به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، در این نشست که با حضور اعضای شورای عالی کتاب صداوسیما، نویسندگان، شعرا و ناشران و به مناسبت روز قلم در مرکز همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد، رئیس رسانه ملی با تبیین اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: از ابتدای تاریخ تمدن بشری و آغاز نوشتن کتاب تا امروز، همواره کتاب پیشران فرهنگ تمدن جامعه بشری بوده است و این اهمیت تا امروز و عصر حاضر ادامه دارد. وی از کتاب بهعنوان رسانهای دیرین یاد کرد و گفت: کتاب از دیرباز خودش رسانه بوده است؛ رسانهای بسیار پرنفوذ و تأثیرگذار که جریان تمدن بشر را همراهی کرده است و ما باید امروز ببینیم که چگونه رسانههای نوین، الکترونیک و کتاب را با هم اداره کنیم.
دکتر علی عسکری با اشاره به اینکه رسانههای دیگر پس از کتاب ظهور و بروز کردهاند، گفت: پس از کتاب، زمانی رادیو، زمانی تلویزیون و زمانی رسانههای ماهوارهای آمدند و امروز هم اینترنت باقدرت تمام عمل میکند.
وی سپس با اشاره به خدمات متقابل کتاب و رسانههای نوین گفت: در این حوزه چند محور مطرح است: اول اینکه خود کتاب یک رسانه و در حال عملیات است و همانطور که در بیان مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) هم سراغ داریم، جایگاه آن با ظهور رسانههای جدید افت نکرده است.
وی بابیان اینکه کتاب پایه باقی رسانهها بوده است، گفت: رسانههای جدید مثل رادیو، پایه و محتوایش همین کتاب و متون بوده است و آنچه در دورههای مختلف به مفاهیمیکه در رادیو و تلویزیون طرح شده، غنا داده است، کتاب و محتوای مکتوب بوده و هست؛ مثل تحقیقاتی که در قالب کتاب منتشر میشود و دستمایه برنامههای گفتوگومحور، مستندها و فیلمنامهها میشود و یا رمانهایی که نوشته میشود و دستمایه سریالها و فیلمهای سینمایی قرار میگیرد.
دکتر علی عسکری با طرح این سؤال که کتاب در قبال اینترنت چه معنایی دارد؟ گفت: اول اینکه کتاب الکترونیک میتواند سهلتر و فراوانتر منتشر شود و مایه سهولت دسترسی به دانش و علم باشد که این یک خدمت است و از سوی دیگر ملاحظاتی دارد که باید اهالی قلم آن را بیشتر تبیین کنند.
رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه اهلقلم و نویسندگان میتوانند بهسان استوانه سلامت معنوی و هویتی تأثیرگذاری کنند و ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی را کاهش دهند، گفت: با در نظر داشتن خدمات متقابل رسانههای نوین و کتاب، باید گفت این رسانهها میتوانند کتاب را منتشر کنند، شعرخوانی، قصهخوانی و معرفی کتاب داشته باشند و از طریق این رسانهها، خواندن کتاب تقویت میشود و البته باید مراقب بود تا مضار آنها به حداقل برسد.
وی افزود: ما باید روی خدمات متقابل کتاب و رسانههای نوین کار بایستهای بکنیم تا استفاده بیشتری داشته باشیم؛ امروزه در همه عرصههای مختلف، از سنین مختلف کودکی تا جوانی و پسازآن، از مفاهیم کتابها استفاده میشود؛ گرایشهای مختلف علمی، فرهنگی، صنعتی، معماری و خصوصاً رسانه از کتاب استفاده میکنند؛ کتاب میتواند برنامهها را غنیتر و رسانه هم کتابها را معرفی کند.
رئیس رسانه ملی با تأکید بر اینکه ریشه رسانههای امروز ازنظر تمدنی، کتاب بوده و بعدازآن بقیه رسانهها خلق شدهاند، گفت: ما باید آن را حمایت کنیم و صداوسیما همواره به این امر پرداخته و امروز هم بیش از گذشته در قالب شورای عالی کتاب، به ترویج کتاب و کتابخوانی کمک میکند.
وی افزود: بقیه نهادها مثل آموزشوپرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاهها و همه نهادهای فرهنگی در معرفی کتاب و ارتقای کتابخوانی هم نقش دارند، اما رسانه ملی نقش فوقالعادهای دارد و همه معاونتهای سازمان، هم سیما، هم رادیو، هم امور استانها همگی در این زمینه جدیت دارند و بهنوبه خودم از معاونان و روسای شبکهها در این زمینه قدردانی میکنم.
رئیس رسانه ملی از ناشران و نویسندگان که در این حوزه مشارکت دارند و بهترین برنامهها را برای صداوسیما مهیا میکنند، قدردانی کرد و گفت: رسانه ملی وظیفه خود را در این زمینه به بهترین نحو انجام میدهد.
رئیس رسانه ملی سپس با اشاره به منحنی رشد عنوانها و موضوعات کتابها در کشور گفت: در کشور ما منحنی تنوع کتابها و عناوین در حال رشد است و منحنی ترجمه هم کاملاً دگرگون شده، بهطوریکه تولیدات داخلی بیشتر از ترجمهشده است.
وی افزود: اکنون شاید مجال پرداختن به بحث تمدن و فرهنگ و نفوذ فرهنگ غرب از طریق ترجمه که بحث جدی است، نباشد؛ اما باید هویت ملی خود را در قبال ترجمه صیانت کنیم؛ یعنی بهترین آثار را از فرهنگ جهان بگیریم و در همین حال فرهنگ خود را حفظ کنیم.
دکتر علی عسکری این رشد را مرهون وجود رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) و توجه بینظیر ایشان به کتاب دانست و گفت: ایشان به شکل بینظیری به کتاب توجه دارند و اهمیت آن را میدانند و پیگیری میکنند و همه نهادهای فرهنگی ازجمله صداوسیما را به اهمیت این بخش توجه میدهند.
وی افزود: توجه ایشان باعث شد در جنجال رسانههای نوین که اثر کتاب را کم میکند، بازهم در دنیا تراز بالایی در زمینه تنوع کتاب داشته باشیم. البته که تا نقطه مطلوب فاصله زیادی است و باید با تلاش و مجاهده به آن برسیم.
رئیس رسانه ملی با اشاره میزان مطالعه در کشور گفت: حجم مطالعه در کشور متأسفانه کم است و صداوسیما حل این مسئله را بهعنوان یک وظیفه جدی تلقی میکند، آن را پیگیری کرده است و خواهد کرد.
وی افزود: اگر روزی کتاب برترین رسانه کره زمین بود، امروز هم که رسانههای نوین به وجود آمدهاند، جانمایهشان کتاب است و این رسانهها اگر بخواهند با سلامت و کیفیت عمل کنند، بازهم باید به کتاب رجوع کنند.
رئیس سازمان صداوسیما از تشکیل شورای عالی کتاب برای تحقق این مهم یاد کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم با بهرهمندی از کتاب فرهنگمان را بهتر حفظ کنیم و آینده بهتری را رقم بزنیم.
دکتر علی عسکری در پایان خواستار کمک اهالی قلم به ترویج کتاب و کتابخوانی شد و گفت: امیدوارم بتوانیم در این عرصه و خدمات متقابل کتاب و رسانه بهتر از پیش عمل کنیم.
انتهای پیام/
برنامه های تلویزیون کنید .مثل مسابقات
مثل گزارش مستقیم و مصاحبه باهاشون
برای دیدن خودشون ..رو به تلویزیون میاورند
فیلم های شاد که درس اخلاق هم بده