به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امید علی پارسا رئیس سازمان مالیاتی کشور در پاسخ به عدم اجرا شدن پایانههای فروشگاهی اظهار کرد: این قانون گذر از یک نسل مالیات ستانی به نسلی دیگر است. یعنی یک سامانه مالیاتی ساده مانند سایر سامانهها نیست و قرار است که کلیه کسب و کارهای کشور اعم از بزرگ، کوچک و شهر و روستا را به سازمان امور مالیاتی وصل کند. بسیار کار بزرگی است و بحثهای فنی و سنگین در خصوص طراحی و تامین زیرساخت دارد. مهمتر از تمام این موارد همراهی و همگامی مردم و ایجاد فضای فرهنگی، اجتماعی مناسب برای اجرای این کار است.
او در ادامه بیان کرد: بنابراین طراحی و اجرای این کار به شکل تدریجی و امسال در حال انجام است که تا پایان سال به نتیجه مطلوب میرسد.
این مقام مسئول در پاسخ به تغییر کارتخوان های موجود بیان کرد: اصل اول ما ایجاد حداقل زحمت و دردسر برای مردم است؛ بنابراین مشاغلی که تک کالایی و تک خدمتی هستند، همین پوز موجود آنها به پایانه فروشگاهی آنها تبدیل میشود. ۷۰ درصد از کل کسب و کارهایی که صورت میگیرد، تک کالایی و پوز فعلی آنها قابل تبدیل به پایانه فروشگاهی است.
پارسا در ادامه تصریح کرد: هوشمند سازی دو پایه دارد؛ یکی پایانههای فروشگاهی است و اطلاعاتی که از این طرح بدست میآید فرار مالیاتی حداقل میشود.
او در پاسخ به طرح جامع مالیاتی بیان کرد: کار بسیار مهمی را در سال ۹۹ انجام دادیم که خروجی و هدف طرح جامع مالیاتی بود؛ مبنی بر اینکه با اطلاعاتی که در سازمان مالیاتی داریم، رسیدگی و حسابرسی را از قسمت اعظم مودیان حذف کنیم. یعنی سال گذشته با اجرای ماده ۹۷ چیزی حدود ۶۰ درصد خود اظهاریهای مردم را پذیرفته ایم. این دستاورد بسیار بزرگی است که ۶۰ درصد اظهار نامهها بدون رسیدگی پذیرفته شد.
پارسا ادامه داد: حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار خود اظهاری مودیان را پارسال و امسال پذیرفتیم و امروز روز آخر آن است. طبق این دو مورد، جمعا حدود ۸۰ درصد اظهار نامههای مردم را در سال ۹۹ همانطور که خودشان بیان کردند، پذیرفتیم؛ بنابراین تمرکز سازمان مالیاتی روی ۲۰ درصد پروندههای با اهمیت قرار میگیرد.
او ادامه داد: در قانون بودجه امسال قانونی مبنی بر اخذ مالیات از خودروهای لوکس داریم. دیروز در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شد و بعد از ابلاغ دولت، تصویب میشود و اجرا میشود. مدت زمان وصول آن طبق قانون تا دی یا بهمن ماه امسال فرصت داریم، اما با آیین نامهای که ابلاغ شود و اطلاعاتی که داریم، مالیات مشمول را به افراد مشمول اعلام میکنیم.
پارسا در پاسخ به اینکه مالیات اصناف بابت تعطیلیهای کرونا اخذ شده در صورتی که نباید اخذ میشده، اظهار کرد: این مالیات مربوط به سال ۹۹ است و مربوط به دو هفته اخیر نیست. مدت زمان تسلیم اظهارنامه ها به پیشنهاد اتاق اصناف ایران در ستاد کرونا به جای ۳۰خرداد به ۱۵ تیر تمدید شد و امروز روز آخر است که تا صبح امروز حدود ۹۸.۵ درصد از افراد مشمول اظهارنامههای خود را تسلیم کرده اند.
او ادامه داد: اما طبق توافق ما با اصناف در سال گذشته و توافقی که امسال صورت گرفته، مسئولان اصناف با لب خندان و رضایت از سازمان مالیاتی خارج شدند. برای سال ۱۴۰۰ مقرر کردیم کسانی که زیر ۳ میلیون تومان مالیات داده اند، همان را پرداخت کنند. بین ۳ تا ۶ میلیون، ۴ درصد پرداخت و از ۶ تا ۱۲ میلیون، ۸ درصد و از ۱۲ میلیون تومان به بالا، ۱۲ درصد. بنابراین میانگین اعدادی که توضیح دادم با توجه به تراکم مودیان چیزی حدود ۴ درصد میشود. یعنی در سالی که تورم ۴۰ بود، حدود ۴ درصد فقط مالیات اصناف بالا رفته است.
او در پاسخ به استقبال از درگاه ملی مالیات بیان کرد: فعلا در حال تشکیل زیرساختها هستیم. تحت عنوان پنجره واحد خدمات را یکی کرده ایم که استقبال خوبی از آن شده است. ۱۰۰ درصد مودیان مالیاتی گفتند که مالیات را به طور الکترونیکی به ما اعلام کنید. از این تعداد حدود ۳۰ درصد آن کسانی هستند که به صورت الکترونیکی نیز به آنها اعلام شده است و امید داریم تا پایان سال به حدود ۱۰۰ درصد برسد.
انتهای پیام/