یک کارشناس بازار سرمایه گفت: نوسان گیران بورس فاصله بین قیمت و ارزش واقعی سهم را افزایش می‌دهند که از این طریق بازار دچار اشتباه می‌شود.

مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که نقدینگی مضر چیست؟ بیان کرد: اگر نقدینگی که وارد بازار سرمایه می‌شود، صرفا با هدف سفته بازی کوتاه مدت و نوسان گیری در بازه زمانی کوتاه وارد شده باشد، مضر است و اگر ساز و کار بازار به صورتی نباشد که این نقدینگی به سمت تولید و افزایش ظرفیت کارخانه‌ها حرکت کند، می‌توان اسم آن را نقدینگی مضر گذاشت، نقدینگی مضر به جز اینکه یک نوسان کوتاه مدت را ایجاد می‌کند، فایده دیگری ندارد.

او افزود: نکته قابل توجه این است که بازار سرمایه باید توانایی جذب منابعی را که به وسیله نقدینگی به سمت آن می‌آیند، داشته باشد.


بیشتر بخوانید


دلبری در پاسخ به این پرسش که آیا در سال گذشته نقدینگی مضر باعث رشد و افت شدید شاخص شد؟ بیان کرد: زمانی که بازار رشد شدیدی را در سال گذشته تجربه می‌کرد، شرکت‌ها تمایل جذب منابع را نداشتند.

او ادامه داد: در این حالت باید فرآیند افزایش سرمایه تسهیل شود و شرکت‌ها باید بتوانند در شرایطی که فرصت‌های تکرار نشدنی مانند سال گذشته پیش می‌آید، افزایش سرمایه بدهند و این منابع را جذب کنند.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: سهامداران عمده که در طرح‌های توسعه یا راه اندازی شرکت‌های جدید نیاز به منابع دارند، باید سریع از شرایط بازار استفاده لازم را ببرند و این منابع را وارد شرکت‌های جدید کنند.

او در پاسخ به این پرسش که نقدینگی مضر چه تاثیری بر روی بازار سرمایه می‌گذارد؟ بیان کرد: تزریق نقدینگی باعث نوسانات کوتاه مدت می‌شود و این نوسانات کوتاه مدت بازار را دچار قیمت‌گذاری اشتباه می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: نوسان گیران در کوتاه مدت که از آن‌ها به عنوان معامله‌گران مزاحم نیز یاد می‌کنیم با فاصله‌گذاری بین قیمت،  ارزش واقعی سهم را افزایش می‌دهند و بازار را دچار اشتباه می‌کند.

دلبری در رابطه با کارایی بازار عنوان کرد: زمانی که فاصله بین قیمت و ارزش واقعی سهم به وسیله نوسان گیران زیاد می‌شود، سهم بسیار ارزان‌تر یا گران‌تر از ارزش واقعی خود معامله می‌شود و این قضیه بازار را از کارایی خود دور می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای جلوگیری از قیمت گذاری اشتباه به وسیله نوسان گیران با استفاده از نقدینگی مضر وجود دارد؟ تصریح کرد: در این زمان باید سهامداران عمده و فعالان بازار سرمایه حضور داشته باشند و قیمت عادلانه را در بازار سرمایه کشف و به سایر سهامداران اعلام کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۰:۰۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
متاسفانه این دولت تمام تحلیل و تکنیکها و منطق بورس و فرابورس را بخاطر جبران کسری بودجه اش از بین برد.
یعنی چه سهم های بنیادی وغیر بنیادی را باد کردن و به ۳۵ میلیون نفر مردم بدبخت که دانش و علم بورسی نداشتن انداختن و فرار کردن ..
حالا هم که خیلی سهم ها با ۶۰ الی ۷۰ درصد ریزش و ضرر رساندن به مردم بعضی ها در قیمت های پایین دارند نوسان گیری میکنند و این وسط سهام داران بلند مدتی و میان مدتی دارن ضرر میبینند .
مثلا سهم خودرو در ۸۵۰ تومان و یا بجهرم ۹۰۰ تومان به مردم انداختن و حالا قیمتش به ۲۰۰ تومان رساندن و حالا حقوقی ها بین ۱۹۰ تا ۲۱۵ تومان روزانه دارن نوسان گیری میکنند .
ان شاالله آقای رئیسی بیاد و تمام کسانی که با کلک و نامردی مردم را در بورس بیچاره کردن تحویل قانون بدهد و اوضاع بورس خوب بشود .
واقعا با این تورم بالا ماها که خودرو و یا طلا را در قیمت پایین فروختیم و وارد بورس کردیم و حالا قیمت سهام ۶۰ درصدی پایین آمده و بر عکس قیمت خودرو و طلا گران شده .
این وسط کل پول ما هیچ شده .
الهی خیر نبینند دولت روحانی که مردم خودش را بدبخت کرد .
آقای رئیسی تو را بخدا بیا و ما را ازدست این ها نجات بده
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۴:۵۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
سازمان وقتی یک سهم بابنیاد عالی مثل فملی وشپناکلاپالایشیهاپشتیبانی نمیکنه وسهم ریزش شدیدداشته کسی جرات سرمایه گذاری میان مدت یابلندمدت نمیکنه ونوسانگیری میکنه که ضررهاش جبران بشه بعدهم بیشترین نوسانگیری روحقوقی داره میکنه جلوی اوناروبگیرید
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۱:۱۱ ۱۱ تير ۱۴۰۰
مشکل نوسان گیرهااین هست که شش ماه سهام یک شرکت دردامنه سیصدتاسیصدوپنج تومان هست وبعدبه مجمع میرودودوماه نمادمتوقف میشودووقتی نمادبازمیشودقیمت سهام دردامنه سیصدتاصدوپنجاه تومان قرارداردوعده زیادی ازترس ضررسهام خودرامیفروشند.این اتفاق یکی دوسال پیش برای شرکت کاشی حافظ بانمادکحافظ رخ دادولی دوماه بعدقیمت به ششصدتومان رسید.این اتفاق به علت بی توجهی وبی احتیاطی مدیران شرکت هاهست وهمچنین رییس بورس اوراق بهادار.
آخرین اخبار