هزینه ساخت سوله با توجه به ابعاد، اندازه و مصالح به کار رفته در آن، متفاوت خواهد بود.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سوله، سازه‌ای فلزی با سقف شیب دار است؛ که براساس موارد استفاده و برحسب یک سری محاسبات فنی خاص، در ابعاد، اندازه و شکل‌های مختلف ساخته می‌شود. این بنا، براساس نوع کاربرد، دارای ابعاد متفاوتی است و این سازه در پوشش دهانه گشاد در ساختمان‌های صنعتی و کشاورزی مثل کارخانجات، انبارها، محل نگهداری هواپیما، تعمیرگاه‌ها، سالن‌های ورزشی، پارکینگ‌ها، دامداری‌ها، مرغداری، فروشگاه‌های بزرگ و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با توجه به گستردگی کاربرد این سازه، اکثر کارخانه‌ها، پتروشیمی‌ها، مراکز نظامی، سازمان‌ها، ادارات، مؤسسات و ... اقدام به طراحی و ساخت سوله نموده‌اند. البته به یاد داشته باشید که هزینه ساخت سوله با توجه به ابعاد، اندازه و مصالح به کار رفته در آن، متفاوت خواهد بود. از همه مهم‌تر اینکه برای اماکنی نظیر فروشگاه، دامداری، مرغداری و امثال آن، سوله ساخته شده می‌بایست به سیستم سرمایشی و گرمایشی تجهیز گردد که این امر، مستلزم صرف هزینه زیادی خواهد بود.

برای این گونه موارد می‌توانید با راه اندازی و اجرای سوله دست دوم، هزینه‌های جاری خود را به حداقل برسانید. در ادامه به بررسی قیمت کلی ساخت سوله و عوامل تأثیرگذار بر آن می‌پردازیم.

هزینه ساخت هر متر مربع سوله در سال ۱۴۰۰ چقدر است؟

ساخت سوله به چه صورت است؟

به‌طور کلی برای ساخت سوله و سالن‌های صنعتی، باید از قطعاتی با ابعاد متغیر استفاده شود. با توجه به اینکه وزن و ابعاد این قطعات متفاوت هستند و از همه مهم‌تر، افراد قادر نیستند به تنهایی آنها را جابه‌جا کنند، باید از جرثقیل‌های متحرک یا ثابت (جرثقیل سقفی) برای جابه‌جایی قطعات استفاده کرد. علاوه بر این، موقعیت مکانی سوله، سرعت وزش باد، میزان بارش باران و برف، ارتفاع ستون‌ها و دهانه سالن باید به‌گونه‌ای در نظر گرفته شود که سوله ساخته شده بیشترین میزان بهره‌وری و طول عمر را داشته باشد. به طور مثال در مناطق سردسیر و پرباران شمالی و شمال غربی، باید از قطعات و مصالحی استفاده کرد که در برابر باران، برف و رطوبت بیشترین استحکام و استقامت را داشته باشند. در غیر این صورت، پس از مدتی، سقف و

دیوار سوله کیفیت خود را از دست داده و نفوذ آب، رطوبت و سرما به درون محیط سوله، موجب خرابی مواد و تجهیزات موجود در آن خواهد شد.

ازآنجایی‌که بعضی از سوله‌ها به منظور نگهداری از مواد غذایی و حبوبات ساخته شده‌اند، در صورت عدم رعایت اصول فنی و مهندسی در هنگام ساخت، ضررهای جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. به عبارت دیگر هزینه ساخت سوله با توجه به موقعیت مکانی و شرایط جوی متفاوت خواهد بود.

هزینه ساخت هر متر مربع سوله در سال ۱۴۰۰ چقدر است؟

اجزای تشکیل دهنده سوله

در حالت کلی یک سوله از اجزای زیر ساخته شده است:

  • ستون
  • ستون وال پست
  • استرات
  • سایه بان
  • نبشی سینه بند
  • باند
  • سگراد
  • رفتر
  • پرلین
  • پیچ و مهره

اگر می‌خواهید هزینه ساخت سوله کمتری پرداخت کنید، می‌توانید سوله سبک بسازید. اما مزیت سوله سبک چیست؟ سوله‌های سبک با توجه به ابعاد، اندازه و مصالح به کار رفته در ساخت آن، به نسبت از سایر سوله‌ها قیمت مناسب‌تر و کمتری دارند.

