به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، مردمان سیستان و بلوچستان اینروزها با سویه جدیدی از کرونا دست و پنچه نرم میکنند، کرونایی که دوماه پیش به خلق صحنههای تراژدیک و آخرالزمانی در کشور هند منجر شد.
با این حال دوهفتهایست کرونای هندی که درصد سرایت پذیری و کشندگی آن به مراتب از کرونای فعلی بیشتر است از دیوار مرزی گذشته و جنوب شرقی را کشور را درگیر خود کرده است.
وضعیت بحرانی در سیستان و بلوچستان به دلیل شیوع ویروس جهش یافته هندی موسوم به دلتا ایجاد شده که قدرت سرایت آن ۲.۵ تا سه برابر ویروس معمولی کروناست.
این نوع ویروس در ۶۰ درصد موارد افراد بین ۳۰ تا ۶۰ سال یعنی جمعیت مولد و شاغل جامعه را مبتلا میکند به همین دلیل باید برای کنترل اوضاع اقدامات احتیاطی را تشدید کرد.
چرا اینقدر دیر؟
دوهفته و شاید بیشتر، از زمانی که استان وارد شرایط بحرانی شد میگذرد، اما بیخیالی شهروندان و شاید برخی ترک فعلها از سوی مسئولین بهداشت و درمان استان در بیم هم استانیها نسبت به روند روبه گسترش و خطرناک باعث تشدید بحران اخیر شده است، آنطور که مسئولان ۹ تشکل انقلابی دانشجویی استان نیز در بیانیهای به گلایه از ترک فعل مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پرداختند.
مهدی شمس آبادی دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان گفت: ترک فعل مسئولان در مقابله با اقدامات پیشگیرانه کرونا پیگرد قضایی دارد و طبق قانون با متخلفان و خاطیان بدون اغماض برخورد خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان افزود: سیاست ما در دستگاه قضایی این است که هر جا آسیب اجتماعی باشد و یا حقوق عامه تضییع شود ورود پیدا خواهیم کرد و از مطالبه گری مردم نیز در این زمینه استقبال میکنیم.
وی تاکید کرد: طبق مقررات و در بستر قانون با متخلفان و خاطیان بدون اغماض برخورد خواهد شد.
این حد از مرگ ومیر در زاهدان سابقه نداشته است/ هنوز در مرز تردد انجام میشود
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: از نظر امکانات با تختهای فعلی تا کنون مشکلی نداشتیم، اما اگر تعداد بیماران بیشتر شود به مشکل جدی می خوریم، اما تاکنون بیماری پشت در نمانده است.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: به رئیس جمهور نامه نوشتیم و رونوشت دادیم به وزیر بهداشت و درمان که مرزها رو ببندید، اما اتفاق نیفتاد و بطور جدی بسته نشده که جلوگیری شود از ویروس هندی، هنوز هم ترددها انجام میشود.
نماینده زاهدان گفت: تاکنون سابقه نداشته است در سیستان و بلوچستان به ویژه زاهدان این میزان آمار مرگ و میر داشته باشیم.
ظرفیت تختهای بیمارستانی سیستان و بلوچستان تکمیل شده است
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شرایط کرونا در استان حاد شده است گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۲۰۰ نفر مبتلا و ۱۹ نفر بر اثر این ویروس فوت کردهاند.
احمدعلی موهبتی افزود: این میزان مبتلا و فوتی در سیستان و بلوچستان با جمعیت سه میلیونی حکایت از وضعیتی حاد و اسف بار دارد؛ این درحالیست که در کشور پاکستان با جمعیت ۲۲۰ میلیون نفر در ۲۴ ساعت گذشته ۹۱۵ مبتلا و ۲۰ فوتی به ثبت رسیده است.
استاندار سیستان و بلوچستان وضعیت فعلی استان را ناشی از عدم توجه به تذکرات ستاد کرونا و رعایت نشدن دستورالعملهای بهداشتی در ماه رمضان، تعطیلات نیمه خرداد و همچنین برگزاری محافل قبل و بعد از انتخابات دانست و گفت: هیچ راهی غیر از رعایت دستور العمل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک وجود ندارد.
وی به محدودیتهای اعمال شده در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: در چند روز گذشته ۲۲۰ واحد متخلف پلمب شدهاند، اما با اقدامات قهری نمیتوان آن گونه که باید به شرایط مطلوب رسید بلکه باور و اراده مردم در این زمینه تاثیرگذار و کارساز است.
سیستان و بلوچستان رکورددار در عدم رعایت دستور العمل ها
سیدمحمد هاشمیشهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: تعداد موارد مثبت جدید آزمایشگاهی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۷۴ نفر، تعداد کل موارد مثبت آزمایشگاهی تاکنون ۵۵۹۲۰ نفر، تعداد کل موارد بستری تنفسی ۶۲۰ نفر، تعداد موارد مثبت بستری فعلی ۳۶۴ نفر، تعداد موارد فوت در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ نفر و تعداد کل موارد فوت مثبت کرونا ۱۵۹۵ نفر بوده است.
