یک مقام ارشد اروپایی در گفتگو با الجزیره گفت: مذاکرات وین با چالش‌هایی روبروست، اما در نهایت توافق ممکن است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، یک مقام ارشد اروپایی در گفتگو با الجزیره گفت: مذاکرات درباره پرونده هسته‌ای ایران با چالش‌هایی روبروست، اما در نهایت توافق ممکن است. ارائه تضمین‌های سیاسی و حقوقی به تهران دشوار است و این تقاضا قابل تحقق نیست.

او افزود: مذاکرات احیای برجام نمی‌تواند برای همیشه ادامه داشته باشد. زمان به نفع طرف‌های مذاکره کننده نیست.

این مقام اروپایی همچنین مدعی شد: واشنگتن اراده‌ای صادقانه دارد تا در محدوده‌ای خاص و نه به هر قیمتی با ایران به توافق برسد!

ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به طور کامل تعهداتش در توافق هسته‌ای را اجرا کرد و به کشور‌های اروپایی که وعده جبران آثار این خروج را می‌دادند برای عمل به تعهداتشان فرصت داد. یک‌سال بعد که دولت‌های اروپایی نتوانستند به وعده‌هایشان عمل کنند تهران اعلام کرد طبق مفاد مندرج در توافق هسته‌ای طی چند گام تعهداتش در توافق هسته‌ای را کاهش خواهد داد.

ایران از روز پنج اسفندماه ۱۳۹۹ اعلام کرد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند. این اقدام در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران است که شرکای ایران در برجام را به لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران، در راستای حقوق جمهوری اسلامی ایران تحت بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام ملزم می‌کند. جمهوری اسلامی ایران گفته همه این گام‌ها بازگشت‌پذیر هستند و چنانچه واشنگتن به برجام برگردد ایران نیز این اقدامات را به عقب برخواهد گرداند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی اصغر
۱۲:۰۳ ۱۶ تير ۱۴۰۰
اروپا می گوید
آمریکااراده صادقانه دارد؟؟؟؟؟؟؟؟
به روباه میگن شاهدت کیه میگه دمم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۵ تير ۱۴۰۰
سلام: مذاکره و توافق مجدد با غرب و امریکا براساس عبرت ها و تجربه های تاریخی ، متقن و غیر قابل خدشه ذیل موجب حراج دادن مولفه های قدرت ، زیانبار برای اقتصاد،باج خواهی و زیاده خواهی دشمن، آب در هاون کوبیدن و باعث ممانعت ازپیشرفت کشور می گردد:
1- هدف امریکاه از مذاکره لغو تحریم ها نیست بلکه ساختار آن باقی مانده وتحریم اساساً وسیله و ابزاری است برای اینکه از ایران درهمه زمینه ها ازجمله درموضوعات هسته ای،حضورمنطقه ای،موشکی و حقوق بشرامتیاز گرفته بلکه اگر بتواند پیشرفت کشور را درهمه علوم به سراشیبی سقوط بکشاند.
2- آمریکا اگر کوچکترین امتیازی به ایران بدهد با بدعهدی و بد قولی زیر تعهدات می زند و با عمل نکردن به آن ،ایران چند باره رکب خورده و بازگشت کامل کشور به برجام یعنی پس ازطی هزینه سنگین راه اندازی غنی سازی 60درصدی نابودی آن دستگاه ها وممنوعیت توسعه و تحقیقات هسته ای و عقب گرد وعقب ماندگی نسبت به کشورهای دارای علوم و فنون پیشرفته هسته ای.
3- عبرت های تاریخی مثل اعتماد دکتر مصدق به امریکا و سقوط دولت او،اعتمادو مذاکره معمر قذافی در زمینه های هسته ای ،موشکی و تجاری با امریکا وغرب ،یافتن تمام نقشه های نظامی وغیر نظامی آن و در پی آن نابودی برنامه هسته ای و موشکی لیبی و سرانجام به خاک سیاه نشاندن اقتصادلیبی و معمرقذافی توسط امریکا و اروپا ،اعتماد صدام جنایتکاربه بازرسان سازمان ملل و یافتن تمام نقشه های نظامی و غیر نظامی عراق ودادن اطلاعات آن به امریکا و پس از آن جنگ راحت امریکا و متحدانش علیه صدام و شکست او. مذاکره تحویل دیپلمات های امریکایی در لبنان در زمان مرحوم هاشمی وعدم آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا،معاهده سعد آباد مبنی بر قبول داوطلبانه تعلیق غنی سازی و پروتکل الحاقی توسط روحانی در دولت خاتمی با سه کشوراروپایی وعدم اجرای تعهد توسط آن سه کشوراروپایی و آمریکا.ومعاهده برجام مبنی برممنوعیت حدود صد نوع فناوری هسته ای ایران با1+5 خروج از برجام توسط امریکاواضافه شدن بیش از 1500 نوع تحریم قبلی وجدیدعلیه ایران .
