مسعود سلیم جوهری مدیر مجموعه ارم گفت: همانطور که شاهد بودیم باران شامپانزهای که در باغ وحش ارم به دنیا آمده بود طی مدتی از مجموعه ارم دور بود و با انجام تمهیدات لازم و طی کردن موارد قانونی مجدد به باغ وحش ارم تهران برگشت و بلافاصله با تشکیل کمیسیونهای تخصصی و کمیتههای مختلف تصمیم بر آن شد که این شامپانزه به کشوری اعزام شود که شرایط و جایگاه مناسب با زندگی آن را داشته باشد.
وی افزود: دیروز باران به یتیم خانه تخصصی شامپانزهها در کشور کنیا منتقل شد و این انتقال با تلاش تمامی افراد و مسئولین خصوصا جعفر برمکی سفیر ایران در کنیا اتفاق افتاد که با حضور خود در فرودگاه، باران را تحویل گرفت و تا لحظه انتقال آن به یتیم خانه در کنار آن ماند.
او گفت: این امر یک اتفاق نادر بود و عزم جدی مجموعه ارم به عنوان مرکز علمی تحقیقاتی در حوزه حیات وحش بر این بود که این حیوان در بهترین شرایط زندگی کند. در حالی که تمام شرایط زندگی برای حضور باران در مجموعه باغ وحش ارم را داشتیم، ولی با استفاده از نظر متخصصان این انتقال را انجام دادیم.
هدف باغ وحش ارم رویکردی علمی تحقیقاتی و پژوهشی است. باید بیشتر پذیرای تیمهای علمی و تیمهای مختلف تخصصی در باغ وحش و حیات وحش ایران باشیم تا بتوانند گونههای مختلف را رصد و آزمایش کنند تا یک بانک اطلاعاتی بسیار خوب از حیات وحش و گونههای غیر بومی در باغ وحش تهران داشته باشیم در همین زمینه اقداماتی هم انجام شده که دعوت از موسسه رویان از آن جمله بود که برای انتقال باران همکاریهای زیادی را داشتند. همچنین جلساتی با پژوهشکده هوافضا، دانشکده دانشگاه تهران و دانشکده دامپزشکی انجام شده است تا با امضای تفاهم نامهای تمامی حیوانات این باغ وحش و فضای باغ وحش در اختیار دانشجویان محترم قرار بگیرد
او همچنین در خصوص تولد بچه فیل آسیایی گفت: این کار بسیار پیچیده بود بدین شکل که برای انجام این تولد با منتور این فیل در خارج از کشور به صورت آنلاین و شبانه روزی در ارتباط بودیم تا این فیل به دنیا بیاید.
وی افزود: در هفته اول بسیار شرایط سختی داشتیم و جا دارد از مراقبین این بچه فیل که دورههای تخصصی را دیده بودند و برای نگهداری از آن شبانه روز بیدار ماندند تا این بچه فیل روی پای خود بایستد و شیر بخورد تشکر کنم.
وی گفت: شایعاتی مبنی بر عدم حضور متخصص در مجموعه شده بود که باید اضافه کنم بهترین متخصص حیات وحش را در این مجموعه در اختیار داریم که تمامی رفتارهای حیوانات را رصد میکنند.
مدیر مجموعه ارم در خصوص هوشمند سازی پارک ارم گفت: هوشمند سازی مجموعه ارم مخصوصا باغ وحش در دستور کار قرار دارد که تمامی سنسورهای مختلف را رصد کردیم و در حال نصب سنسورهای حرارتی، دما و سایر موارد هستیم. دوربینهای مداربسته به صورت ۲۴ ساعته حیوانات شاخص از جمله هیرمان (شیر ایرانی) را رصد میکنند.
انشالله به دنبال این هستیم تا یک مرکز علمی و تحقیقاتی حیات وحش ایران را در گوشهای از تهران رقم بزنیم تا در اختیار همهی علاقهمندان قرار بگیرد.
انتهای پیام/