مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با بیان این‌که موردی از بیماری تب کریمه کنگو در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است گفت: طبق اقدامات پیشگیرانه‌ انجام شده در طول سال‌ها بیماری تب کنگو در جامعه‌ انسانی مشاهده نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، بهداد مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی  اظهار کرد: تب کریمه کنگو ناشی از فعالیت کنه‌ هیالوما است که با شروع فصل گرما آغاز شده و با پایان یافتن آن غیرفعال می‌شود.

او  افزود: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام بوده و حتی منجر به مرگ انسان می‌شود عامل ایجاد آن ویروس Nairovirus است.

او گفت: بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات علائم بالینی شدیدی ندارد و غالباً در آن‌ها به لحاظ بالینی قابل تشخیص نیست و صرفاً در آزمایشگاه مشاهده می‌شود اما در انسان می‌تواند حتی منجر به مرگ شود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به روش‌های رفع این بیماری در کشتارگاه ها، خاطرنشان کرد: تمامی کشتارگاه‌های سطح استان به سیستم پیش سرد مجهز هستند لذا با گذر ۲۴ ساعت از ذبح حیوان و در دمای صفر الی چهار درجه‌ی سانتیگراد به دلیل پی اچ پایین و اسیدیته‌ بالای گوشت این بیماری در حیوانات مبتلا، از بین رفته و گوشت کاملاً سالم و بهداشتی می‌شود.

او با تاکید بر این‌که مردم به هیچ عنوان گوشت غیرمجاز خریداری نکنند و از سلامتی گوشت اطمینان حاصل کنند، گفت: گوشت خریداری شده توسط شهروندان حتما در کشتارگاه‌ها و با نظارت سازمان دامپزشکی ذبح شده باشد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.