4- اساس، انگیزه و داستان وضع تحریم ها ازطرف دشمن به طمع فشارهمه جانبه برملت و دولت وسپس گشودن باب مذاکره بوده و انگیزه و هدف مذاکره هم از طرف غرب راهی برای به حراج دادن مولفه های قدرت ایران یکی پس از دیگری و جری شدن دشمن و باج خواهی های مضاعف از کشورو مردم ودر ادامه تغییر رفتار نظام و در نهایت تقییر رژیم است.
5- غرب صرفاً با تله وحیله مذاکره می تواند اهرم های حیاتی قدرت را با نیرنگ از ایران بگیرد درصورتیکه بجز مذاکره هیچ راهی برای به زیر کشیدن قدرت ایران ندارد مانند ممنوعیت صد نوع فناوری هسته ای در برجام وموارد ذکر شده بند های این موارد.
6- درصورت بازگشت به برجام وعضویت در آن از طرف آمریکا، به هر بهانه ای دوباره می تواند از مکانیزم ماشه یا همان اسنب بک استفاده کرده وتحریم ها را ازطریق قطعنامه های شورای امنیت به بکباره برگرداندوایران را ذیل بند 7 منشور ملل متحد ببرد.
7- در صورت مذاکره موشکی و منطقه ای و به باد دادن توان موشکی ،قدرت دفاعی و منطقه ای کشور، امریکا ، اروپا و حتی کشورهای مثل عربستان و اسرائیل می توانند امنیت ایران را نابود کرده وکشور و ملت رامثل لقمه ای چرب خودغارت کرده یا داعش و سایرگروهای تروریستی خون آشام را به جان،مال و ناموس ملت بیاندازند.
8- مشکلات اقتصادی به هیچ وجه با مذاکره قابل حل نیست زیرا ساختار کلی وپایه اصلی تحریم ها همچنان حفظ شده وآمریکا به تعهدات خود عمل نکرده و آنرا بطور کامل لغو نمی کند زیرا هر تحریمی بابرچسب های گوناگون هسته ای ، موشکی و منطقه ای و حقوق بشراست.اگر یک موضوع از تحریم را بردارد سایر برچسب های تحریم باقی می ماند و این یعنی لغو تحریم ها کاملاً بی خاصیت و دروغ بوده وایران در گرداب،تله و دور بی حاصل موضوعات متعدد تحریم و مذاکره برای باج دادن مولفه های قدرت یکی پس از دیگری قرار می گیرد.
9- در صورت عدم لغو تحریم ایسا ( ممنوعیت سرمایه گذاری خارجی درایران) وتحریم یوترن( گردش مالی آزاد ایران از طریق دلار باجهان) که متاسفانه هیچکدام در برجام توسط تیم مذاکره کننده ایرانی از امریکا درخواست لغو نشده است برداشتن تحریم ها بدون لغو این دو بی معنی،مضحک و بی خاصیت است .
10- با تکیه بر توانمندی های و ظرفیت های عظیم داخلی اثرو نقش تحریم هارا باید بی خاصیت وخنثی کرده و ازبین برد و امریکا را از حربه تحریم و سپس مذاکره مایوس کرداز جمله راهکارها:استفاده درهمه حوزه های علمی،فنآوری و تولیدی ازجوانان نخبه ، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهای برترصنعتی،استفاده از قرار گاه سازندگی و شرکت مپنا به عنوان تجربه موفق وراهگشای خنثی سازی تحریم ها، ،جذب سرمایه عظیم ایرانیان مقیم خارج ،برنامه ریزی بودجه سالانه بدون کسری بودجه توسط دولت وعدم چاپ بی پشتوانه اسکناس وعدم افزایش پایه پولی بدون پشتوانه افزایش تولید، اصلاح نظام بانکی و کنترل تورم تک رقمی ،ممنوعیت قطعی هرگونه تعطیلی واحد ها وشرکت هایی تولیدی از طرف بانک ها،اعطای تسهیلات قرض الحسنه و بسیار کم بهره به واحد ها ی تولیدی متوسط و کوچک ، تک نرخی کردن ارز وحذف قطعی ارز 4200 تومانی که این ارز رانت زا و فساد آفرین بوده و باعث نابودی تولید کشور است ،استفاده ازظرفیت معادن بصورت غیر خام فروشی ، برنامه ریزی مدون علاوه بر خود کفایی دارای اهداف صادراتی برای تولیدات گسترده صنعتی وکشاورزی ( کالاهای اساسی ونهاده های دامی)، برنامه ریزی صادرات به همسایگان ازمیزان2درصد کنونی به 20 درصد طی برنامه 4 ساله یعنی رسیدن به حدود 200میلیارد دلارصادرات به 15 کشورهمسایه، حمایت همه جانبه از تولید داخل با کیفی سازی وبا وضع تعرفه باز دارنده کالاهای خارجی مبازره هدفمند با قاچاق و فساد، پیمان های پولی دو وچند جانبه با کشورها ، ممنوعیت وقطع همیشگی فروش نفت خام وتبدیل آن به صنایع پتروشیمی با محوریت صادرات محصولات آن به همسایگان، اخذ مالیات عادلانه از ثروتمندان و عایدی سرمایه، خانه خالی