به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اخبارک نت، میل به خواب بعد از یک وعده غذایی سنگین با عملکرد اورکسین، انتقال دهنده عصبی و تحریک کننده، در بدن انسان مرتبط است. این ماده، هیجان و اشتها را تنظیم میکند.
اورکسین در هیپوتالاموس ( منطقهای در وسط مغز) تولید میشود و بر متابولیسم، ریتم شبانه روزی و نیاز به خواب تأثیر میگذارد.
بارانوف متخصص غدد درون ریز توضیح میدهد: این ماده بخشهایی از مغز را که نقش مهمی در بیداری دارند، تحریک میکند.
این متخصص غدد گفت: یک وعده غذایی سنگین که حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات است، به سرکوب فعالیت اورکسین و ایجاد تمایل برای خواب تبدیل میشود.
توصیه مهم
برای اینکه پس از خوردن یک وعده غذایی سنگین به خوابیدن تحریک نشوید، بهتر است کل کربوهیدرات دریافتی را به چندین وعده غذایی در طول روز تقسیم و تعادل بین پروتئینها، چربیها و کربوهیدراتها را حفظ کنید. علاوه بر این، غذاهای با شاخص گلیسمی پایین باید ترجیح داده شوند.
شاخص گلیسمی اندازه گیری چگونگی تأثیر مقادیر خاص غذا بر قند خون است. سطح انسولین در خون مستقیماً با سطح گلوکز در خون متناسب است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
وقتی غذای سنگین می خوردیم بدن مجبور میشه تمام توان خودش رو برای هضم و جذب غذا بکار ببره که در اینصورت بیشتر اکسیژن رسانی و تمرکز غدد درون ریز متوجه دستگاه گوارش شده و باعث خواب آلودگی میشه که بسیار مضر است. البته در این حالت بیدار ماندن هم مضرتر است چون بدن باید در هردو جبهه کار کند و انرژی و توان بدن را به چالش خواهد کشید.
ممنون از باشگاه خبرنگاران جوان