۵ عنوان کتاب درسی جدید ویژه فرهنگیان، روز سه شنبه طی آیینی با حضور جمعی از مسئولان در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در قم رونمایی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این آیین گفت: تربیت معلمانی با اعتماد به نفس و باورمند و دارا بودن صلاحیت‌های اخلاقی مناسب از ماموریت‌های بزرگ و مهم دانشگاه فرهنگیان است.

حجت الاسلام مصطفی رستمی افزود: در دانشگاه فرهنگیان علاوه بر ارائه واحد‌های عمومی و تخصصی، به دلیل اینکه رسالت دانشگاه، تربیت معلم است، از ۳۵ واحد درسی مربوط به معارف و تربیت اسلامی ۱۹ واحد آن در حوزه تعلیم و تربیت اسلامی می‌باشد.

او با اشاره به اهمیت موضوع محتوای کتب مربوط به دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: ارائه بحث تعلیم و تربیت اسلامی که دیدگاه‌های اسلام را بیان کند در این دانشگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است که نهاد‌های حوزوی در این زمینه می‌توانند کمک بسیاری داشته باشند.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: برخی از کتبی که امروز رونمایی شد، در زمینه تالیف کتاب درسی در حوزه تعلیم و تربیت دینی کودک و نوجوان پیشگام هستند.

رستمی رسالت این دانشگاه را تربیت معلم دانست و افزود: معلم فردی است که دانشی فراگرفته و به دانش آموز منتقل می‌کند بنابرین باید دارای مهارت انتقال دانش باشد و در کنار آن باید خصیصه‌های معلمی که به عنوان یک فعالیت مهم بناست که تربیت نسل را بر عهده بگیرد را مد نظر قرار دهد.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: معلم الگوی تربیتی کودک و نوجوان است و آینده نسل و تربیت آن را رقم می‌زند.

رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز در این آیین بیان کرد: اگر انسان به انسانیت خود بازگردد و همانی شود که خداوند در نهادش قرار داده است، می‌تواند بر سراسر جهان آگاهی پیدا کند.

حجت الاسلام علی محمد حکیمیان گفت: خداوند پیامبران خود را فرستاد تا معلمانی به جانشینی خودش برای ما باشند و بعد نوبت به معلمان رسید که انسان را آموزش می‌دهند.

رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: پدر و مادر نخستین معلمان ما در خانه هستند و زمانیکه ما را به جایی رساندند که بتوانیم آموزش‌های تخصصی را بیاموزیم، در خدمت معلمان آموزش و پرورش و اساتید دانشگاه و دانش آموختگان حوزوی و ... قرار خواهیم گرفت.

او بیان کرد: محققان در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه علاوه بر اینکه دارای تحصیلات آکادمیک هستند، تحصیل کرده حوزوی نیز می‌باشند.

حکیمیان با اشاره به ارتباط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با دانشگاه فرهنگیان از سال ۹۰ افزود: در مرحله نخست در راستای ایجاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سازمان دهی پژوهش و تالیف برنامه درسی و از سال ۹۴ جهت عملیاتی کردن ماده ۲۳ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان همکاری لازم انجام گرفته که امروز نیز پنج کتب درسی این دانشگاه رونمایی شد.

او بیان کرد:۵۶۰ اثر آفریده شده در این پژوهشگاه حاصل فکر جامعه دانشگاهی، فرهنگی و حوزه علمیه است که خدمتی مناسب به دانشگاه فرهنگیان نیز ارائه می‌کند.

رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: این پژوهشگاه دارای چهار پژوهشکده می‌باشد که شامل پژوهشکده علوم اسلامی، علوم رفتاری، پژوهشکده علوم اجتماعی و پژوهشکده همکاری‌های حوزه و دانشگاه است که شامل ۱۶ گروه می‌شود.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان نیز در بخشی از این جلسه، گفت: دانشگاه فرهنگیان تا سال ۹۶ تعداد ۱۲ کرسی ترویجی برگزار کرده بود که از سال ۹۶ تاکنون به ۹۴ کرسی ترویجی رسیده است.

علی باقر طاهری نیا با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان از معدود دانشگاه‌هایی است که از بدو تاسیس ماموریت مشخص داشته است، افزود: این دانشگاه سیاست‌های مورد نظر خود را به صورت مستمر بر روی همان ماموریت‌های مشخص ارائه می‌دهد.

او بیان کرد: ماموریت دانشگاه فرهنگیان بر اساس اساسنامه شامل تامین، تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش می‌باشد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان گفت: جهت گیری و نقطه مطلوب این دانشگاه بر اساس برنامه راهبردی، کسب مرجعیت علمی در حوزه تعلیم و تربیت است.

در آیین پنج کتاب جدید دانشگاه فرهنگیان با عنوان تبیین فلسفه تربیت رسمی و عمومی، مراحل تحول دینداری و مراحل آن، پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)، اخلاق حرفه‌ای در تربیت و فلسفه تربیت اسلامی رونمایی شد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.