به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، آخوندی فرماندار شهرستان خوسف در جلسه کارگروه صنایع دستی و گردشگری گفت: با توجه به اینکه روستای خور به عنوان روستای سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به صورت مشروط ثبت ملی شده است باید با همکاری همه دستگاههای اجرایی و فعالین بخش خصوصی برای توسعه صنایع وابسته به سنگهای قیمتی از این ظرفیت استفاده شود.
او افزود: همچنین خوسف در جهت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی دارای ظرفیتها و پتانسیلهای فراوانی است که استفاده از این ظرفیت می تواند در راستای تحول منطقه نقش اساسی داشته باشد.
آخوندی ادامه داد: در پرداخت تسهیلات مرتبط با صنایع وابسته به سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در روستاهای خور، نوغاب و سروباد هیچ محدودیتی وجود ندارد و امکان پرداخت تسهیلات وجود دارد.
فرماندار خوسف با اشاره به اینکه در رشتههای صنایع دستی وابسته به این هنر باید چرخه تولید آنها به صورت کامل دیده شود و در این راستا ایجاد صنایع وابسته به رکاب سازی برای انگشترهای قیمتی توسط فنی و حرفهای به جد پیگیری شود.
آخوندی اظهار کرد: طرحی برای توسعه صنایع وابسته به سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در ستاد توسعه خاوران شهرستان مطرح و مصوب شده است و جهت تصویب به ستاد استانی ارسال شده است.
او ادامه داد: با اجرایی شدن این طرح، تحول بزرگی در صنایع وابسته به سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان خواهد افتاد.
فرماندار خوسف گفت: ارزشافزوده حاصل از فرآوری گوهرها، بسیار زیاد است؛ ارزش تولید و تجارت جهانی سنگهای قیمتی بیش از هزارمیلیارد دلار میرسد.
او به شرایط موجود ابراز امیدواری کرد و گفت: با توسعه صنایع وابسته به گوهر سنگها در آینده نزدیک روستای خور به عنوان روستای جهانی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی ثبت شود.
آخوندی ادامه داد: برخی صنایع مرتبط با سنگهای قیمتی علاوه بر ارزآوری در حوزه جذب گردشگر هم بسیار فعال هستند و میتوانند گردشگران را برای بازدید از روند فرآوری جذب خود کنند.
فرماندار خوسف گفت:توسعه صنایع وابسته به سنگهای قیمتی در راستای توسعه صادرات و ارز آوری برای منطقه بسیار حایز اهمیت میباشد و امیدواریم قدمهای اولیه برای توسعه این صنایع در شهرستان خوسف بلندتر برداشته شود.
انتهای پیام / ط آ