علی اکبری گفت: اکثر فیلم‌های ایرانی درون مایه طلاق، عشق‌های سه گانه، مواد مخدر و... دارند که همسو با فرهنگ ما نیستند.

محسن علی اکبری تهیه کننده تلویزیون و سینما درباره نشر خوبی‌ها و نمایش قصه‌های افراد خیر و تاثیرگذار در تولیدات چند ساله‌ی اخیر سینمای ایران به خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سالهاست که به سمت انحطاط فرهنگی حرکت کرده ایم؛ اکثر فیلم‌های ایرانی درون مایه طلاق، عشق‌های سه گانه، مواد مخدر و... دارند که همسو با فرهنگ ما نیست و این مسئله‌ای است که در تئاتر‌ها هم دیده می‌شود و اخیرا نمایش خانگی هم به آن دامن زده است.

وی افزود: یکی از مهمترین مسائلی که دولت جدید باید انجام دهد، فرهنگ سازی درست است یعنی از آثاری حمایت کند که در راستای تحکیم بنیان خانواده باشند. فیلم «خجالت نکش» با هزینه کمی تولید ش، اما فروش خیلی خوبی داشت، همچنین فیلم «لیلی با من است» که موضوع و فروش آن بسیار موفق آمیز بود. در سینمای ایران از این فیلم‌ها کم داریم، نمی‌توانیم بگوییم نسازیم چون مخاطب ندارد بلکه باید بسازیم  چون مخاطب دارد.

تهیه کننده فیلم «همیشه پای یک زن در میان است» با بیان اینکه مخاطب ما در فیلم‌ها چیزی جز سیاهی نمی‌بیند اظهار کرد: باید سعی کنیم تعداد فیلم‌هایی که با فرهنگ ایرانی سازگار هستند و مباحث خوب و شیرین زندگی‌ها را نمایش می‌دهند  بیشتر شود.


بیشتر بخوانید


وی افزود: در حال حاضر قشر عمده‌ای از مردم سینما نمی‌روند، این افراد معمولا کسانی هستند که خانواده دوست می‌باشند و به فرهنگ خودشان افتخار می‌کنند، بابت این فرهنگ هم شهید و جانباز داده اند و نمی‌توانند فیلم‌های بد ببینند.

علی اکبری درباره فروش فیلم‌های فاخر توضیح داد: ما در سال ۷۹، فیلم مریم مقدس را ساختیم، این فیلم با بلیت ۵۰۰ تومانی در سینما ۷۵۰ میلیون تومان فروش داشت که با بلیت ۲۰ هزار تومانی الان، حدود ۱۵ میلیارد تومان می‌شود؛ بنابراین میتوان گفت که فیلم‌های مذهبی و قرآنی هم مخاطب دارند بنابراین باید آن‌ها را ساخت. مدیران دولت جدید باید روی این مسئله کار کنند به طوریکه هم بودجه و هم امکانات بهتری در اختیار این فیلم‌ها قرار بگیرد.

وی ادامه داد: اساس کار بنیاد سینمایی فارابی به عنوان بازوی اجرایی سازمان سینمایی، حمایت از فیلم‌های فرهنگی است، اگرآنها حداقل ۱۰ تا از ساخته های خود را هدفمند تولید کنند بخشی از مشکلات فعلی حل میشود. خیلی نمیتوان بخش خصوصی را نقد کرد، چون بخش دولتی هم خوب کار نکرده است، الان سالهاست که از این اهداف فاصله گرفته ایم و امیدواریم در دولت جدید این فاصله‌ها کم شود.

تهیه کننده سریال «مریم مقدس» یکی از علت‌های اصلی در عدم تولید فیلم‌هایی با موضوع نمایش خوبی‌ها را ضعف فیلمنامه دانست و گفت: خواهش من از نویسندگان این است که بیشتر در جامعه بگردند، با دایره گسترده‌ای از انسان‌ها ارتباط داشته باشند، مشکلات و حسنات را از نزدیک ببینند. بالاخره در هر جامعه معتاد وجود دارد، قاتل دیده می‌شود و...، اما فرهنگ اصیل ایرانی بسیار مثبت‌تر از تمام فرهنگ‌های رایج در دنیاست؛ در این فرهنگ اگر یک نفر را کنار خیابان ببینیم پول خودمان را به او میدهیم تا یک نان بخرد، اما این واقعیت‌های جامعه در فیلم‌های ما نشان داده نمی‌شود.

