بیش از ۳۰۱ هزار تن کالای اساسی حدود شش ماه در انبار‌های بنادر و دریانوردی هرمزگان در انتظار ترخیص صاحبان کالاست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، خرم شکوه، معاون بندری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: بیش از ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی از جو، گندم، شکر و برنج در انبار‌های بنادر و دریانوردی هرمزگان موجود است و صاحبان برخی از این کالا‌ها با وجود گذشت شش ماه هنوز برای ترخیص آن‌ها اقدامی نکرده اند.

خرم شکوه افزود: ماندگاری این کالا‌ها باعث شده تا همه انبار‌های غلات در بندرشهیدرجایی تکمیل شود و جای خالی برای محموله‌های جدید نباشد.

او گفت:ضروری است با توجه به نیاز بازار به نهاده‌های دامی هر چه سریع‌تر صاحبان این کالا‌ها که بیشتر شرکت‌های دولتی هستند برای ترخیص و خالی کردن انبار مراجعه کنند.

معاون اداره بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: اکنون ۱۵ انبار ویژه کالا‌های اساسی در اداره بنادر هرمزگان  پر شده است و کالای جدید وارداتی  باید در کشتی روی لنگرگاه منتظر خالی شدن انبار بماند و یا در محوطه باز و انبار‌های فله‌ای تخلیه شود که خطر فاسد شدن به همراه دارد.

خرم شکوه گفت: با بخشنامه هیات دولت کالا‌های اساسی باید ظرف ۱۰ روز از محوطه بنادر خارج شود، اما این کالا‌ها از یک هفته تا شش ماه ماندگاری دارند.

معاون بندری اداره بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: بر اساس قانون، کالا‌هایی که بیش از سه ماه در انبار بمانند متروکه اعلام و در اختیار اموال تملیکی برای حراج گذاشته می‌شود.

خرم شکوه افزود: بیشتر کالا‌های اساسی موجود فعلی در انبار‌ها متعلق به دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی هستند و به همین علت در ترخیص آن‌ها عجله‌ای نمی‌شود.

او گفت: ماندگاری کالا در بنادر باعث افزایش  تصاعدی هزینه انبارداری می‌شود واما، چون این هزینه‌های تصاعدی از بیرون باصرفه‌تر و ارزان‌تر است باز صاحبان کالا ترجیح می‌دهند کالاهایشان در انبار‌ها بماند.

معاون بندری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود:شکر با ۸۵ هزار تن بیشترین میزان حجم موجودی و همچنین محموله‌های گندم با ۱۳ هزار و ۹۰۰ تن دارای کمترین میزان حجم کالای اساسی انباشت شده و محموله جو با ثبت چهار روز، رکورد دار کمترین میزان ماندگاری در بندر شهید رجایی است.

از اواخر پارسال، سازمان بنادر تعرفه‌های خدمات بندری در حوزه کالا‌های اساسی را بر حسب مدت زمان تعریف و مصوب کرده است.

او افزود: این تعرفه بر اساس کتابچه تعرفه و به‌صورت پلکانی بر حسب مدت زمان ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ روزه و بیشتر از آن محاسبه می‌شود و بر همین اساس قیمت برای هر دوره زمانی متفاوت است.

انتهای پیام/ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.