به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مشاغل خرد و خانگی این روزها که همه کسب و کارها با ویروس کرونا زورآزمایی میکنند یک برگ برنده محسوب میشود چرا که نه تنها چنین کسب و کاری در این ایام تعطیل نمیشود بلکه تا اندازهای نیز میتوان گفت رونق هم میگیرد.
اما راهاندازی همین کسب و کارهای خانگی و خرد نیاز به سرمایه و از همه مهمتر آموزش دارد که این موضوع به همت برخی از بسیجیان در حال انجام است. کسانی که بیهیچ منتی و خالصانه عزم خود را جزم کردند تا گرهی از مشکلات مردم باز کنند.
تولید پوشاک با لحاظ کردن سبک زندگی ایرانی و اسلامی همواره از دغدغههای مسئولان فرهنگی بوده است، حمایت از کسبوکارهای کوچکی که در این زمینه با انگیزه وارد شدهاند، گامهای کوچکی در راستای تحقق این مهم است.
نرگس صفاری بسیجی فعال در ناحیه حضرت رسول (ص) دوکوهک شیراز یکی از کسانی است که با راهاندازی کارگاه خیاطی نه تنها برای خود بلکه برای ۲۰ نفر از بانوان آن منطقه نیز اشتغالزایی کرده و در هفته بسیج سازندگی به عنوان کارآفرین برتر مورد تقدیر قرار گرفته است.
او درخواستهای مردمی و نیاز اقتصادی اهالی منطقه را از دلایل عمده برای راهاندازی این کسب و کار ذکر میکند. این بسیجی فعال البته پیش از این نیز با راهاندازی صندوق قرضالحسنه در زمینه اشتغال خانگی فعال بوده که با اعطای وام و تسهیلات قرضالحسنه زمینه اشتغال بسیاری از بانوان این منطقه را در زمینه پخت نان، تهیه ترشی و مربا و ... فراهم کرده بوده است.
صفاری اعلام میکند که یک نیازسنجی از وضعیت منطقه ما را بر آن داشت که علاوه بر ارائه تسهیلات زمینه برای اشتغالزایی منسجمتری نیز ایجاد کنیم که با توجه به دانش و تخصصی که در زمینه خیاطی داشتم، اقدام به راهاندازی کارگاه خیاطی کردم.
در حال حاضر ۲۰ نفر از بانوان این منطقه در کارگاه خیاطی خانم صفاری مشغول بهکار هستند و از ابتدا آموزش دیدند یعنی هم آموزش و هم درآمد؛ موضوعی که کمتر کارگاهی میتوان با این ویژگی پیدا کرد. او در این باره میگوید: اغلب کسانی که در کارگاه مشغول به فعالیت شدند، دانش و تخصصی درباره خیاطی نداشتند، اما همزمان با کار کردن آموزش هم دیدند و در این میان به آنها درآمد نیز پرداخت شده است.
او، نقش بسیج سازندگی را در راهاندازی کارگاه غیرقابل انکار میداند و از تجهیز کارگاه توسط این قشر از اقشار بسیج استان فارس سخن میگوید که سبب شده در مدت ۳ ماه راهاندازی کارگاه و اشتغال بانوان باری از دوش خانوارهای شهرک فجر منطقه دوکوهک برداشته شود.
صفاری که خود نیز در این کارگاه مشغول به کار است درباره درآمد و سود حاصله از این کارآفرینی چنین میگوید: شاید این کارگاه سود و درآمد کلان نداشته باشد، اما برای کار جهادی و اقتصادی خوب است، انتظار من از ابتدا کسب سود کلان نبود درواقع کمک به مردم منطقه بود که حاصل شد.
این روحیه جهادی سبب شده که این بانوی کارآفرین از اینکه زمینه اشتغال افراد را فراهم کرده رضایت خاطر داشته باشد و با روحیه جهادی کار را ادامه دهد هرچند در این راه مشکلاتی نیز دارد. به گفته او نخستین مشکل تهیه پارچه و مواد اولیه به صورت عمده است.
این کارآفرین برتر استان فارس میگوید: با وجود اینکه بسیج سازندگی ۷۰ میلیون تومان برای تجهیز کارگاه هزینه کرده، اما مواد اولیه و پارچه را خودم تهیه میکنم که نبود تولیدی پارچه در استان فارس سبب شده که به قیمت عمده و تولید امکان تهیه پارچه وجود نداشته باشد که این موضوع هزینههای زیادی را بهکار تحمیل میکند.
مشکل دیگری که صفاری در صحبتهایش به آن اشاره میکند بازار فروش است، به گفته وی با توجه به اینکه این منطقه دور از مرکز شهر است امکان عرضه گسترده وجود ندارد و اگر بتوان مکانی برای عرضه محصولات تولید شده به تولیدیها اختصاص دهند امکان فروش و درآمد بیشتر هم وجود دارد.
او اختصاص مکان برای عرضه را دلیلی برای رفع نگرانیهای تولیدکننده میداند و معتقد است در آن صورت هم امکان گسترش کار، اشتغالزایی و درآمد بیشتر هم وجود دارد هر چند این بانوی کارآفرین از فرصتهایی نظیر فضای مجازی نیز برای عرضه محصولات خود استفاده کرده است.
کارآفرینی واژهای بسیط و ساده، اما در عین حال بسیار پیچیده است و مسیری پر پیچ و خم دارد و آنان که این مسیر را طی کردند الگوهای خوبی برای کسانی هستند که میخواهند در این مسیر گام بردارند. قطعا معرفی آنها سهمی کوچک در اشتغالزایی است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/