نکات کلیدی درباره هزینه ساخت سوله

برای اینکه بتوانید یک برآورد دقیق از هزینه ساخت سوله داشته باشید، می‌بایست تمامی جوانب و شرایط محیط، اعم از بررسی نقشه ساختاری طراحی شده از سوله، محل قرارگیری جرثقیل، محل عبور ادوات و تجهیزات برای ساخت سوله، محل زیرسازی و فونداسیون سوله و ... را مدنظر قرار دهید.

عدم رعایت هر یک از اصول و استانداردهای لازم، سبب بروز مشکلاتی در طول فرآیند ساخت سوله یا پس از آن خواهد شد. به طور مثال در سوله سبک به دلیل ارتفاع کم سقف سوله، امکان نصب جرثقیل ثابت در آنها وجود ندارد. از این رو می‌بایست از جرثقیل‌های متحرک استفاده کرد که این امر مستلزم صرف هزینه زیادی است. زیرا در طول مدت زمان ساخت سوله به‌منظور جابه‌جایی تجهیزات، قطعات و مصالح، باید جرثقیل در اختیار مهندسین و معماران قرار داشته باشد.

یکی از نکات دیگری که تأثیر بسزایی بر قیمت کلی ساخت سوله دارد، نوسانات قیمت فولاد و آهن است. با توجه به نوسانات قیمت ارز و تحریم‌ها، قیمت کالا و محصولات اساسی به ویژه آهن‌آلات در حال افزایش است. در نظر داشته باشید اگر قصد ساخت یک سوله یا راه‌اندازی مجدد سوله دست دوم را دارید، تمامی استانداردهای لازم و نحوه کاربری را مدنظر قرار دهید و پس از آن، اقدام به راه‌اندازی و اجرای سوله کنید.

رعایت تمامی نکات و اصول ایمنی و استانداردهای لازم، نه تنها موجب بهبود کیفیت و کارایی سازه‌ها می‌شود، بلکه سبب اطمینان و آرامش خاطر سازنده از ساخت یک بنای مستحکم و مقاوم، از هر نظر می‌گردد.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت ساخت سوله

عوامل متعددی در هزینه ساخت سوله تأثیرگذار هستند و برای تعیین قیمت دقیق، باید به تمامی فاکتورها دقت کرد. از مهم‌ترین این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت ابعاد دهانه
  • شدت نیرویی که به سوله وارد می‌گردد
  • نوع و کیفیت مصالح و تجهیزات مورد استفاده در ساخت سوله
  • وزن فلزات مصرفی در سوله و کیفیت آن
  • مهارت و سابقه تیم اجرا کننده ساخت سوله
  • نوسان قیمت فولاد
  • بتن
  • اجرا
  • نصب و عایق‌کاری

بنابراین در هنگام برآورد دقیق هزینه ساخت سوله، حتماً تمامی موارد فوق را مدنظر قرار دهید.

سخن پایانی

شرکت پولادین دژ با پشتوانه تجربه‌های موفق در طول سالیان متمادی و با بهره‌گیری از پرسنل و کادری مجرب و کارآمد، یکی از فعالان در زمینه سازه‌های فلزی است. این شرکت یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های طراحی و ساخت انواع اسکلت و سازه‌های فلزی، استراکچرهای صنعتی و سازه‌های عظیم صنعتی در کشور است. تاکنون نیز پروژه‌های عظیمی را در کارخانه‌های بزرگ، پتروشیمی ها، پایپ رک‌ها و صنعت نفت، گاز و کشتیرانی طراحی و اجرا نموده است. تا جایی که با بهره‌مندی از امکانات کامل و به روز، در کنار همکاری با بهترین صنایع طراحی و ساخت سازه‌های صنعتی، به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دانش بنیان و پیشرو در ساخت انواع سازه تبدیل شده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبسایت پولادین دژ به نشانی اینترنتی pooladindezh.com مراجعه کنید و با خدمات این مجموعه آشنا شوید. بنابراین اگر می‌خواهید سوله بسازید و نگران هزینه ساخت سوله مورد نظر خود هستید، با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: نبض بازار ، سوله
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار