حجت الاسلام احمد مروی:

هیچ تناسب و نگاه فرهنگی در ساخت و سازهای اطراف حرم مطهر وجود ندارد

تولیت آستان قدس رضوی گفت: اگر در کمیسیون شهرسازی و وزارتخانه مربوطه نگاه فرهنگی وجود داشت، امروز با این مشکلات روبه رو نبودیم و تمام ساخت‌و ساز‌ها و ساختمان‌های اطراف حرم مطهر، وجودشان به اعتبار این بارگاه نورانی است.

به گزارش استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت الاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: معماری و ساخت و ساز‌هایی که در سال‌های اخیر با عنوان بازسازی و نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم صورت گرفته است، متأسفانه هیچ تناسبی با حرم مطهر ندارد.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: اگر در کمیسیون شهرسازی و وزارتخانه مربوطه نگاه فرهنگی وجود داشت، امروز با این مشکلات روبه رو نبودیم و تمام ساخت‌و ساز‌ها و ساختمان‌های اطراف حرم مطهر، وجودشان به اعتبار این بارگاه نورانی است، اما حتی در نامگذاری‌ها نیز تناسب لازم با فرهنگ رضوی و این آستان مقدس رعایت نشده است.

حجت الاسلام احمد مروی بیان کرد: باید ارتباطی میان مسیر زیارت با محل زیارت وجود داشته باشد، به گونه‌ای که نشانه‌های فرهنگ دینی در آن مشاهده شود و محیطی سازگار با حرم مطهر باشد تا زائر در مسیر‌های منتهی به حرم حس زیارت پیدا کند.

او در مورد مراکز تجاری اطراف حرم تصریح کرد: اکنون پاساژ‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه اطراف حرم مطهر، معماری و نامی متناسب با زیارت و حرم مطهر رضوی ندارند و حال آنکه معماری و نامگذاری این بنا‌ها باید فرهنگ رضوی و معرفت را به زائر القا و او را برای زیارت مهیا کند، اما اکنون اینگونه نیست.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به قیاس معماری بازار‌های کنونی اطراف حرم مطهر با معماری بازار‌های سنتی ایران پرداخت و با اشاره به معماری بازار‌های قدیمی شهر‌های تبریز، اصفهان، شیراز و کرمان، تأکید کرد: معماری بازار‌های سنتی ایران سرشار از معانی فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و هویت ایرانی- اسلامی بوده و حس آرامش و تأمل را برای بیننده ایجاد می‌کرد.

حجت الاسلام احمد مروی وجود مسجد و حوزه علمیه در بازار‌های سنتی را حاوی معانی و مفاهیم فرهنگی دانست و اظهار کرد: متأسفانه پاساژ‌ها و بازار‌های تازه تأسیس هیچ همخوانی با فرهنگ ایرانی و ارزش‌های اسلامی ندارند، آن نگاه عمیقی که معماران قدیمی ما داشتند که بار فرهنگی بنا‌ها را مورد توجه قرار می‌دادند اکنون وجود ندارد.

او معماری اصیل ایرانی را عنصر فراموش شده ساخت‌و ساز‌های جدید دانست و افزود: بازیابی هویت معماری و شهرسازی ایرانی-اسلامی از جمله موارد با اهمیتی است که مجلس شورای اسلامی باید برای آن تدبیری بیندیشد.


بیشتر بخوانید


تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به بحران کاهش جمعیت کشور اشاره و با بیان اینکه پیری و کاهش جمعیت، تهدیدی برای آینده کشور است؛ ادامه داد: موضوع کاهش جمعیت جوان یک بحران برای آینده کشور است که رهبر معظم انقلاب نیز حساسیت و تأکیدات بسیاری در خصوص آن داشته اند.

حجت الاسلام احمد مروی بیان کرد: روند نزولی رشد جمعیت و کاهش نرخ باروری خانوار‌های ایرانی و بی‌توجهی به این تهدید، یکی از دغدغه‌های اصلی رهبر معظم انقلاب و موضوعی حائز اهمیت است که باید مورد توجه مسئولان و سیاست‌گذاران قرار گیرد.

او در ادامه به اقدامات این آستان مقدسه برای مقابله با بحران کاهش جمعیت اشاره و تصریح کرد: مشوق‌هایی برای کارکنان آستان قدس که صاحب فرزند سوم به بعد می‌شوند در نظر گرفته‌ایم، همچنین در حوزه مسکن کارکنان اولویت تعلق را به افراد دارای فرزند بیشتر اختصاص داده‌ایم.

تولیت آستان قدس رضوی در خاتمه با اشاره به مساعدت‌های آستان قدس رضوی به خانوار‌های دارای فرزند چندقلو، تأکید کرد: در بیمارستان رضوی به دنبال احداث مرکز ناباروری هستیم، تا بتوانیم از امکانات آستان قدس برای کمک به زوجین نابارور استفاده کنیم، این قبیل اقدامات برای ما بسیار مهم و جزو اولویت‌هاست.

 

انتهای پیام//ر.ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.