنیم.

احتمال لغو مصوبه ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته‌های غیرمرتبط وجود دارد

خاکی صدیق بیان کرد: جایی که می‌تواند با شرایط سخنان متخصصان مصوبه را لغو یا اجرایی کند، شورای ذی ربطی یا شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی است که مصوبه را تصویب کرده؛ بنابراین این مصوبه نباید دغدغه داوطلبان کنکور آینده و ورودی‌های مهر ۱۴۰۰ ایجاد کند.

او گفت: در حال حاضر مشکلی در این زمینه وجود ندارد و طبق روال در حال انجام است و این موضوع یک کار کارشناسانه است که در سیستم وزارت علوم انجام می‌شود.

خاکی صدیق بیان کرد: مصوبه ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته‌های غیرمرتبط نیازمند سنجش ارتباط بین رشته‌ای است. در واقع این موضوع یک کار کاملا تخصصی است و احتمال دارد که مصوبه بعد از بررسی‌های پیش رو لغو شود و همانند روال گذشته ادامه یابد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۲۲ تير ۱۴۰۰
طبیعتا کسی که میخواد ارشد رشته ی دیگری رو بده، باید با افرادی رقابت کنه که لیسانس هم همان رشته رو خواندن و اگر خیلی بی ربط بخواد ادامه تحیصل بده، طبیعتا نمیتونه در رقابت پیروز بشه. در نتیجه همچین مصوبه ای اصلا موضوعیت نداره. ضمن اینکه سازمان سنجش، به دروس تخصصی ضرایب بیشتری همیشه میده. در نتیجه کسی که زمینه تخصصی نداره، شانسش کمتر میشه. به عبارتی، این بزرگواران بدون نیاز به مصوبه جدید و صرفا با افزایش ضریب دروس تخصصی میتونن مانع ورود افراد بی صلاحیت و بی تخصص به رشته های دیگه بشوند. حالا اگه یه فردی باهوش و نخبه هست و بدون تحصیل در مقطع کارشناسی یک رشته، دروس تخصصی رو هم با درصد بالا میزنه، آیا باید تنبیهش کرد؟!!!

لطفا...خواهشا... کمی فکر کنید قبل هر تصمیمی
ما که 8 سال عمرمون تباه شد. لااقل آیندگان نشن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۰۱ ۲۲ تير ۱۴۰۰
سلام لطفا بچه های ارشد به این لینک برن برای امضای تعویق ارشد در شرایط پیک. تماس گرفتن با ستاد و سنجش هم فراموش نشود. پدرو مادرها خودتون زنگ بزنیدو صحبت کنید حمایت کنید از بچه هاتون.
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۶:۴۴ ۲۲ تير ۱۴۰۰
باید هرکس آزادانه ارشد رو ادامه بده، چون اگر کسی در کارشناسی رشته مورد علاقه اش رو نرفته باشه،حداقل در ارشد بتونه با تغییر رشته به سمت علاقه خودش بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۲۲ تير ۱۴۰۰
شما اگر بیمار بشی میره پیش یک مهندس برق برای درمان؟
پس چرا اجازه میدید کسی که تخصص نداره بیاد تو رشته غیر مربوط؟
این زمانی قابل انجامه که کنکور نباشه و پذیرش تخصصی باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۲ تير ۱۴۰۰
واقعا درستش این هست که هرکس که بخواهد رشته ای جدید را شروع کند راه باز است می تواند از لیسانس آن را شروع کند اما واقعا رشته های خیلی دور از هم در کارشناسی ارشد خیلی فاجعه بار خواهد بود. حتما جامعه در این حالت ضرر خواهد دید و شاید در بعضی رشته ها که به جان مردم مربوط می شود فاجعه بار خواهد بود
آخرین اخبار