وی افزود: حرف نویسندگان این است که کاراکتر‌های منفی جذابیت تصویری بیشتری دارند، من هم می‌گویم اشکالی ندارد که در یک فیلم قتل توسط یکی از اعضای خانواده نشان داده شود، اما سوال اینجاست که آیا همه خانواده‌های ایرانی قاتل هستند؟ به هیچ وجه اینطور نیست؛ در حال حاضر خانواده‌هایی را می‌بینیم که اعضای خود را اهدا می‌کنند، حاضر میشوند سلامتی خود را به خطر بیندازند تا عضوی از خانواده شفا پیدا کند، در هر خانواده بزرگ تر‌هایی هستند که جوان‌ها را کمک و راهنمایی می‌کنند، پس چرا این اتفاق‌های خوب را مقابل دوربین نشان نمی‌دهیم؟

تهیه کننده سریال «مردان آنجلس» با بیان اینکه علی رغم تمام پیشنهادات، تاکنون فیلم و سریال با مضمون نمایش بدی‌ها نساخته ام، تصریح کرد: ما چیزی به عنوان رحمانیت الهی در فیلم هایمان نشان نمی‌دهیم. امیدوارم سیاست دولت جدید بر این منوال باشد که فرهنگ سازی کنیم، نقاط قوت را پررنگ‌تر نشان دهیم تا نقاط ضعف از بین بروند. از هنرمندان هم خواهشمندم که با دید بهتری مردم را ببینند و فکر نکنند که نشان دادن خوبی‌ها در فیلم ها، ایراد و اشکال دارد.

