به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، علیرضا خواجوی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت افزایش خشکسالی علاوه بر کاهش سطح محصولات زراعی که خسارات سنگینی را به بهرهبرداران کشاورزی وارد کرده، افزایش آفت ناشی از افزایش جمعیت جوندگان و ملخ در مزارع کشاورزی و باغهای میوه این استان افزایش یافته و مقابله با این آفت نیازمند تامین اعتبار موردنیاز برای خرید سموم شیمیایی است.
او با بیان اینکه بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال خسارت ناشی از خشکسالی سال جاری به بخش کشاورزی استان اردبیل وارد شده است، افزود: خشکسالی سال زراعی جاری شدیدترین خشکسالی نیم قرن اخیر است و برآورد خسارت خشکسالی به بخشهای مختلف و دامنه خسارت این پدیده همچنان ادامه دارد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به کاهش کمسابقه بارش در فصل بهار امسال در استان اردبیل گفت: کاهش بارندگی علاوه بر کشت و زرع، مراتع را نیز تحت تاثیر قرار داده و مزارع و باغات در تابستان نیز با توقف و یا تنش جدی کمآبی و تولید روبهرو شده است.
خواجوی اضافه کرد: بدنبال خشکسالی کشت بهاره محصولات زراعی دیم در منطقه مغان در شمال استان اردبیل به شدت خسارت دیده و در دشت اردبیل نیز تنها یک بار امکان آبیاری مزارع برای سیبزمینی و سایر محصولات وجود دارد.
او با اشاره به کاهش ذخایر آب پشت سدهای سبلان، احمدبیگلو، گیوی و سایر سدهای کوچک و معیشتی افزود: در شرایط موجود امکان آبیاری مزارع و باغات بسیار محدود شده و شرایط سختی برای محصولات و زراعت تابستانه به وجود آمده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با تاکید بر ضرورت محصولات کمآب بر و توسعه کشت گلخانهای برای کاهش خسارت خشکسالی اظهارکرد: در صورت تداوم خشکسالی جاری در سال زراعی آینده، بخش عظیمی از کشت و زرع در استان متوقف خواهد شد.
خواجوی گفت: استهمال وامهای بانکی کشاورزی و ارائه کمکهای بلاعوض مالی به بهرهبرداران بخش کشاورزی اندکی فشار مالی وارده را کاهش خواهد داد.
او افزود: در شرایط فعلی کشاورزان بدهکار به بانکهای کشاورزی نه تنها قادر به پرداخت بموقع تسهیلات دریافتی نیستند، بلکه به سختی میتوانند هزینههای کشت سال زراعی آینده و هزینههای زندگی و معاش خود را تامین کنند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: عملیات اجرایی احداث ۹ سد معیشتی و کشاورزی با هدف تامین آب زراعی هزار و ۶۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی پایاب این سدها آغاز شده از سالهای دور در همان ابتدای کار پروژه متوقف و تعطیل شده است.
خواجوی بیان کرد: هماکنون با برآورد هزینههای امروز دستکم ۹۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل و بهرهبرداری از این سدها نیاز است که تنها قول تامین ۱۵۰ میلیارد آن از سوی معاون وزیر جهاد کشاورزی در سفر اخیر به اردبیل به مردم منطقه داده شد.
او اظهارکرد: در صورت تامین این اعتبار و نیز تامین ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار قول داده شده از سوی مسئولان استان میتوان به تکمیل و افتتاح تعدادی از این سدهای معیشتی برای حل مشکل کمبود آب کشاورزی امیدوار بود.
انتهای پیام/ح