وی ادامه داد: از آنجایی که کشف راههای انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدتزمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس بر اساس یافتههای علمی رفتار عامل بیماری شناسایی میشود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی گفت: تمامی موارد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.
هاشمی از وضع فوق بحرانی کرونا در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: از سه هفته گذشته تاکنون روند مبتلایان کرونا در استان به شکل انفجاری بوده است.
وی بیان کرد: هماینک ما در بازوی بالارونده این پیک قرار داریم و هنوز به قله این پیک نرسیدهایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پایینترین میزان رعایت دستور العمل ها با ۴۹ درصد در سطح کشور مربوط به سیستان و بلوچستان است.
وی افزود: ترددهای غیرمجاز اتباع بیگانه از کشورهای افغانستان و پاکستان به دامنه این موج افزوده است.
۲۷ مرکز در سطح سیستان و بلوچستان برای واکسینه کردن مردم در حال آمادهسازی است
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان هم با بیان اینکه ۲۷ مرکز در سطح استان برای واکسینه کردن مردم در حال آمادهسازی است بیان کرد: این سالوی تصریح کرد: روزهایی که متولیان دانشگاههای زاهدان، زابل و ایرانشهر برای اجرای واکسیناسیون مردم در سیستان و بلوچستان برنامهریزی کردند این مراکز آماده خواهند شد و برای واکسینه کردن مردم متناسب با هدف گذاری که این متولیان سلامت دارند اقدام خواهد شد.
سردار شفاهی اظهارداشت: در حوزه پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان همچون گذشته بسیجیان در قالب فیلمهای نظارتی، مراقبتی، حمایتی و کنترلکننده در سراسر استان در خدمت مردم بوده تا از پیک سوم این ویروس هم به لطف خداوند با کمترین تلفات خارج شویم.
فعالیت ۵ آزمایشگاه خصوصی تست تشخیص کرونا در زاهدان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بازدید از مرکز ۱۶ ساعته غربالگری کرونا حضرت امیرالمومنین (ع) و سید الشهدا زاهدان اظهار کرد: علاوه بر مراکز نمونه گیری دانشگاه، ۵ آزمایشگاه خصوصی در شهر زاهدان تست تشخیص کرونا را از افراد دارای علائم و مشکوک اخذ میکنند.
سید مهدی طباطبایی افزود: با توجه به افزایش موارد بیماری در استان، بار مراجعات مردم جهت غربالگری و انجام تست کرونا به مراکز ۱۶ ساعته افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در شبانه روز گذشته بیش از ۲ هزار تست تشخیص کرونا در این مراکز از افراد مشکوک و دارای علائم گرفته شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۱۳ مرکز ۱۶ ساعته غربالگری کرونا خدمات غربالگری کرونا را به هم استانیهای گرامی ارائه میکنند.
وی گفت: با وجود اینکه پارسال بیشاز ۹۰ درصد مردم سیستان از ماسک استفاده و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کردند هماینک این دستورالعملها جدی گرفته نمیشود و میزان استفاده از ماسک در این منطقه به کمتر از ۵۰ درصد درسیده است. .
کدام مراکز تزریق واکسن در تعطیلات باز هستند؟
مرکز تجمیعی «۲۲ بهمن» واقع در خیابان آزادگان جنب دانشکده دندانپزشکی، مرکز تجمیعی «ولایت» واقع در میدان دکتر حسابی، بلوار جنت- جنب دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، مرکز تجمیعی، پایگاه سلامت خدیجه کبری، تقاطع خیابان شهید رجایی و خیابان سعدی و مرکز تجمیعی، سالن ورزشی استقلال اداره آموزش و پرورش ناحیه یک زاهدان، جنب مرکز عمار یاسر) و مرکز سجاد، خیابان امام خمینی ۱۹ داخل میلان از جمله مراکزی است که خدمات واکسیناسیون را در زاهدان ارائه میدهد.
تلاش برای واکسیناسیون ۵۰ سالهها
سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفته است: با توجه به شرایط استان که در وضعیت بسیار بحرانی به سر میبرد، با موافقت وزارت بهداشت مجوز واکسینه شدن افراد بالای ۵۰ سال اخذ شده که به محض فراهم شدن زیرساخت ها، عملیات واکسیناسیون را شروع خواهیم کرد.
در شرایط فعلی بهترین راه جلوگیری از انتشار گسترده ویروس جلوگیری از هر گونه تجمع، تردد و جابهجایی جمعیت است که انتظار میرود مردم این مهم را رعایت کنند.
منبع: فارس
انتهای پیام/س
یادتون چندهفته قبل مردموتشویق میکردندبرای حضورپرشورانتخابات به فکرامروزهم بایدمیبودیم
مردم هف توصف انتخابات بودندهم صف مرغ وغیره