به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هواپیماهای باربری معمولا ابعاد بزرگتری نسبت به هواپیماهای مسافربری دارند، اما مواردی از این نوع هواپیماها وجود دارند که در ابعاد بسیار بزرگی ساخته شده اند و در هر پرواز میتوانند بار زیادی را جا به جا کنند.
ساخت این هواپیماها توسط شرکتهای مختلف علاوه بر اینکه اسم و رسم ویژهای در سراسر جهان در کرده اند، توانسته اند اشتغال قابل توجهی را در ساسر دنیا ایجاد کنند از طراحان قبل از شروع تولید گرفته تا تمام متخصصان ساخت.
این بزرگترین هواپیمای طول تاریخ است که قابلیت ۶۵۰ تن بار در هر سفر را دارد و خود از نظر ابعاد نیز به بزرگترین و عریضترین پرنده در آسمانها شناخته میشود. این هواپیما دارای ۶ موتور فوق العاده قدرتمند است و هر بال آن بیش از ۸۸ متر طول دارند، همچنین این ۶ موتور قابلیت این را دارند که این قول پیکر را تا سرعت ۸۵۰ کیلومتر بر ساعت جابه جا کنند.
این هواپیمای روسی در دهه ۸۰ میلادی دچار یک حادثه شد و بروز این حادثه منجر شد تا متخصصان ساخت روسی با دقت بیشتری این نوع از هواپیما را تولید کنند و همین توجه به تولید، آنتونوف کوندور را به یکی از بهترینها در سال ۲۰۲۰ تبدیل کرد.
هواپیمای شماره ۲ از این لیست ۴۰۲ تن بار را در هر پرواز میتواند جابه جا کند و با سرعت بیش از ۸۴۰ کیلومتر بر ساعت پرواز میکند.
این هواپیما برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ وارد خطوط هوایی شوروی شد و امروز هم توسط نیرویهای نظامی و شرکتهای باربری روسیه مورد استفاده قرار میگیرد. این هواپیما سابقه درخشانی در کمکهای بشر دوستانه دارد به طور مثال زمین لرزهای که در سال ۱۹۷۰ در پرو به وقوع پیوست، این هواپیما نقش موثری در جابه جایی مواد غذایی و کانکس داشت.
این پیرمرد روسی قابلیت حمل بار تا وزن ۸۰ تنی را دارد و با حداکثر سرعت ۷۴۰ کیلومتر بر ساعت میتواند پرواز کند همچنین پیش بینی میشود که تا سال ۲۰۳۳ توسط نیروهای مختلف روسیه مورد استفاده قرار گیرد.
هواپیمای شماره ۴ مامور حمل انواع فضاپیما و قطعات ساخت آن است به طوری که تا امروز مواردی را به تنهایی حمل کرده که هیچ هواپیمایی قادر به حمل آنها نبوده است. به طور مثال در سال ۲۰۱۹ سفینه فضایی را از مقر ناسا در واشینگتن به ایالت اوهایو برد.
این هواپیما قابلیت حمل حدود ۷۵ تن بار را دارد و با سرعت ۴۶۰ کیلومتر بر ساعت پرواز میکند و دلیل این سرعت کم را میتوان وزن زیاد تشریح کرد.
شرکت معروف اروپایی ایرباس سازنده هواپیماهای کوچک و بزرگ در جهان است و در سال ۲۰۰۹ شروع به طراحی هواپیما باربری کرد که کاملا متفاوت نسبت به موارد گذشته به نظر برسد. نهنگ بلوگا یک نژاد بسیار زیبا و معروف از نهنگهاست و طراحی این هواپیما که به ابر ترابری معروف است، شباهت زیادی با این نژاد دارد.
نهنگ شرکت ایرباس در هر پرواز میتواند ۱۵۴ تن بار را جابه جا کند و حداکثر با سرعت ۸۶۴ کیلومتر بر ساعت پرواز میکند که این سرعت در این حجم هواپیما واقعا قابل توجه است.
هواپیمای اطلس ایرباس هم جزو هواپیماهایی است که این شرکت بزرگ با معرفی آن به جهان انقلابی در خطوط هوایی به وجود آورد به طوری که امروز توسط ناوگان هوایی کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان و ترکیه استفاده میشود.
البته تاریخچه عملیاتی اطلس خالی از مشکل نبوده است به عنوان مثال در سال ۲۰۱۵، یک اطلس هنگام پرواز آزمایشی اولیه هنگام پرواز از فرودگاه سن پابلو سقوط کرد و در نتیجه چهار خدمه اسپانیایی کشته شدند که بررسیها نشان داد سیستم کنترل موتور دیجیتال قادر به خواندن سنسورهای موتور نبوده است.
این هواپیما نسبت به موارد دیگر این لیست ظرفیت زیادی ندارد و حدود ۴۰ تن بار را میتواند با سرعت بیش از ۸۸۰ کیلومتر بر ساعت حمل کند.
هواپیمای شماره ۷ اغلب در موارد نظامی و حمل تسهیلات جنگی مورد استفاده قرار گرفته است به طوری که در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ معروفیت زیادی به دست آورد و توانست در بسیاری از جنگها خدمت رسانی کند. این هواپیما بیش از ۳۸۰ تن انواع خودروی جنگی و جنگنده را میتواند در هر پرواز با سرعت حدود ۸۰۰ کیلومتر بر ساعت حمل کند.
این هواپیما علاوه بر اینکه میتواند ۱۰۰ نیروهای انسانی نظامی را با تجهیزات کامل با سرعت ۶۷۰ کیلومتر بر ساعت حمل کند، قابلیتهایی همچون اطفاع حریق را نیز دارد و تجربههای زیادی در این زمینه کسب کرده است.
بالهای هواپیما به سیستمهایی تعبیه هستند که آب را با فشار زیاد به سمت زمین پرتاب میکند تا به خاموش کردن آتشهای مهیب کمک کند.
شرکت آمریکایی بوئینگ هم جزو شرکتهای بزرگ ساخت هواپیما در جهان است؛ به طوری که رقیب سر سخت شرکت ایرباس است و هر سال یکی از این دو شرکت به عنوان اولین و دومین شرکتهای بزرگ جهان از نظر تحویل هواپیما به مشتری معرفی میشوند.
این هواپیمای بوئینگ در سال ۱۹۹۱ برای اولین بار پرواز کرد و تا سال ۲۰۰۸ به ۴۰ هزار ساعت پرواز در آسمان رسید و در این مدت ۱۳ رکورد مختلف هوایی را جابه جا کرد. سرعت این هواپیما نسبت به دیگر هواپیماهای باربری بسیار حیرت آور است به طوری که با ۷۷ تن بار میتواند بیش از ۱۰۷۰ کیلومتر را در هر ساعت طی کند.
نهایتا هم هواپیمایی دریم لیفتر شرکت بوئینگ که معروفیت زیادی هم در صنعت ساخت هواپیما دارد در ۹ سپتامبر ۲۰۰۶ برای اولین بار به پرواز درآمد و امروز توسط بسیاری از کشورهای جهان به خدمت گرفته میشود. سرعت و ظرفیت حمل بار این هواپیما فوق العاده است به طوری که با سرعت ۸۸۰ کیلومتر بر ساعتی میتواند بیش از ۳۶۰ تن را حمل کند.
انتهای پیام/