وی تاکید کرد: اگر تعداد تولیدات واقعی جامعه را بالا ببریم با مخاطب و تاثیرگذاری بیشتری مواجه خواهیم شد و به مراتب به رشد جامعه کمک خواهیم کرد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۵ تير ۱۴۰۰
الان فیلم های خارجی که قهرمان دارند و سرشار از خوبی ها هستند خیلی جذاب تر و کشش بالاتری نسبت به فیلم های غم بار و خشونت بار داخلی هستند . از اون ها میشه نکات مثبت رو یاد گرفت ولی فیلم های داخلی تا آخر که می بینی درس و نکته ای ازشون برداشت نمیشه ، فقط یه نکته رو خوب درک میکنی و اون این که دو ساعت وقت گران بهات هدر رفت!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۵ تير ۱۴۰۰
یکی از دلایلی که فیلم های سینمایی رو دوست ندارم ، اینه که سیاه نمایی هستند و نویسندگان و سازندگانش به نظر ، دچار افسردگی و اضطراب هستند که این قدر فیلم هایشان خشن و یا سیاه نمایی و سرشار از غم و اندوه هست
و وقتی فیلم ها و سریال های خارجی رو می بینی ، این قدر خوش ساخت هستند که دیگه دوست نداری فیلم های داخلی رو ببینی و قصه های اون خارجی ها آدم رو به فکر میبره و یا یه درسی برای زندگی ازشون میگیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۵ تير ۱۴۰۰
باید فیلم های پند آموز و عالی ساخت
سریال حضرت یوسف بهترین فیلم کل تاریخ بود.
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۳:۳۸ ۱۵ تير ۱۴۰۰
بعید میدونم شما فیلم دیگه ای جز این دیده باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۵ تير ۱۴۰۰
فیلم زیاد دیدم
اما هیچ فیلمی به این خوبی ندیده بودم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۵ تير ۱۴۰۰
باید فیلم هایی بر اساس ادبیات غنی فارسی تهیه بشه ، خیلی داستان ها و افسان های زیبایی در کتاب های داستانی مون داریم که خیلی بهتر از فیلم نامه های فیلم های بی سر و ته فعلی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۱۵ تير ۱۴۰۰
حتما داستان بی سر و ته شاهنامه دیدن داره؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۵ تير ۱۴۰۰
بهترین فیلم های ساخته شده کل تاریخ:
حضرت یوسف عليه السلام
حضرت محمد رسول الله
مختار نامه و قیام عاشورا
مردان آنجلس (أصحاب کهف)
مریم مقدس
حضرت سلیمان نبی (ملک سلیمان)
2 فیلم عالی که در آینده خواهیم دید:
حضرت موسی کلیم الله
سلمان فارسی
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۴۶ ۱۵ تير ۱۴۰۰
بهترین فیلمها؟؟؟برو دکتر همین الان برو یک ساعت دیگه دیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۵ تير ۱۴۰۰
چی شده؟؟
شما آتش پرست ها ناراحتید؟؟ که نمی‌تونید اهداف شومتون رو جلو ببرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۵ تير ۱۴۰۰
کافران از این فیلم ها خوششون نمیاد
برو توبه کن
یک ساعت دیگه دیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۱۵ تير ۱۴۰۰
مضمون و داستان فیلم ها خوب بودند ولی این قدر تکراری نشونشون میدن که بی مزه میشن و این که اگه هالیوود اینا رو میساخت خیلی قشنگ تر میساخت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۱۵ تير ۱۴۰۰
هالیوود که همه چیز رو پر از دروغ نمایش میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۵ تير ۱۴۰۰
باید سعی کنیم تعداد فیلم‌هایی که با فرهنگ ایرانی سازگار هستند و مباحث خوب و شیرین زندگی‌ها را نمایش می‌دهند بیشتر شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۵ تير ۱۴۰۰
سینما هارو تخته کنید کی میره ب جاش برق ها رو توصه بدید پولی که خرج سینماها میکنید خرج مردم بدبخت کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۵ تير ۱۴۰۰
جمع کنید فیلم های 2 زاری رو
چیزی جز نشون دادن 4 تا گدا و گشنه ندارید؟؟ (که اکثرا هم خلاف کار هستن)
فقط فیلم به وقت شام و تگزاس 2 رو خیلی دوست داشتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۵ تير ۱۴۰۰
90 درصد فیلم های ایرانی فقط حال بهم زن و آشغاله
همش شده مواد مخدر و کصافط و فحاشی و مصرف الکل و هزار کوفت و زهر مار دیگه.
یعنی در عجبم یه موضوع خوب توی کار کارگردان ها وجود نداره؟؟ یه موضوع جدید
انصافا فیلم کاتیوشا و تگزاس 2 فوق العاده عالی بود
هر فیلم موفقی بودجه زیاد و موضوعات روشن و متنوع و جالب میخواد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۵ تير ۱۴۰۰
و همین طور بازیگران عالی که واقعا عالی نقش ایفا کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۵ تير ۱۴۰۰
سینمای ما بیماره . سینمای ما اصالت و اصیل بودن می خواهد . سینمای ما از بازیگران و هنرمندانش شکست خورده از کسانی که گنجایش و ظرفیت شهرت را ندارند ضربه ها خورده . اگه همینجور پیش بریم می شویم هند دوم . ما با وجود این همه اسطوره های ملی و قهرمانان بزرگ چرا باید فیلمهای ساخته شود که ارزش دیدن نداشته باشد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۵ تير ۱۴۰۰
به نظرم تخته کنید در همچین سینمایی رو. سینمای صد فرهنگ. ما فیلم خارجیا رو به این فیلمای به درد نخور ایرانی ترجیه می دیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۵ تير ۱۴۰۰
ترجیح این طوری نوشته میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۵ تير ۱۴۰۰
مهم مفهوم پیامشه که رسونده ، اگه بخوای به املای نوشته ها گیر بدی ، الان با این وضع سواد افراد خیلی وضع غلط نویسی فجیع شده. وقتی الکی در مدارس نمره میدن و هیچ کس رو نمیدازن ، حتی درس خونش هم انگیزه ای برای با سواد شدن نداره
آخرین اخبار