و ماشین های لوکس واخذ مالیات از گردش حساب های بانکی ،تکمیل زنجیره پروژه های آزاد راهی، ریل وراه آهن برای دریافت حق ترانزیت از کشورهای همسایه، داخلی سازی با کیفیت خودرو با پلتفرم پیشرفته کاملا ایرانی و بومی، داخلی سازی با کیفیت و صادرات محورلوازم خانگی و لوازم ساختمانی ،استفاده از ظرفیت عظیم بسیج و نیروهای جهادی در تمام این مراحل برنامه ریزی پیشرفت و توسعه کشوروعدم اجازه ورود مجدد به شرکت هایی عهد شکن مانند توتال ،پژو ،سامسونگ ، ال جی و... که به بهانه تحریم کشور را ترک کرده و باعث شوک و خسارت به اقتصاد شدند، بطور قطع با پیاده سازی این برنامه ها باید حربه دو گانه تحریم ومذاکره را ازدشمن گرفت.در غیر این صورت مانند 8 سال اخیر با بدعهدی و شرطی کردن اقتصاد به دشمن توسط دولت تشنه مذاکره وغربگرا، شیرازه اقتصاد مبتنی برتوانمندی و ظرفیت های داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی ازهم می پاشد و باعث مشکلات عدیده ازجمله تورم غیر متعارف و افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری فزاینده، جهش عجیب و غیر عادی قیمت ارز، ریزش غیر طبیعی بورس و گرانی بی ضابطه کالا،مسکن و خدمات گردیده ونارضایتی بحق ملت را در پی دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۴ ۱۵ تير ۱۴۰۰
همش دروغه ، این دولت بی تدبیر خیلی بی چشم و رو هستن که هنوز دارن با اینها مذاکره می کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۶ ۱۵ تير ۱۴۰۰
این گفتگوها هیچ نتیچه نمیده فقط وقت رو از دست میدین وچیزی هم برای ملت ندلره
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۰۱:۰۹ ۱۵ تير ۱۴۰۰
اگر روزی ایران به آمریکا اجازه داد که بیاید در کشور پایگاه نظامی بزند آن زمان توافق برجام به مرحله نهایی خود خواهد رسید. در غیر این صورت خیر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۱۵ تير ۱۴۰۰
مگه الان عراق و افغانستان که آمریکا پایگاه داره وضعشون از ایران بهتره؟ فقط نفت عراق و لیتیوم افغانستان رو غارت می‌کنند. اخیرا دزدیدن گندمهای سوریه هم به کارنامه درخشان یانکیهای گدا گشته اضافه شده. پایگاه هم بزنند جز بدبختی بیشتر برای مردم ایران هیچی ندارند
Iran (Islamic Republic of)
Fuladi
۰۰:۱۱ ۱۵ تير ۱۴۰۰
برجام برای هر ایرانی ننگ است.چون دراین معاهده تعهداتی برایران تحمیل شده که بر هیچ ملت آزادی اعمال نمیشود.ودر ازای اجرای برجام هیچ کشوری هیچ تعهد معنی داری در قبال ایران ندارد. ایا ننگ بدتر ازین هست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
جک سال:واشنگتن اراده صادقانه دارد!!!!!!!!!!!!!!!
لعنت بر ذات کثافت دروغگوی آمریکا و اروپا و وای بر ساده لوحانی که حرف اینها را باور کردند و گول خوردند‌‌.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
مسخرست تضمین حقوقی و سیاسی قابل تحقق نیست!!!!! یعنی با زبان بی زبانی دارن می گن ما هر وقت بخواهیم می تونیم خارج بشیم ولی شما نه!!!! ننگ بر دیپلماسی ذلت. این چه قرارداد و معامله ای هست که ابتدایی ترین رکن را یعنی الزام و تضمین به اجرای تعهد در آن وجود ندارد. مذاکره ذلت را مقتدرانه ترک کنید این همه از بیت المال ملت هزینه نکنید. قانون مجلس را اجرا کنید و غنی سازی را افزایش بدید. سلاح هسته ای هم تحقیقاتش را شروع کنید آنوقت می بینید چطور التماس می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
محمد جواد
۰۷:۴۶ ۱۵ تير ۱۴۰۰
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
محمد جواد فردوسی
۰۷:۴۸ ۱۵ تير ۱۴۰۰
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۲:۴۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
ایا این تاخیر و فرصت سوزی اردوگاه غرب شیطان صفت که هر لحظه خسارت های زیادی به اموال و ... این ملت میزنه، نباید با درجات غنی سازی ۱۰۰درصدی جبران بشه؟ تا اونا هم تاوان بدن.
آخرین اخبار